Lucruri care ne pot afecta viața

Actualizat pe 15 mai 2020 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

De cele mai multe ori noi suntem cei care ne facem existența dificilă și mereu ne întrebăm despre lucruri care ne pot afecta viața. Sunt anumite lucruri care ne consumă în zadar dar la care nu putem renunța. A te cunoaște și a ști ce te face cu adevărat fericit este destul de dificil. Dacă vei reuși să te cunoști cu adevărat, vei conștientiza și anumite greșeli de gândire care îți afectează viața mai mult decât îți dai seama.

Lucruri care ne pot afecta viața

Hai să descoperim împreună care sunt aceste lucruri care ne pot afecta viața.

1. Gândirea (totul sau nimic)
Este bine să știi ce vrei de la viață și ce așteptări să ai de la tine, dar o gândire prea tranșantă te va afecta mai mult decât îți dai seama. Nu poți pune chiar totul în extreme și nu poți împărți oamenii în aceleași categorii, buni sau răi. Evită să cataloghezi oamenii de la prima vedere și încearcă să fii mai degajat. Nu trebuie să fii atât de radical pentru că asta în timp îți va afecta viața mai mult decât îți poți da seama.

2. Generalizarea
Dacă ai trecut printr-o experiență negativă, nu înseamnă că totul va decurge așa și de acum încolo. Lucruri care ne pot afecta viața, o întâmplare negativă este o întâmplare negativă și atât. Nu te poți gândi la infinit la ea și trebuie ușor ușor să încerci să depășești momentul. Dacă vei rămâne prins în trecut vei fi demoralizat și nu vei putea încerca noi experiențe care te-ar putea face fericit.

3. Gândirile exagerate
O persoană care gândește exagerat are tendința de a amplifica lucrurile rele și de a minimaliza pe cele bune. Începe prin a te exprima mai puțin drastic. Înlocuiește cuvintele precum „groaznic” și „teribil” cu „neplăcut”. Poate că treci printr-o experiență dificilă dar asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu asta. Este o diferență colosală între o catastrofă și între un lucru neplăcut. Nu îți mai pierde timpul să îți plângi de milă și fă ceva în privința asta. Discută despre aceste lucruri care ne pot afecta viața pe chat online.

4. Gândirea emoțională
Nu trebuie să crezi că ceea ce simți este și realitatea, te înșeli. Gândirea emoțională este o capcană în care cei mai mulți oameni cad. Nu îți lăsa emoțiile să îți controleze deciziile. Trebuie să păstrezi un echilibru între raționament și emoții. Toate deciziile pe care le iei trebuie să le treci prin filtru gândirii și să o iei pe cea mai potrivită pentru tine.

5. Filtrele mentale
Atunci când analizezi o situație trebuie să o treci printr-un filtru dar acesta trebuie să fie cât mai actualizat cu prezentul. Nu trebuie să te raportezi la trecut atunci când iei o decizie importantă pentru tine, sau ții cont de anumite lucruri importante din viața ta. Trebuie să iei în calcul întotdeauna ce ți se potrivește cu adevărat, ce este frumos și demn pentru tine. Încearcă să privești toate situațiile cu pozitivitate.

6. Învinovățirea
Nu trebuie să te învinovățești în mod constant pentru toate greșelile tale. Cu toții greșim, ideal este să îți dai seama de greșeala făcută și să încerci să o remediezi. După cum se spune „o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată” așa și tu trebuie să îți recunoști greșeala și să te ierți. Învață-ți lecția și nu îți mai plânge de milă. Nu este cazul să te victimizezi, din contra trebuie să treci peste.

7. Etichetarea
Etichetând orice persoană care intră în viața ta de la prima privire este cât se poate de greșit. Încearcă să cunoști înainte persoanele după care le poți pune etichete. Dacă le vei pune anumite adjective oamenilor fără să îi cunoști vei risca să creezi discuții și conflicte fără fundament. Trebuie să dai dovadă de respect și să acționezi cu mult tact pentru că o atitudine negativă va îndepărta persoanele din jurul tău.

Află ce îți poate distruge relația!

Tot mai multe cupluri ajung să se despartă după ani buni de relație. După cum bine știm orice cuplu are suișuri și coborâșuri, și cu siguranță relația ta nu va face excepție de la această regulă. Dacă în schimb se ajunge la un moment dat într-un punct mort atunci trebuie să știi că relația ta este pe sfârșite.

Află ce îți poate distruge relația și lucruri care ne pot afecta viața într-o relație! Iată care sunt câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care o relație se poate destrăma:

Trădarea și infidelitatea într-o relație
Trădarea și infidelitatea într-o relație

Lucruri care ne pot afecta viața într-o relație

8. Lipsa de comunicare
Comunicarea este cheia către o relație fericită. În cazul în care în relația ta nu există comunicare, atunci aceasta nu va trece testul timpului. Oamenii se schimbă cu timpul și vei observa că aceștia evoluează diferit. Este foarte posibil ca după o perioadă de timp să nu mai fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul tău.

9. Incompatibilitatea
Sentimentul de incompatibilitate poate să apară după o perioadă de timp. Dacă vei începe să crezi că nu ai nimic în comun cu partenerul tău atunci în mod clar relația este spre final. Compatibilitatea trebuie să se testeze încă de la începutul relației, nu să încercați pe parcurs să vă schimbați unul pe altul.

10. Reprimarea emoțiilor
Dacă partenerul tău îți cere să renunti la visele sau la planurile tale pentru el nu este deloc în regulă. Tu nu trebuie să faci tot ce îți spune el, din contra trebuie să îți susții opiniile și să faci ceea ce te face fericită.

11. Trădarea și infidelitatea
Trădarea nu este niciodată o alegere potrivită. În urma acestei decizii amândoi veți avea de suferit. Te vei simți vinovată de ceea ce ai făcut și cu siguranță relația se va încheia.

Infidelitatea în cuplu este cunoscută ca o formă de trădare! Să înșeli este întotdeauna o alegere, tu cum te-ai simți să afli că ai fost înșelat? Greșeala începe cu lipsa comunicării, degeaba partenerii sunt apropiați dacă nu comunică.

12. Ascunderea unor informații importante
Aveți dreptul să aveți secrete însă dacă ai anumite lucruri pe care nu i le-ai spus partenerului tău de teama că relația să nu se sfârșească nu este deloc în regulă. Secretele în cuplu nu sunt deloc în regulă, sunt greșeli într-o relație!

13. Inițiativa
Într-o relație frumoasă ambii parteneri trebuie să își dorească să îl facă pe celalalt fericit. Află ce îți poate distruge relația! Dacă inițiativa lipsește în dragoste, atunci aceasta va stagna rapid. Trebuie să luați decizii de ultim moment, să plecați într-o vacanță împreună ca totul să fie ca la început. Ce poți face când simți ca relația ta nu mai merge?

14. Intimitatea
Intimitatea este foarte importantă într-o relație. Dacă nu veniți cu ceva nou veți sfârși prin a va plictisi unul de celalalt extrem de repede. Orice cuplu are nevoie de viață intimă pentru a putea funcționa așa cum trebuie.

15. Super ego-uri
Greșeli într-o relație: Dacă atunci când sunteți certați niciunul dintre voi nu cedează, atunci este o adevărată problemă. Ego-ul personal este un element foarte important care mai devreme sau mai târziu îți va afecta relația. Argumentele sunt bune într-o discuție dar acestea nu trebuie să îți afecteze relația.

16. Reproșurile în public
Nu este niciodată bine să vă certați în public. Dacă vei începe să îi reproșezi partenerului tău diferite lucruri, atunci nu vei face decât să stârnești certuri inutile. Oricât de nervoși ați fi trebuie să discutați între patru ochi ceea ce vă deranjează. Atunci când vă certați în public, nu doar că îți vei intimida partenerul, dar îi vei intimida și pe cei din jur.

17. Gelozia
Gelozia este un semn de iubire dar și de neîncredere. Greșeli într-o relație și lucruri care ne pot afecta viața! Îți poate da de furcă într-o relație deoarece implică suspiciuni. De îndată ce crizele de gelozie se vor înteți și relația va avea de suferit.

18.Minciuna
Foarte multe relații se distrug din cauza minciunii. Trebuie să fii sinceră cu partenerul tău și să ii comunici acestuia totul chiar dacă adevarul doare, este mult mai bun decât minciuna. Până la urmă te minți în primul rând pe tine. Dacă acesta nu este omul de care vrei să îmbătrânești, cel mai bine este să fii sinceră și să-i spui acestuia adevărul.

Singurătatea este de cele mai multe ori foarte greu de suportat. Singurătatea este unul dintre cele mai importante lucruri care ne pot afecta viața.

Cum să scapi de singurătate?

Cu toate că rețelele de socializare și site-urile de matrimoniale sunt la îndemână, sunt lucruri care ne pot afecta viața! Tot mai multe persoane suferă de singurătate deoarece nu înțeleg că o relație de prietenie sau de dragoste necesită angajamente.

Fii mai natural. Pentru a lega o relație fericită trebuie să fii cât mai natural. În general oamenii se feresc de persoanele care admit că sunt altceva decât ceea ce sunt. Nu trebuie să te prefaci că ești o persoană interesantă sau să minți cu ceva ce nu ai făcut doar pentru a creste în ochii interlocutorului tău.

Fii spontan și extrovertit. Dacă vrei să învingi singurătatea atunci trebuie să fii spontan, trebuie să îți asumi anumite riscuri și să îți depășești barierele. Trebuie să fi extrovertit, atent, dispus să ajuți și să îți asculți prietenii ori de câte ori au nevoie de asta.

Fă-ți timp! Pentru a putea păstra o relație ai nevoie de timp, poți trece peste aceste lucruri care ne pot afecta viața. Nu te izola crezând că nimeni nu te înțelege. Fă-ți timp și ieși cu prietenii tăi măcar la finalul săptămânii, vei vedea cât de mult contează.

Alege-ți prietenii cu atenție! Este normal să fii atent atunci când îți alegi prietenii deoarece ai nevoie de oameni de calitate în jurul tău. Cu toate astea nu trebuie să fii foarte exigent, cu toții avem defecte și calități și trebuie să învățăm să ne acceptăm așa cum suntem.

Asumă-ți greșelile! Cu toții greșim de aceea trebuie să îți asumi greșelile și să treci peste ele. Nu trebuie să te pedepsești pentru ceea ce ai făcut în trecut, din contra trebuie să ștergi cu buretele tot ce a fost și să înveți din greșelile comise.

Trebuie să rămâi în relații bune cu părinții.

Pentru a fi un bun prieten trebuie să înveți că mai întâi să fii un bun copil sau părinte. Relațiile cu familia te afectează mai mult decât ți-ai putea da seama. O relație bună cu familia ta te va scapă de singurătate. Nu trece peste aceste lucruri care ne pot afecta viața!

Relații bune cu părinții și familia ta!
Relații bune cu părinții și familia ta!

Nu-ți fă prea multe griji în privința singurătății! Singurătatea este doar o stare de moment. În mod sigur va răsări soarele pe strada ta și totul va deveni frumos.

Nu îți fixa limite de vârste Nu trebuie să te consideri prea bătrân pentru un lucru sau altul. Prietenii nu se aleg niciodată în funcție de vârstă. Se pot lega prietenii minunate între persoane în care există o anumită diferență de vârstă.

Înscrie-te la un curs care te pasionează! Dacă te vei înscrie la un curs care te pasionează așa cum ar fi dansul vei avea posibilitatea de a face ceea ce te pasionează, dar și să legi prietenii frumoase cu oameni cu care ai aceleași pasiuni. Un astfel de curs nu va face decât să te ajute, să te exteriorizezi și să scapi de singurătate.

Cum să scapi de singurătate! Persoanele care se plâng de singurătate trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a ieși mai des și pentru a socializa mai mult.

Gânduri finale! Dacă ți-a plăcut articolul „lucruri care ne pot afecta viața„, trimite-l mai departe și prietenilor sau cunoscuților de pe rețelele sociale!