Acasă » Informativ » Ziua de 13 ghinion sau noroc?

Ziua de 13 ghinion sau noroc?

Ziua de 13 ghinion sau noroc?
Ziua de 13 ghinion sau noroc?

Ziua de 13 ghinion sau noroc? Ziua de marți, 13, este considerată una dintre cele mai nefaste. Potrivit tradiției, se spune că aceasta aduce trei ceasuri rele și ți se pot întâmpla numai lucruri rele. Legat de numărul 13, există multe explicații care ar putea arata de ce anumite persoane vor să-l evite. Trăind într-o perioadă în care multă lume se teme de ghinionul din ziua de vineri 13. Ne vine greu să credem ca o astfel de superstiție, adânc înrădăcinată și care pare să existe de când lumea, a luat naștere abia în secolul al XX-lea. Se pare că aceasta superstiție are la bază mai multe evenimente din mitologie și istorie. Alungarea din Rai a lui Adam și a Evei, pornirea potopului lui Noe și crucificarea lui Hristos. Toate au avut loc în zile de vineri.

Se mai zice că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri și pentru că. La Cina cea de Taina, au stat la masa 13 persoane. Cei 12 apostoli și Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. Frica de numărul 13 se numește “triskaidekafobie”. Teama de ziua de vineri ce cade pe 13 se numește “paraskavedekatriafobie”, un cuvânt de origine grecească. Cifra 13 este cea mai de temut cifră din numerologie, cu toate că se pare că unora le aduce foarte mult noroc.

Ziua de 13 ghinion sau noroc?

Geneza a avut loc în 7 zile și 6 nopți. Piramida de pe dolarul american conține 13 straturi, 13 litere și 13 cifre. Calendarul mayas este divizat după numărul 13, pentru mayasi anul anul avea 13 luni și 13 zodii. În 1882, veteranul războiului civil, căpitanul William Fowler și-a propus să demonstreze că superstiția legată de numărul 13 nu are nicio valoare. El însuși a avut o legătură intensă cu acest număr. Luând parte la 13 batalii majore, fiind trecut în rezervă pe 13 august 1863 și cumpărându-și o casă la 13 luni după aceasta.

Se spune că cifra 13 le este benefica celor din zodia peștilor și a scorpionilor (ziua de 13 ghinion sau noroc). În general celor care se află în semne de apă și celor din zodia taurului, capricornului și vărsătorului cifra 13 le aduce noroc.

Ziua de 13 ghinion sau noroc? Cifra 13 nu poate fi luată de sine stator, ea trebuie luată într-un anumit context și contează foarte mult și de cât de pozitivi sau negativi sunteți. Căci pentru cei care sunt superstițioși și care cred cu tărie că o zi de 13 le va purta ghinion. Atunci este posibil să-și influențeze destinul acelei zile spre unul mai puțin norocos.

Lucruri cunoscute legate de nr. 13

 • Dacă un copil se naște într-o zi de vineri 13, nu va avea noroc niciodată.
 • Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de 13 într-o vineri, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.
 • Este considerat ghinion să te căsătorești într-o zi de 13.
 • Nu purta negru în ziua de 13, sau în scurt timp vei purta doliu.
 • Nu te muta în casă nouă într-o zi de I 13, vei avea ghinion.
 • Dacă o femeie își serbează ziua într-o zi de 13, în mai putin de un an se va căsători și va avea un copil.
 • Nu este indicat să te tunzi într-o zi de 13, deoarece se spune că cineva din familia ta va muri.
 • Cine iese din casă în noaptea de 13 va avea convulsii.
 • Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

Ziua de 13 ghinion sau noroc? Știai că multe orașe din lume nu au străzi cu numărul 13, inclusiv clădirile sunt numerotate astfel încât numărul 13 să fie evitat? Teama de vineri 13 este atât de răspândită încât afectează milioane de oameni de pe întregul glob.

Alătură-te chat-ului online

 • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
 • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
 • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
 • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
 • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
 • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
 • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
20

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>