Prima pagină » Retelele de socializare

Retelele de socializare

Retelele de socializare

Retelele de socializare: O retea de socializare este, general vorbind, o retea de persoane cu scopuri comune. Retelele de socializare din web (Internet) sunt numite si „retele sociale”. Aparitia retelelor de socializare satisface, practic, o nevoie organica de comunicare si aduce un aport. Calitativ si cantitativ, enorm, in realizarea contactului dintre utilizatori prin comunicarea pe chat. Din ce in ce mai multi utilizatori acceseaza retelele de socializare si in acelasi timp companiile folosesc retele de socializare prin care recruteaza.

Retelele de socializare

Retelele de socializare au cunoscut un succes rasunator, in ultimii ani. Sunt cateva retele importante, care au reusit sa ajunga la cifre de afaceri impresionante. Iar in urma acestora, au aparut multe alte retele, create de programatori mai mult sau mai putini talentati. Considerand faptul ca aceste retele sunt utilizate de un numar extrem de mare de persoane din toata lumea. Acestea pot fi percepute ca fiind un mediu propice de dezvoltare si de promovare online. Se poate promova continut si se poate sustine aducerea unui site intr-o pozitie superioara in motoarele de cautare.

Cele mai cunoscute retele web sociale:
• Facebook – circa 1,310,000,000 membri
• Instagram – 30 milioane de membri
• Twitter – circa 1 miliard de membri
• YouTube – 1 miliard membri
• Google+ – 180 de milioane de membri

Retele de socializare

Retelele de socializare!

Internetul ramane predominant un instrument prin care europenii prefera sa tina legatura cu prietenii si rudele. 63% dintre utilizatorii de Internet folosesc mediul online in acest scop. Emailul este cel mai utilizat canal de comunicare virtuala online (95%). Fiind indeaproape urmat de retelele sociale (90%) si mesageria instant (73%). 49% dintre europeni acceseaza retelele de socializare cu o frecventa zilnica.

Sfaturi pentru crearea unei comunitate web:

• Nu ignora audienta; Construirea unei comunitati puternice inseamna acordand o atentie la ceea ce crede comunitatea si face. Vizitatorii care viziteaza retelele virtuale trebuie sa stie ca exista cineva de pe cealalta parte a comunitatii care asculta si va raspunde la ele si sa le incurajeze.

• Nu trada comunitatea ta; Comunitatea web sa pastreze membrii la curent cu lucruri pot duce la un feedback pozitiv cu privire la site-ul modificari sau noi produse.

• Nu dominam: Acest lucru poate fi realizat, de exemplu, solicitand utilizatorilor sa se sugereze subiecte de conversatie.

• Suport intern pentru administratorul comunitatii: Managerul comunitatii ar trebui sa aiba o relatie buna cu oamenii pentru ca aceasta relatie sa se dezvolte.

Personalitati retelelor de socializare

Construirea unei personalitati in cadrul retelelor de socializare implica in primul rand setarea unor obiective. Cu ajutorul unui profil bine gandit care sa atraga cat mai multe persoane se poate pune un fundament al promovarii online prin intermediul acestor retele sociale. Cu toate acestea, nu este de trecut cu vederea activitatea in sine.

Aceasta trebuie sa fie conceputa si organizata astfel incat sa promoveze respectivul brand, idee sau afacere fara sa iasa in evidenta cu aceasta activitate in mod ostentativ.

Retelele sociale ofera un mediu propice de exprimare, de prezentare si in acelasi timp nu intr-un mod static, ci intr-unul interactiv prin care putem cunoaste cat mai multe despre viitorii posibili consumatori ai produsului promovat.

Ce este un motor de cautare?

Un motor de cautare este un apelabil program cautator. Care acceseaza internetul in mod automat si frecvent si care stocheaza titlul, cuvinte cheie si, partial, chiar continutul paginilor web intr-o baza de date. In momentul in care un utilizator apeleaza la un motor de search pentru a gasi o informatie, o anumita fraza sau un cuvant.

Motorul de cautare se va uita in aceasta baza de date si, in functie de anumite criterii de prioritate, va crea si afisa o lista de rezultate. Google este o corporatie americana multinationala care administreaza motorul de cautare pe Internet cu acelasi nume. A fost fondata in 1998, Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web.

Cota de piata! Google – 85,78%, Yahoo – 6,16%, Bing – 3,17%, Baidu – 2,56%, Ask – 0,62%, Aol – 0,47%

Aceste motoare de cautare contin programe care au urmatorul rol:
• Sa gaseasca pagini web.
• Sa scaneze continutul paginilor web.
• Sa introduca ceea ce au gasit in baza de date a motorului de cautare.
• Exista deja peste 100 milioane de situri web, sumand in total miliarde de pagini web, distribuite pe tot globul.
• Continutul acestor pagini nu este static, ci chiar extrem de dinamic.

In momentul in care un utilizator cauta cu un motor de search dupa anumite cuvinte cheie. (Cum se poate cauta si pe acest site, de ex: poti cauta cuvantul „CHAT” si ve-ti gasi pagina de conectare pe chat.) Motoarele se vor uita in aceasta baza de date si in functie de propriile criterii va crea o lista de rezultate pe care o va afisa in oridinea relevantei fiecarei resurse web.

Ce este un director web?

O lista de situri web, clasificata pe categorii si subcategorii, mentinuta de oameni. Siturile sunt verificate si inscrise manual de catre editori specializati. Cum si acest site a fost adaugat in „Google”, „Bing”, „Faceebook”, „Pinterest” si altele.

Lumea digitala – Motoare de cautare!

Google, precum si celelalte motoare de cautare, urmaresc sa ofere rezultate relevante si de calitate celor care cauta anumite informatii prin intermediul lor.
Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.
Motoare de cautareMotorul de cautare pe Internet numit Google:
Google Earth – imagini din satelit ale Pamantului.
Google Chrome – navigator de web.
Gmail – sistem de e-mail
Google Chrome OS – sistem de operare bazat pe kernelul Linux.
Google Talk – client de mesagerie instantanee.
Orkut – retea de socializare dezvoltata si detinuta de Google!
Google+ – noua retea de socializare Google.