Acasă » Informativ » Ce știi despre trupele tribut?!

Ce știi despre trupele tribut?!

Ce știi despre trupele tribut
Ce știi despre trupele tribut

Ce știi despre trupele tribut?! Trupele tribut sunt grupurile de muzicieni ce interpretează repertoriul unor formații foarte cunoscute. Formații ce au revoluționat muzica vremii, într-un stil propriu. Spre deosebire de cele de cover care încearcă să imite cântecele mai multor artiști. Unele trupe își însușesc stilul idolilor, adaptându-și vocea, le reproduce look-ul, imaginea, în final născându-se o sosie a artistului original. Prima trupă care a dat naștere trupelor tribut, au fost celebrii de la The Beatles. Una dintre cele mai cunoscute este The Buggs (grupul folosește instrumente și amplificatoare clasice), formată în Georgia, SUA.

Aceștia folosesc instrumente și amplificatoare clasice, pentru a reda și reproduce atmosfera “beatles”. În timp, acest curent a luat amploare, iar formațiile tribut au ajuns să aibă proprii fani. Să susțină concerte, să lanseze albume și să fie extrem de apreciate de public. Dar pe de altă parte, au existat și numeroase conflicte între formațiile originale și cele tribut. În 2009, Bon Jovi a dat în judecată grupul tribut feminin Blonde Jovi pentru drepturile de autor. Însă, există și cazuri în care trupele originale sunt atât de impresionate de sosiile lor încât le invită chiar la concertele lor.

Ce știi despre trupele tribut?!

În România, în cadrul festivalului Hay Day, vă veți întâlni cu 17 trupe tribut, ce vor reaminti de celebri artiști. Precum; Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers. Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden. Ediția cu numărul 3 a celui mai mare festival international HeyDay Music Festival a fost între 15 și 17 iunie 2018, în Parcul Izvor. Unde au fost 18 trupe tribut din Germania, Marea Britanie, Italia și România. Oferind show-uri inedite cu cele mai iubite hit-uri din anii ’40 până astăzi.

România a mai găzduit și alte trupe la diverse festivaluri. Precum: Zen Garden. O trupă din Italia, ce face senzație în rândul fanilor U2 din lumea întreagă. Solistul Zeno Sala este recunoscut ca fiind dublura perfectă a vocii lui Bono.

The Beatles

The Beatles este prima trupă care a dat naștere trupelor tribut, unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock. The Beatles a fost alcătuit din John Lennon (vocal și chitară ritmică), Paul McCartney (vocal și chitară bas), George Harrison (chitară și voce) și Ringo Starr (baterie). Foști membri: Pete Best (baterie) și Stuart Sutcliffe (bas). În anul 1963 discurile formației ajung pe locul întâi din topurile britanice. Vânduse 2.500.000 discuri, un record în istoria muzicală a Marii Britanii. Având peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă și ocupând locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. Sursa – Wikipedia

Bob Marley

Robert Nesta „Bob” Marley, muzician și chitarist care a dobândit faimă și recunoștință internațională. Combinând reggae, ska și rocksteady în compozițiile sale. După mutarea acestuia în Anglia și despărțirea de grupul The Wailers a urmat o carieră solo. Care a culminat cu lansarea albumului Exodus în 1977, care includea hit-urile „Exodus”, „Waiting in Vain”, „Jamming” și „One Love”. Acest album i-a stabilit reputația și statutul în întreaga lume, ca fiind unul dintre artiștii cu cele mai mari vânzări din toate timpurile. Vânzări de peste 75 milioane de înregistrări. Expodus a stat în topurile britanice pentru 56 de săptămâni consecutive. Diagnosticat cu un tip de melanom malign în 1977, Bob Marley a decedat pe 11 mai 1981 la vârsta de 36 de ani, în Miami.

Rolling Stones

Rolling Stones este o trupă de muzică rock care a devenit populară din anul 1962. Formată la Londra de Brian Jones, Mick Jagger și Keith Richards. Pe 12 iulie 1962 a avut primul concert la Marquee, un club din Londra. Trupa a lansat 55 de albume și compilații și au avut 37 de piese în top 10 singles care au vândut peste 200 milioane de albume în întreaga lume. Rolling Stones au fost prezenți permanent în peisajul muzicii, din 1962 până în prezent. Pe 17 iulie 2007, Rolling Stones a ajuns pentru prima dată în România. Concertul a avut loc pe stadionul Lia Manoliu din București, unde s-au vândut peste 56.000 de bilete, cifra record pentru România.

Pink Floyd

Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică rock, formată în anul 1964 în Cambridge, Anglia. Pink Floyd devenind una dintre cele mai influente și pline de succes dintre formațiile de rock. De-a lungul timpului grupul vânzând peste 75 de milioane de albume doar în Statele Unite, și peste 200 de milioane de albume în restul lumii. La început s-au bucurat de un succes modest, însă, după înlocuirea lui Syd Barrett cu David Gilmour a atins cote de rafinament. Albumele The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals și The Wall au atins nivelul succesului international, având mare impact în lumea muzicii rock’n’roll. Sursa – History Pink

Bon Jovi

Bon Jovi este o trupă de hard rock americană, originară din Sayreville, New Jersey, formată în 1983. Formație alcătuită din: solist Jon Bon Jovi (John Frabcis Bongiovi, Jr.), chitarist Richie Sambora, pianist David Bryan, toboșar Tico Torres. În anul 1984 au debutat cu melodia „Runaway” cu care s-au făcut cunoscuți, urmând cu albumele „Slippery When Wet” (1986) și „New Jersey” (1988). De-a lungul timpului au lansat 12 albume de studio, 3 albume compilație, un album live și au vândut peste 130 milioane de discuri în toată lumea. Trupa Bon Jovi au susținut peste 2.600 de concerte în peste 50 de țări, pentru mai mult de 34 milioane de fani.

Tu ce știi despre trupele tribut? Ne-ar plăcea să-ți știm părerea! Citește mai departe despre Viața socială!

Alătură-te chat-ului online

  • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
  • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
  • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
  • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
  • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
  • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
  • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
10

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.