Cum definim o rețea de socializare?

Actualizat pe 27 septembrie 2020 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

Cum definim o rețea de socializare? O rețea de socializare este, general vorbind, o rețea de persoane cu scopuri comune. O pagină de internet care permite utilizatorilor care îl accesează să comunice. Să împărtășească idei și să își facă noi cunoștințe sau prieteni. Rețelele de socializare din internet mai sunt numite și „rețele sociale”.

Apariția rețelelor de socializare satisface, practic, o nevoie organică de comunicare. Chat-ul virtual aduce un aport calitativ și cantitativ în realizarea contactului dintre utilizatori.

Din punct de vedere mediul social arată că ființa umană este adaptabilă și flexibilă. Iar comportamentul sau este determinat de învățare și de studiere. De contactele pe care individul le are de-a lungul procesului de maturizare. Interacțiunea socială este esențială! Pentru dezvoltarea normală a individului pe plan biologic, psihic și social.

De ce este importantă socializarea pentru un om? Normele, tradițiile și modurile de viață și concepțiile se transmit doar prin socializare. Fiind necesare pentru o integrare a individului în grupurile din care face parte. Așadar, socializarea este acel proces prin care un copil deprinde gândirea. Normele, modalitățile de participare la viață socială. Raționalizarea posibilelor consecințe, responsabilitatea și, într-un final maturizarea.

Cum definim o rețea de socializare?

  • primară: un proces de transformare în adevărate ființe umane. Sociale prin învățarea valorilor de bază, prin pregătire și limbaj.
  • secundară: se manifestă ca proces de învățare. A normelor și valorilor altor instante de socializare. Socializarea chiar și virtual este necesară și foarte importantă!
  • continuă: este procesul de transmitere și însușire. A unor modele culturale și normative de-a lungul întregii vieți a unui individ.
  • anticipativă și resocializarea: este mai rar întâlnită. Acest tip permite oamenilor să facă schimbări în atitudinile și acțiunile lor.

Nimic nu există care să nu fie influențat social. În societate, absolut totul are corespondente psihologic, componente și implicații psihologice.

Nimic nu există în psihologia umană care să nu fie influențat și condiționat social.

Cum ne influențează socializarea?
Socializarea influențează personalitatea! Transformând-o, conturând-o și ajutând-o să se adapteze. La rândul ei, personalitatea influențează socializarea. Astfel construindu-se un permanent schimb între cele două. Într-un studiu recent, specialiștii spun că folosirea îndelungată a rețelelor de socializare … poate avea efecte negative asupra comportamentului social al utilizatorilor. Renunțarea ne-ar ajuta să ne găsim un loc de muncă mai bun sau ne-ar îmbunătăți starea de sănătate.

Socializarea virtuală

Socializarea este un proces foarte complex, ce presupune multiple interacțiuni între individ. Procesul de socializare pe chat virtual este foarte important în relațiile interumane. În formarea comportamentului intern, unde găsim două influente puternice. Ereditare și mediul social. Aceste comunități sunt chiar o formă suplimentară de comunicare virtuală.

Pentru persoanele care se cunosc în viața de zi cu zi! În plus, prin intermediul camerei web, putem vedea alte persoane în timp real. Privindu-ne și auzindu-ne. Astfel, putem să auzim și să vedem oamenii care ne sunt dragi, fie ei chiar și la mii de kilometri depărtare de noi. Pentru a deveni prieten cu cineva pe rețelele de socializare nu trebuie să-ți demonstrezi calitățile. Este mult mai ușor să-ți faci prieteni în mediul virtual decât în viața reală.

Evident, o prietenie virtuală nu va fi niciodată la fel de profundă ca ceea care se leagă în viața reala. Psihologii susțin că relațiile virtuale pot afecta viața socială reală. Iar anumite studii recente că ne influențează negativ. În principiu, în cadrul acestor relații virtuale… nu suntem mai mult decât martorii unor detalii intime, aparținând prietenilor noștri.

Rețea socială Facebook

Facebook este una dintre cele mai mari rețele de socializare de pe internet. Totul a început în anul 2004 când Mark Zuckerberg a început să scrie cod pentru un web site. Inițial, site-ul a fost creat pentru studenții de la Harvard. Creat inițial la Harvard (SUA). Facebook era la origine o rețea socială cu circuit închis pentru studenții acestei universități.

Ajutat de câțiva colegi de-ai lui, Mark a reușit să extindă Facebook și la Universitățile Stanford, Columbia și Yale. În 2005 a fost cumpărat domeniul facebook.com. Iar începând cu 26 septembrie 2006 a putut fi accesat de toți utilizatorii care aveau peste 13 ani și o adresă de e-mail validă. Imediat rețeaua a devenit foarte populară dar și controversată.

Utilizatorii Facebook pot adăuga prieteni, le pot trimite mesaje și notificări. Își pot actualiza propriile profile cu caracter privat sau public. Utilizatorii dispun de spațiu pe profil, unde prietenii pot lăsa fotografii și mesaje. Fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu.

De asemenea, membrii se pot înscrie în diferite grupuri, sau își pot crea propriile grupuri. Pot să comunice cu prietenii. Pot folosi aplicația de mesagerie instantanee Comet denumită „Chat”. Facebook permite membrilor să încarce fotografii sau să le vizualizeze pe ale altora. Totodată sunt puse la dispoziție și o mulțime de joculețe distractive.

Social media Twitter

Twitter este un serviciu de socializare și de micro-blogging. O platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje. Mesaje scurte (maxim 140 caractere) numite ”tweets”. Aceste mesaje pot fi citite, de obicei, de către oricine, dar expeditorii pot păstra și mesaje private. Site-ul a fost fondat în 2006 și este deseori descris ca fiind ”SMS-ul internetului”. Prima versiune de Twitter a fost folosită doar de angajații Odeo. Care avea ca obiect de activitate publicarea de material audio.

Twitter a devenit o companie separată în aprilie 2007, iar în 2010 au schimbat designul site-ului și a adăugat un nou logo. Twitter provine din termenul britanic Tweet însemnând flecăreală, pălăvrăgeală, agitație, ciripit. Twitter a început să devină foarte popular în 2007 în timpul festivalului South by Southwest. Care a crescut de la 20.000 de tweet-uri la 60.000 pe zi. Pe 30 aprilie 2009, Twitter a schimbat modul în care arată pe web.

Au adăugat o bară de căutare în partea dreaptă a paginii, care arată cele mai frecvente fraze ce apar în mesaje. Conform statisticilor în septembrie 2009 având 27 milioane de utilizatori. Twitter este unul dintre cele 10 site-uri cele mai vizitate din lume. Ajungând în anul 2018 la peste 336 de milioane de utilizatori.

Rețea de socializare Google+ (Companie închisă)

Cum definim o rețea de socializare? Google+ (plus) este o rețea de socializare dezvoltată de Compania Americană Google. Serviciul a fost făcut public în data de 20 septembrie 2011. Serviciul este considerat a fi un răspuns din partea Google Inc. la rețeaua de socializare Facebook. La 22 septembrie 2011 Google+ înregistra peste 43 de milioane de utilizatori.

Google+ conține mai multe aplicații utilizate de membri. Messenger: disponibil pentru Android și iPhone. Cu ajutorul ei utilizatorii pot comunica prin mesaje text cu prietenii din cercuri. Prin alocarea prietenilor unui grup de persoane se pot distribui diferite conținuturi.

Concluzie! Butonul +1 are rolul de a recomanda publicului un material suplimentar, de pe un alt web site. Cercuri: alocarea prietenilor unui grup de persoane, se pot distribui diferite conținuturi. Hangouts: această funcție se pot desfășura chat video cu până la 9 persoane.

Căutare: această funcție se pot găsi noutăți din cercurile proprii, știri de pe internet sau mesaje publice Google+. Alte funcții! Messenger: reunește toate conversațiile de pe toate platformele într-un singur chat de grup. Încărcare instant: se pot adăuga automat fotografiile într-un album. Flux: activități distribuite. Sparks: conținuturi de pe web.

Rețea socială Instagram

Cum definim o rețea de socializare? Instagram a fost creat de Kevin Systrom și Mike Krieger, care a fost lansat pe 6 octombrie 2010. Care, în decursul primei luni de la lansare, s-au înregistrat un milion de utilizatori. Această rețea și-a câștigat popularitatea foarte rapid. Atingând cifra de 100 milioane de utilizatori înregistrați, în aprilie 2012.

Serviciul a fost achiziționat de Facebook în aprilie 2012. Pentru aproximativ un miliard de dolari. Instagram este distribuit prin App Store, Google Play și Windows Phone Store. În 2013, Instagram a crescut cu 23%, în timp ce Facebook cu doar 3%. Conform unui raport oficial publicat de Instagram în 2014, având 150 milioane de useri activi.

Instagram este una dintre cele mai utilizate rețele sociale de pe internet. Instagram oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce video-uri și poze. Poți să urmărești oameni cu aceleași interese ca și tine, poți să ii faci pe acești oameni să te urmărească, la rândul lor. Instagram este disponibil pe toate dispozitivele mobile iOS și android, tablete sau calculatoare.

Conform datelor publicate, există ceva peste 25 milioane de conturi business. Iar peste 80% dintre utilizatorii Instagram urmăresc un cont de business. Intra pe Instagram, creează-ți un profil sau conectează-te, adaugă-ne la prieteni și urmărește profilul Socializam.

Cele mai cunoscute rețele de socializare

Sunt foarte multe rețele de socializare și multe moduri de a le folosi. Comunicarea se poate face prin pagini de chat, messenger și aplicații mobile și social media. Din punct de vedere, cum definim o rețea de socializare? Acestea se pot clasifica în:

  • Site-uri de socializare: Facebook, Qzone, “Google+ (Rețea închisă)”, MySpace.
  • Platforme de găzduire a imaginilor: Pinterest, Instagram, Snapchat, Flickr.
  • Platforme conținut video micro-blogging: YouTube, Vimeo, Twitter, Tumblr.
  • Rețele pentru business: LinkedIn, SlideShare.
Ce înțelegem prin socializarea online?

Socializarea online ne ocupă multora cea mai mare parte a timpului. Asta ca să nu mai amintesc de faptul ca uneori joacă un rol. Mai important decât socializarea clasica la o cafea, la un suc, la o bere, la un film sau ce se mai arată. Comunicarea pe internet este cunoscuta și căutată de toată lumea din mediul online. Prieteniile, relațiile se leagă datorită conversațiilor online … chiar dacă uneori apar și probleme. Dar, fără acest mijloc de comunicare ne-ar fi mai greu să ținem legătura cu persoanele dragi.

Concluzii „Cum definim o rețea de socializare?”
Conform studiilor, internetul este cea mai folosită metodă de interacționare între oameni. Însă întotdeauna trebuie să existe un echilibru între interacționarea online și cea reală. Nu ne putem petrece tot timpul pe care îl avem în fața calculatorului.

Cum definim o rețea de socializare?

Rezumat articol (id: 3702)

O rețea de socializare este o rețea de persoane cu scopuri comune. O pagină de internet care permite utilizatorilor care îl accesează să comunice. Să împărtășească idei și să își facă noi cunoștințe sau prieteni. Rețelele de socializare din internet mai sunt numite și „rețele sociale”. Pe aceste rețele sociale se poate discuta online prin Messenger pe chat live.

Se trimite
Recenzie utilizator
0 (0 votes)