Acasă » Ce este chat-ul?

Ce este chat-ul?

Ce este chat-ul? Chatul este un grup de discuție deschis pe internet unde se pot purta discuții în timp real între utilizatori, folosind un pseudonim. Multe din grupurile sau camerele de chat online se bazează pe o temă sau pe un grup de vârstă. Însă în prezent există și chat-uri unde participă persoane cu diferite vârste, medii de proveniență, sau nivele intelectuale. Fiind o comunitate în care oamenii discută live despre diverse subiecte.

La aceasta pot lua parte mai multe persoane, sau grupuri de oameni. În general, la discuții online, grupurile de discuții participă mai mulți oameni simultan. Chat-ul poate fi de folos, când: Avem prieteni care sunt plecați departe și forma de comunicare ar fi chatul, în afară de telefoane, postă electronică. Ne interacționăm cu oameni necunoscuți, dar cu care avem interese comune și acesta ar fi singurul mod de comunicare.

Ce este chat-ul?

Chatul este unul dintre serviciile oferite de Internet, care facilitează comunicarea scrisă sau verbală între două sau mai multe persoane, aflate în locații diferite. Discuțiile se desfășoară într-o asa-numită „cameră de discuție”. Aici participanții se întâlnesc pentru a dialoga pe servere de chat găzduite în general de furnizorii mari de Internet.

Serverele de chat se interconectează formând rețele virtuale cum este Socializam. Pentru a putea accesa această rețea de chat este nevoie, pe lângă accesul propriu-zis la Internet, de un program special numit în general client de chat (mIRC) care să știe să realizeze comunicația între calculatorul propriu și serverul/rețeaua de chat.

Chatul are propriul lui limbaj, reguli și chiar propria cultură.
De exemplu, de cele mai multe ori, limbajul trivial nu este permis în cadrul acestor grupuri și este sancționat cu excluderea utilizatorului. Totodată sunt sancționate ca atare și jignirile aduse celorlați participanți la chat. Pe pagina de regulament sau reguli pentru admin veți putea găsi în mare parte despre ce este chat-ul.

Ce este IRC-ul?

Este un grup de discuție IRC (Internet Relay Chat) care permite accesul la conversații în timp real care oferă mai multe opțiuni decât chat-ul simplu. Se poate purta discuții simultane pe mai multe camere (canale) de chat cât și conversații private între utilizatori. De aceste lucruri sunt responsabili moderatorii, care au grijă ca regulamentul să fie respectat. Iar chatul să funcționeze în ordine, iar utilizatorii să nu se simtă lezați în niciun fel. Dating-ul online poate fi folosit prin mesagerie text, webcam sau microfon. Evoluția tehnologiei face posibilă prin intermediul chat-ului nu doar purtarea conversațiilor prin scris, ci și contactul vizual și auditiv.

Ce este chat-ul irc? IRC-ul este un mod foarte simplu și ușor de folosit. Conectarea se poate face atât cât de pe pagina web care folosește flash. De pe script, folosind mIRC, alte scripturi sau aplicații pentru mobile. Avantajul de pe pagina web este că se poate folosi webcam și microfon. Acestea ne face conversația mult mai atractivă și mai ușoară.

Cum să folosim chat-ul în siguranță?

Utilizatorii care utilizează chat sau un grup de discuție trebuie să poarte o conversație cât mai civilizată, să păstreze informațiile personale secrete. Recomandăm înregistrarea nickname-ului. Să anunțe administratorii dacă sunt amenințați sau este martorul unei hărțuiri. Dacă nu vă simțiți în largul vostru, sau dacă sunteți martorul unor discuții nepotrivite, puteți părăsi camerele de chat.

Pentru a participa pe camerele de chat fără a întâmpina probleme cu administratorii, trebuie citit și respectat regulamentul acestui serviciu de chat. Serviciul socializam de chat este unul dintre cele mai bune ca să comunici în siguranță cu prieteni. Poți folosi acest serviciu și de pe mobile (telefon, tableta, ipad), fără a fi necesar înregistrarea. Chat-ul poate fi distractiv și sigur atunci când știți să vă protejați datele personale! Cel mai bine este să folosiți pseudonime pentru a vă proteja identitatea reală.

Există posibilitatea de a bloca utilizatori?
Da, se pot bloca atât utilizatori cât și mesaje pe chat public și cel din privat. Odată ce o persoană a fost blocată, mesajele nu vor mai apărea pe camerele de chat sau îi va fi interzis accesul pe server sau canale.

Este camera de chat moderată?

Camerele de chat online sunt moderate de către operatori, care veghează la buna desfășurare a discuțiilor. Ei pot interzice accesul utilizatorilor care are un limbaj neadecvat sau care nu respectă regulamentul. Fiecare cameră de chat este moderată, fie de moderatori voluntari (owner, admin, operator, halfop), fie de administratorii care gestionează comunicațiile nepotrivite.

Reclamațiile utilizatorilor
Dacă nu este activ nici unul din moderatori se poate reclama, trimițând un e-mail direct administratorului de pe pagina de Contact. Sau se pot adăuga reclamații prin comentarii pe pagina de asistență și reclamații! Vă rugăm citiți și respectați regulile despre ce este chat-ul și folosirea unui grup de discuție, fără a întâmpina probleme.

Ce este chat-ul: Conversațiile private

Când cunoașteți o persoană într-un grup de discuții online, comunicare virtuală se poate trece de la chat public la unul privat, într-o conversație în doi. Acest lucru poate aduce bineînțeles, satisfacții, puteți întâlni persoane care să vă aducă zâmbetul pe buze și să vă încânte. Totodată, însă, pot fi întâlnite pe camerele de chat și persoane mai puțin plăcute. Pe acestea din urmă le puteți bloca, prin comanda ignore, astfel, mesajele de la acestea nu vă vor mai apărea. Pentru cei care își doresc să ia parte la această comunitate, există câteva reguli pentru utilizarea acesteia în siguranță. Cum ar fi păstrarea informațiilor personale sigure și secrete. Anunțarea moderatorilor chat-ului online dacă experimentați sau sunteți martorul vreunei hărțuiri, recomandăm blocarea persoanelor care molestează.

Vrei să ai chat-ul tău?

Acum poți avea propriul tău CHAT, propriul tău grup de discuție, propria ta pagina web!
Site-ul socializam oferă acum pagini pentru a avea propria ta pagina, propriul tău blog. Propriul tău chat cu webcam, jocuri și microfon gratis. Pagina ta va avea administrare doar de către cei din staff, administratorii sau editorii web ai acestui site. Regulile sunt foarte simple, fără SPAM, atât în această rețea cât și pe altele. Este interzis reclamele la alte chat-uri, servere de irc, radio sau invitații de pe celelalte canale din rețea.

Pe scurt, ce este chat-ul?
Chatul este un grup de discuții, de care hai să ne bucurăm împreună de această lume virtuală unde fiecare poate fi ceea ce își dorește. Alege-ți camera de chat din care dorești să faci parte, să te alături și restul va veni de la sine.

Chat-ul Socializam este unul dintre cele mai populare servicii de comunicare, atât prin text (scris) cât și prin audio-video (webcam și microfon), de pe internet.

Alătură-te chat-ului online

  • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
  • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
  • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
  • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
  • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
  • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
  • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.