Home » Retelele de socializare

Retelele de socializare

Retelele de socializare: Comunicarea pe chat!

Retelele de socializare – Comunicarea pe chat!
O retea de socializare este, general vorbind, o retea de persoane cu scopuri comune. Retelele de socializare din web (Internet) sunt numite si „retele sociale”. Aparitia retelelor de socializare satisface, practic, o nevoie organica de comunicare si aduce un aport. Calitativ si cantitativ, enorm, in realizarea contactului dintre utilizatori prin comunicarea pe chat. Din ce in ce mai multi utilizatori acceseaza retelele de socializare si in acelasi timp companiile folosesc retele de socializare prin care recruteaza.

Retelele de socializare

Retelele de socializare au cunoscut un succes rasunator, in ultimii ani. Sunt cateva retele importante, care au reusit sa ajunga la cifre de afaceri impresionante. Iar in urma acestora, au aparut multe alte retele, create de programatori mai mult sau mai putini talentati. Considerand faptul ca aceste retele sunt utilizate de un numar extrem de mare de persoane din toata lumea. Acestea pot fi percepute ca fiind un mediu propice de dezvoltare si de promovare online. Se poate promova continut si se poate sustine aducerea unui site intr-o pozitie superioara in motoarele de cautare.

Cele mai cunoscute retele web sociale:
• Facebook – circa 1,310,000,000 membri
• Instagram – 30 milioane de membri
• Twitter – circa 1 miliard de membri
• YouTube – 1 miliard membri
• Google+ – 180 de milioane de membri

Retelele de socializare - Comunitate

Retelele de socializare!

Internetul ramane predominant un instrument prin care europenii prefera sa tina legatura cu prietenii si rudele. 63% dintre utilizatorii de Internet folosesc mediul online in acest scop. Emailul este cel mai utilizat canal de comunicare virtuala online (95%). Fiind indeaproape urmat de retelele sociale (90%) si mesageria instant (73%). 49% dintre europeni acceseaza retelele de socializare cu o frecventa zilnica.

Sfaturi pentru crearea unei comunitate web:

• Nu ignora audienta; Construirea unei comunitati puternice inseamna acordand o atentie la ceea ce crede comunitatea si face. Vizitatorii care viziteaza retelele virtuale trebuie sa stie ca exista cineva de pe cealalta parte a comunitatii care asculta si va raspunde la ele si sa le incurajeze.

• Nu trada comunitatea ta; Comunitatea web sa pastreze membrii la curent cu lucruri pot duce la un feedback pozitiv cu privire la site-ul modificari sau noi produse.

• Nu dominam: Acest lucru poate fi realizat, de exemplu, solicitand utilizatorilor sa se sugereze subiecte de conversatie.

• Suport intern pentru administratorul comunitatii: Managerul comunitatii ar trebui sa aiba o relatie buna cu oamenii pentru ca aceasta relatie sa se dezvolte.

Personalitati retelelor de socializare

Construirea unei personalitati in cadrul retelelor de socializare implica in primul rand setarea unor obiective. Cu ajutorul unui profil bine gandit care sa atraga cat mai multe persoane se poate pune un fundament al promovarii online prin intermediul acestor retele sociale. Cu toate acestea, nu este de trecut cu vederea activitatea in sine.

Aceasta trebuie sa fie conceputa si organizata astfel incat sa promoveze respectivul brand, idee sau afacere fara sa iasa in evidenta cu aceasta activitate in mod ostentativ.

Retelele sociale ofera un mediu propice de exprimare, de prezentare si in acelasi timp nu intr-un mod static, ci intr-unul interactiv prin care putem cunoaste cat mai multe despre viitorii posibili consumatori ai produsului promovat.

Articole recomandate