Acasă » Informativ » Lucruri care ne pot afecta viața

Lucruri care ne pot afecta viața

Lucruri care îți pot afecta viața
Lucruri care îți pot afecta viața

De cele mai multe ori noi suntem cei care ne facem existența dificilă. Sunt anumite lucruri care ne pot afecta viața, care ne consumă în zadar dar la care nu putem renunța. A te cunoaște și a ști ce te face cu adevărat fericit este destul de dificil. Dacă vei reuși să te cunoști cu adevărat, vei conștientiza și anumite greșeli de gândire care îți afectează viața mai mult decât îți dai seama. Hai să descoperim împreună care sunt aceste tipuri de gândire.

Hai să descoperim împreună lucruri care ne pot afecta viața

Gândirea: totul sau nimic

Este bine să știi ce vrei de la viață și ce așteptări să ai de la tine, dar o gândire prea tranșantă te va afecta mai mult decât îți dai seama. Nu poți pune chiar totul în extreme și nu poți împărți oamenii în aceleași categorii, buni sau răi. Evită să cataloghezi oamenii de la prima vedere și încearcă să fii mai degajat. Nu trebuie să fii atât de radical pentru că asta în timp îți va afecta viața mai mult decât îți poți da seama.

Generalizarea

Dacă ai trecut printr-o experiență negativă, nu înseamnă că totul va decurge așa și de acum încolo. Lucruri care ne pot afecta viața, o întâmplare negativă este o întâmplare negativă și atât. Nu te poți gândi la infinit la ea și trebuie ușor ușor să încerci să depășești momentul. Dacă vei rămâne prins în trecut vei fi demoralizat și nu vei putea încerca noi experiențe care te-ar putea face fericit.

Gândirile exagerate

O persoană care gândește exagerat are tendința de a amplifica lucrurile rele și de a minimaliza pe cele bune. Începe prin a te exprima mai puțin drastic. Înlocuiește cuvintele precum „groaznic” și „teribil” cu „neplăcut”. Poate că treci printr-o experiență dificilă dar asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu asta. Este o diferență colosală între o catastrofă și între un lucru neplăcut. Nu îți mai pierde timpul să îți plângi de milă și fă ceva în privința asta.

Gândirea emoțională

Nu trebuie să crezi că ceea ce simți este și realitatea, te înșeli. Gândirea emoțională este o capcană în care cei mai mulți oameni cad. Nu îți lăsa emoțiile să îți controleze deciziile. Trebuie să păstrezi un echilibru între raționament și emoții. Toate deciziile pe care le iei trebuie să le treci prin filtru gândirii și să o iei pe cea mai potrivită pentru tine.

Gândirea emoțională

Gândirea emoțională

Filtrele mentale

Atunci când analizezi o situație trebuie să o treci printr-un filtru dar acesta trebuie să fie cât mai actualizat cu prezentul. Nu trebuie să te raportezi la trecut atunci când iei o decizie importantă pentru tine, sau ții cont de anumite lucruri importante din viața ta. Trebuie să iei în calcul întotdeauna ce ți se potrivește cu adevărat, ce este frumos și demn pentru tine. Încearcă să privești toate situațiile cu pozitivitate.

Învinovățirea

Nu trebuie să te învinovățești în mod constant pentru toate greșelile tale. Cu toții greșim, ideal este să îți dai seama de greșeala făcută și să încerci să o remediezi. După cum se spune „o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată” așa și tu trebuie să îți recunoști greșeala și să te ierți. Învață-ți lecția și nu îți mai plânge de milă. Nu este cazul să te victimizezi, din contra trebuie să treci peste.

Etichetarea

Etichetând orice persoană care intră în viața ta de la prima privire este cât se poate de greșit. Încearcă să cunoști înainte persoanele după care le poți pune etichete. Dacă le vei pune anumite adjective oamenilor fără să îi cunoști vei risca să creezi discuții și conflicte fără fundament. Trebuie să dai dovadă de respect și să acționezi cu mult tact pentru că o atitudine negativă va îndepărta persoanele din jurul tău.

Alătură-te chat-ului online

  • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
  • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
  • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
  • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
  • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
  • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
  • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
10

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.