Pagina reguli de administrare chat este necesară pentru moderatori. Fiecare moderator de chat trebuie să respecte aceste reguli. Operatorii sunt desemnați pentru monitorizarea activităților de pe camerele de chat. Aceștia vor monitoriza activitatea pe chat și vor asigura confortul utilizatorului. Nu se face abuz și va folosi accesul doar atunci când este necesar. A fi operator înseamnă să moderezi chat-ul, nu sa faci abuz de accesul primit.

 • Operatorul de chat nu va da kick / ban fără avertisment decât în cazuri speciale. (Exemplu: spam, înjurături sau flood pe canal, se va putea omite motivul.)
 • Operatorul nu are voie să folosească cuvinte ofensatoare la adresa unui utilizator. (Pentru asta se folosește comanda !k user / !kb user, sau avertisment verbal.)
 • Este obligatoriu ca Operatorul să stea pe canalul #Ajutor și canalul dedicat operatorilor. De asemenea este absolut necesar să stea cu acces pe toate camerele de chat.
 • Operatorul nu are voie să folosească cuvinte ofensatoare la adresa altui operator. (Pentru discutarea divergențelor se va folosi canalul dedicat operatorilor.)
 • Operatorul nu are voie să folosească decât nick-ul înregistrat sau cel adăugat la group. Pentru a oferi informații, operatorul va îndruma userul spre canalul #Ajutor.

Operatorul are ca îndatorire să preia utilizatorii de pe canalul #Ajutor. Operatorul care a preluat utilizatorul, va trebui să-i acorde ajutor până problema va fi rezolvată. În cazul în care nu se poate descurca, va putea cere ajutor altui operator, pe canalul dedicat operatorilor. Un operator nu poate interveni peste un alt Operator pe canalul #Ajutor.

Alte reguli de administrare chat

Operatorul nu va avertiza și nu va folosi comenzile de avertizare sau banare asupra utilizatorului neavând motive întemeiate! Nu se vor folosi pentru glume interne, expresii prescurtate, exceptând înjurăturile prescurtate aduse userilor.

Conduita operatorului acestui chat, nu poate fi controlată în privat.
Drept urmare orice acțiune ofensatoare adusă în privat, NU va putea fi reclamată. Dar nu va reprezenta o încălcare a regulilor din „Reguli de administrare chat” (din lipsa de dovezi). Așadar, în acest caz vă rugăm să folosiți comanda pe camerele de chat. /mode Nick +D, pentru a bloca privatul, sau să nu răspundeți. Pentru a debloca privat /mode Nick -D.

 • Moderatorii de chat trebuie să respecte deciziile colegilor cu acces mai mare.
 • Operatorii nu vor sancționa utilizatorii din motive personale.
 • Moderatorul nu va ignora comportamentul inadecvat al userilor care le sunt amici, prieteni, cunoștințe. Nu se vor face favorizări, nu se vor aplica tratamente preferențiale.
 • Moderatorii nu vor folosi un limbaj superior, arogant, userilor, nu li se vor adresa tendențios. Nu se vor folosi faptul că dețin un acces ca să își creeze un caracter superior.
 • Operatorul trebuie sa stea pe canalul #Ajutor cu un singur nickname.

A fi Operator înseamnă să moderezi camerele de chat! Pentru acest lucru Operatorul trebuie să respecte „Reguli de administrare chat”. Să fie implicat activ în moderarea unei camere de chat. În cazul în care va exista perioade în care Operatorul nu va putea fi prezent. Este obligatoriu să anunțe un ircop, sau va folosi formularul de contact de pe site. În cazul în care nu se va face acest anunț, Operatorul își va putea pierde funcția.

Reguli principale

Moderatorii nu vor folosi comenzile de avertizare sau banare, în special comanda de Shun, pentru privat. Vor folosi /mode Nick +D sau nu vor lua în seamă mesajele.

 • Operatorul trebuie să fie activ pe toate camerele principale de chat. Este în interesul utilizatorilor să țină animate camerele principale, în special #Romania.
 • Moderatorii nu vor face schimb de parolele nick-urilor deținătoare de acces, cu colegii lor chiar dacă au acces, în niciun caz userilor.
 • Este absolut necesar ca un moderator de chat să cunoască → comenzile necesare.
 • Atunci când Operatorul este online, este necesar să fie activ cu accesul primit.
 • Moderatorii care emit la Radio sunt obligați să se treacă în listă (grilă).
 • Pe canalul #Dedicații vor sta doar moderatorii care sunt în emisie.

Rețineți! Când nu sunteți la calculator, vă rugăm să vă dați jos accesul (folosiți !deop sau !down). În momentul în care sunteți activ, este obligatoriu accesul (folosiți !op sau !up).

În cazul în care un operator dă ban, acestea nu pot fi scoase de alt operator. Doar un ircop poate interveni pentru anularea lor, sau persoana care le-a dat. Operatorul este obligat să respecte nivelele de acces ale celorlalți colegi cât și aceste reguli de administrare chat. El nu are dreptul să ceară socoteală unui sop / owner sau ircop pentru deciziile luate.

Operator temporar!

Utilizatorii pot beneficia de acces temporar. Atunci când urcați un utilizator cu acces, va trebuie să vă asumați răspunderea. Nu se da acces utilizatorilor care au un comportament neadecvat. Când nu veți fi la calculator, sau vei părăsi chat-ul, va trebui să-i scoți accesul.

 • Principala limbă vorbită pe camerele de chat de pe acest server, este limba română!
 • În momentul în care un Dj emite, trebuie să anunțe userii modificându-și nick-ul, adăugând „Live” la nick.
 • Administratorii care vor rămâne fără acces, vor fi adaugați în lista Arhive Administratori.

În cazul în care doriți să renunțați la access! Vă rugăm să anunțați unul dintre ircop, sau să ne trimiteți un e-mail prin formularul de contact. Este necesar să precizați motivul pentru care doriți anularea accesului. În cazul în care unui operator i se atrage atenția sau i se face o sugestie, acesta nu trebuie să o interpreteze ca pe un atac la adresa lui.

Nu uitați!

Evitați să folosiți comanda /amsg dacă sunteți operator și pe canalul #Ajutor (să poată intra userul pe #Ajutor). În cazul în care un user abuziv trebuie banat, operatorul va bana userul doar pe canalul pe care a fost comis abuzul. Dacă userul continua abuzul și pe celelalte canale, operatorul îl va bana cu comanda /amsg !kb nick motiv. Motivul este necesar.

Accesul pe camerele de chat! Operatorul va primi acces mai mare în funcție de interesul și în funcție de beneficiile aduse chat-ului, în urma acordului comun al echipei. Nu se vor lua în considerare insistențele, din contra, insistențele pot diminua șansele.

Nerespectarea acestor reguli de administrare chat, se va sancționa cu scoaterea accesului! Ne rezervăm dreptul de a modifica, fără a anunța în prealabil, detaliile acestui regulament. Sugerăm vizitarea periodică a acestuia pentru a fi la curent cu modificările făcute. Ultima actualizare: 13 ianuarie, 2020