Comunicarea menține o relație la distanță

Actualizat pe 27 septembrie 2020 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

Comunicarea menține o relație la distanță și este de cele mai multe ori secretul de a menține o relație de la depărtare. Astfel de relații sunt tot mai întâlnite în zilele noastre. O relație la distanță nu este diferită de o relație trăită „în apropiere”! Deoarece în ambele cazuri necesită multă muncă, comunicare, răbdare, sacrificiu și înțelegere.

De cele mai multe ori, distanța apare după… dar sunt și situații când relația se construiește într-o primă fază la distanță, în mediul online. Spre exemplu, iar apoi cei doi ajung să aibă o relație și să devină un cuplu în mediul offline. Într-adevăr, în cazul distanței există un efort suplimentar pentru a menține comunicarea și a sta suficient de focusat astfel încât viața cotidiană să nu interfereze cu dorința de a fi cu celalalt. Viața adevărată nu este ca în filme.

Comunicarea menține o relație la distanță?

Este important ca cei doi să se simtă conectați emoțional unul cu celalalt! Dacă unul dintre parteneri se confruntă cu o problemă … se găsește într-o situație neplăcută. Este necesar ca celalalt să-și ofere sprijinul, să fie prezent. Cum să menții o relație adevărată? Un avantaj al relației la distanță constă în faptul că ambii parteneri sunt mult mai creativi în a păstra vie emoția, pentru a compensa-suplini într-un fel lipsa contactului fizic.

Comunicarea este de cele mai multe ori secretul. Odată ce ești despărțit de partener, implicarea unuia în viața celuilalt este mai redusă. Dacă aceste lucruri nu se discută, probleme ce aparent sunt minore pot să se agraveze. Comunicarea ajută foarte mult la întărirea încrederii și atașamentului, secretele unei relații de durată.

Sinceritatea în viață de cuplu are și ea cota ei parte prin care influențează bunul mers al unei relații la distanță. Dacă minciuna merge o dată sau de două ori, amintește-ți zicala ce spune că are picioare scurte. Comunicarea menține o relație la distanță, fie ea de scurtă sau lungă durată, are nevoie de sinceritate pentru a putea rezista.

Cum menții o relație la distanță

Iubirea la distanță se face cu o bună comunicare. Este adevărat că comunicarea menține o relație la distanță. Pentru ca aceasta să meargă va trebui să faceți amândoi câteva sacrificii! Să țineți cont de următoarele sfaturi despre viață și dragoste și cum menții o relație.

  • Comunicați cât mai mult posibil și stabiliți încă de la început ce fel de relație aveți.
  • Fără gelozii inutile și banale și faceți cât mai multe lucruri împreună.
  • Faceți-vă cadouri ori de câte ori aveți posibilitatea și întotdeauna gândire pozitivă.

Relația la distanță are și unele avantaje

Întâlnirile voastre să fie memorabile
Întâlnirile voastre să fie memorabile

Chiar dacă la început nu pare, comunicarea menține o relație la distanță și poate fi mult mai sănătoasă decât o relație normală! În care partenerii nu se văd în fiecare zi. Profită de faptul că nu vă vedeți zilnic și fă în așa fel încât întâlnirile voastre să fie memorabile.

Știi certurile acelea mici din orice prostie?
Certurile mici din orice prostie
Certurile mici din orice prostie

Ei bine, nu le veți avea deoarece veți sta departe unul de altul și nu vă veți supăra din orice. Mai mult, față de cuplurile care petrec prea mult timp împreună și în care partenerii își pierd identitatea.. nu veți păți acest lucru datorită timpului limitat pe care îl aveți.

Elemente care îmbunătățesc șansele pentru a merge o relația la distanță sunt:

  1. Înțelegere, nu trebuie să uiți niciodată că nu ai condițiile obișnuite într-o asemenea relație.. nu iți poți permite să te cerți non-stop la telefon din motive banale și nu are rost să vă cicăliți că de ce nu erați pe mess la o anumită oră.
  2. Fără scene de gelozie, oricum nu ai cum să îl controlezi, dar ii poți spune ce simți. Ce te-ar durea și să speri că el ascultă și că te iubește suficient de mult. Încât să nu iți ofere motive pentru ca inima să-i înceteze să mai bată.
  3. Este bine să vă faceți planuri împreună! Să simțiți că faceți parte din viața fiecăruia. Fie că se vor materializa în curând sau mai târziu, este o plasă de siguranță care va face să vă simțiți siguri pe voi. Multă răbdare!

Relațiile la distanță rezistă sau nu?

Relațiile la distanță sunt cunoscute ca fiind dificile. În aceste situații apare, întrebarea: „cum poți păstra iubirea vie când vă despart sute de kilometri?”. Foarte multe cupluri recunosc că acest tip de relație este tocmai ce le trebuie pentru a valorifica mai mult timpul petrecut împreună și pentru a aprecia sincer persoana lângă care trăiesc.

Înainte de a vă avânta într-o astfel de relație, ambii trebuie să fiți de acord cu anumite reguli stabilite dinainte și să știți foarte sigur ce așteptări aveți de la povestea voastră de dragoste pentru ca aceasta să reziste distanței.

Comunicați în mod regulat și faceți-vă planuri de viitor. Bucurați-vă de timpul pe care îl petreceți împreună. Familia și prietenii vor umple golul pe care îl lasă partenerul tău și timpul pe care îl petreci fără să îl vezi, va fi cu siguranță mai plăcut și mai constructiv dacă îl petreci cu alte persoane în jur; în plus, nu ii vei simți atât de acut lipsa.

Nimic nu ajută mai mult o relație la distanță decât planurile. Indiferent de tipul de relații în care ești implicată, comunicarea menține o relație la distanță și este foarte importantă!

Tu crezi ca telefonul mobil poate distruge o relație?

Tinerii de azi gândesc și se comportă mult diferit de cei de acum 10 ani, din cauza relației lor cu telefonul. Nu-și mai folosesc telefonul mobil doar pentru a-și suna prietenii și rudele, au devenit obsedat de el, devenind anxioși atunci când le au la îndemână. Tinerii au recunoscut că postează anumite lucruri cu intenția de a obține o anumită reacție din partea prietenilor. Mulți tineri cred ca rețelele de socializare pot distruge relațiile.

Deși este în general discreditată, fără a i se acorda prea multe șanse, de multe ori aceasta funcționează. Relația la distanță poate lăsa nesatisfăcută nevoia de a avea prezența fizică, apropierea celuilalt. Tocmai din acest motiv ambii parteneri trebuie să se implice intens, altfel aceasta poate întâmpina probleme care să ducă la ruperea acesteia. Ochii care nu se văd, se uită sau se … improvizează.

Așa ar suna proverbul românesc adaptat pentru cei care se iubesc „de departe“ la propriu. Dragostea, iubirea și relațiile de dragoste nu mai sunt cum erau odată. În ziua de azi, relațiile au o durată de viață îngrijorător de scurtă, motiv pentru care ne întrebăm care sunt speranțele sau secretele celor care au o relație la distanță de durată?

Există metode prin cum menții o căsnicie la distanță, o astfel de căsnicie, poate fi menținută!

  • Folosiți metodele de comunicare auditivă și vizuală din mediu virtual, disponibile în zilele noastre.
  • Discutați despre relația voastră de fiecare dată când aveți posibilitatea. În acest caz, amândoi vă puteți negocia relația. Puteți discuta despre tipul de căsnicie pe care îl aveți, exclusivitatea, planurile de viitor.
Cum menții o relație la distanță?

Comunicați cât mai mult și faceți lucruri împreună. În ciuda distanței care vă desparte, comunicarea menține o relație la distanță! Puteți face și alte lucruri împreună care să vă ajute la menținerea intimității dintre voi. Cum ar fi să urmăriți o emisiune TV sau un film simultan.

Alte activități pe care le puteți face cu plăcere în același timp cu partenerul ar mai putea fi: să citiți o carte, să intrați într-o lume virtuală precum chat online, să scrieți scrisori de dragoste, să jucați adevăr sau provocare, să faceți un album foto împreună.

  • Evitați tentația de a controla! Bineînțeles, acest sfat se aplică în orice tip de relație. Oamenii au libertate și nu le place să fie controlați. Încrederea în partener este foarte importantă, dacă vă doriți ca relația să funcționeze.
  • Oferă-i partenerului un obiect de al tău, un lucru personal. Astfel, atunci când i se va face dor de tine, va putea atinge ceva ce este al tău. Acest lucru oferă un minim de confort și îl încurajează pe celalalt să meargă mai departe.
Cum menții o relație la distanță? Provocați-vă!

Vă puteți provoca și motiva unul pe celalalt în ceea ce privește diverse activități cum ar fi sportul sau gătitul. Fiecare trebuie să învețe ceva nou iar voi vă puteți oferi idei, unul celuilalt că să avansați pe plan personal. Acestea nu doar că vă ajută individual, dar ajută în același timp și relația dintre voi. 20 de sfaturi pentru ca relațiile să funcționeze.

Comunicarea menține o relație la distanță? Gândiți pozitiv! O gândire pozitivă și nu țintită asupra aspectelor negative ale relației, este esențială pentru a menține relația și partenerul mulțumit. Să fii departe, nu este așa o veste proastă. Poate că distanța, care nu lasă loc rutinei, este un imbold care stimulează o relație.

Comunicarea menține o relație la distanță
„Pentru ca o astfel de relație să funcționeze, cei doi trebuie să dea dovadă de multă maturitate. Este necesar o bună cunoaștere a propriilor nevoi și așteptări. Asumarea dificultăților care vin o dată cu o astfel de relație” susține psihologul Dora Chelemen. PS.: Nu este ușor să ai o relație la distanță dar nici imposibil.