Home » Retelele virtuale

Retelele virtuale

Retelele virtuale! Chat virtual - Cum socializam online?

Retelele virtuale! Socializare este un proces foarte complex, ce presupune multiple interactiuni intre individ. Procesul de socializare pe chat virtual este foarte important in relatiile interumane in formarea comportamentului intern unde gasim doua influente puternice: ereditarea si mediul social. Interactiunea sociala este esentiala pentru dezvoltarea normala a individului pe plan biologic, psihic si social. Aceste comunitati sunt chiar o forma suplimentara de comunicare virtuala pentru persoanele care se cunosc in viata de zi cu zi. In plus, prin intermediul camerei web, putem vedea cum socializam online in timp real, privindu-ne si auzindu-ne. Astfel, putem sa ne vedem cu oamenii care ne sunt dragi, fie ei chiar si la mii de kilometri departare de noi. Putem sa-i privim si sa le auzim glasul, asadar dinstanta dintre noi se micsoreaza considerabil.

Retelele virtuale!

Socializarea online ne ocupa multora cea mai mare parte a timpului. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca uneori joaca un rol. Mai important decat socializarea clasica la o cafea, la un suc, bere, film sau ce se mai arata. Socializarea pe internet este cunoscuta si cautata de toata lumea din mediul online. Multe prietenii, relatii se leaga datorita conversatiilor online, uneori apar si probleme. Dar, fara acest mujloc de comunicare ne-ar fi mai greu sa tinem legatura cu persoane dragi.

Retelele virtuale – Cum socializam online?

O retea de socializare este, general vorbind, o retea de persoane cu scopuri comune. Retelele de socializare din web (Internet) sunt numite si „retele sociale”. Aparitia retelelor de socializare satisface, practic, o nevoie organica de comunicare pe chat virtual si aduce un aport, calitativ si cantitativ, enorm, in realizarea contactului dintre utilizatori.

Chat virtual Facebook!

Facebook este una dintre cele mai mari retele de socializare de pe internet. Totul a inceput in anul 2004. Mark Zuckerberg, unul dintre fondatori, sa scrie cod pentru un website. Initial, site-ul a fost creat pentru studentii de la Harvard. Ajutat de cativa colegi de-ai lui, Mark a reusit sa extinda Facebook si la Universitatile Stanford, Columbia si Yale.

In 2005 a fost cumparat domeniul www.facebook.com iar incepand cu 26 septembrie 2006 Facebook a putut fii accesat de toti utilizatorii care aveau peste 13 ani si o adresa de e-mail valida. Utilizatorii Facebook pot adauga prieteni, le pot trimite mesaje si notificari si isi pot actualiza propriile profile cu caracter privat sau public. Toti utilizatorii dispun de un spaiu pe pagina de profil unde prietenii le pot lasa tot felul de link-uri, mesaje sau informatii. De asemenea, membrii se pot inscrie in diferite grupuri. Reteaua de socializare permite membrilor sa incarce fotografii si sa le vizualizeze pe ale altora. Totodata sunt puse la dispozitie, o multime de joculete distractive.

Chat virtual Twitter!

Twitter este o platforma de social media care permite utilizatorilor sa trimita si sa citeasca mesaje scurte (de maximum 140 caractere) numite ”tweets”. Site-ul a fost fondat in 2006 si este deseori descris ca fiind ”SMS-ul Internetului”. Numarul membrilor nu este clar din cauza faptului ca membrii companiei nu doresc sa-l faca public dar se estimeaza ca in anul 2008 au fost circa 4-5 milioane. Cum socializam online? Utilizatorii pot trimite si primi tweet-urile prin SMS sau prin aplicatii client precum ”Tweetie”, ”Twiterrific”, ”TweetDeck”.

Chat virtual Google plus!

Google+ (plus) este retea de socializare dezvoltata de compania americana Google. Serviciul a fost facut public in data de 20 septembrie 2011. Serviciul este considerat a fi un raspuns din partea Google Inc. la reteaua de socializare Facebook. La 22 septembrie 2011 Google+ inregistra peste 43 de milioane de utilizatori. Google+ contine mai multe aplicatii utilizate de membrii. Messenger este disponibila pentru Android si iPhone cu ajutorul ei utilizatorii putand comunica prin mesaje text cu prietenii din cercuri. Prin alocarea prietenilor unui anumit grup de persoane se pot distribui continuturi diferite catre persoae diferite. Persoanele din acel cerc pot vedea restul utilizatorilor din cerc si pot vedea numele cercului.

Cum socializam online?

Cu ajutorul functiei Hangouts se pot desfasura chaturi video cu pana la noua persoane simultan. In Romania retelele sociale au aparut in 2008, o data cu aparitia Twitter si Facebook. Exista multe site-uri cu tema principala de discutii in urmatoarele: Cunoasterea, Colaborezi mult mai usor, Prietenia.

Retelele virtuale ofera un mediu propice de exprimare, de prezentare si in acelasi timp nu intr-un mod static, ci intr-unul interactiv. Prin care putem cunoaste cat mai multe despre viitorii posibili consumatori ai produsului promovat.

Articole recomandate