Prima pagină » Sitemap

Sitemap

Sitemap

Ce este un sitemap? Un sitemap este un fisier in care puteti lista paginile web ale site-ului, pentru a pune google si alte motoare de cautare cu privire la organizarea continutului. Sitemap-ul, in general, prezinta structura site-ului si ajuta vizitatorii pentru o navigare mult mai usoara si sa gaseasca mai usor ceia ce cauta. Un sitemap, este considerat o harta a unui site, care ajuta motoarele de cautare pentru a finaliza indexarea lui in google. Harta site poate fi XML, HTML sauTXT, regula, XML si TXT servit pentru roboti. Crearea unui sitemap ajuta motoarele de cautare de accesare cu crawlere si clasifica site-ul tau.

Ce este un sitemap

Puteti utiliza un sitemaps pentru a oferi in google, anumite tipuri de continut din paginile site-ului, precum: video, imagini sau mobile. Sitemaps Video, poate creste sansele ca videoclipurile sa fie descoperite mai usor de catre motoarele de cautare. Care va permite sa includeti url-ul videoclipului, de asemenea si titlul, descrierea, locatia, etc.
Sitemaps Images, ca si in cazul sitemap video, ajuta pentru motoarele de cautare in indexarea imaginilor. Sitemaps Mobile, specifica calea unde se gaseste continutul site-ului pe mobil. Sitemaps Stiri, permite sa controlati continutul pe care il prezinta in Google News. In general, un sitemap este foarte important si ajuta motoarele de cautare sa indexeze site-ul.

Reclame

Plugin – Generator sitemaps

Puteti crea un sitemap cu pana in 500 pagini pe XML Generator Sitemaps, daca aveti mai mult de 500 pagini, puteti accesa o versiune pro; (platita, care va permite sa generati si pentru video, imagini, sitiri sau mobile). Pentru wordpress, puteti descarca un plugin, care va actualiza automat de fiecare data cand adaugati un articol – Plugin Site Map WordPress

Cum trimitem Sitemap-ul la motorul de cautare?

Ce este un sitemap? Atunci cand aveti fisierul cu harta site-ului (sitemap), va trebui sa il urcati in directorul radacina a site-ului. Pentru ca motoarele de cautare sa stie de existenta lui, trimiteti harta prin webmaster tools, Google si/sau Bing. Va trebui sa va creati un cont daca nu aveti unul, dupa care adaugati si verificati adresa site-ului. Dupa care ve-ti urca si harta site-ului (sitemaps-ul). Puteti include si o linie la sfarsitul fisierului robots.txt, ex: http://www.exemplu.com/sitemap.xml.

Varianata HTML si XML

Varianta XML, are ca scop informarea a motoarelor de cautare cu privire la paginile site-ului dvs. Unde vor intelege mai eficient structura site-ului si vor optimiza automat operatiunile de indexare. Utilizarea acestuia este o metoda de indexare completa si de transmiterea continu a oricaror modificari aparute. Varianta HTML informeaza vizitatorii umani cu privire la structura sitului respectiv si poate fi util motoarelor de cautare; insa nu garanteaza indexarea tuturor paginilor.

Harta site (HTML) Socializam.com

Pe aceasta pagina vor fi adaugate toate link-urile (paginile web) de pe acest web site. Mai jos puteti vedea fiecare pagina de pe acest website. Socializam.com este un site de socializare cu jocuri online, webcam si microfon gratis.

Pagini

Articole după categorie

Forumuri

Subiecte

Evenimente

Arhive

Autori