Home » Despre toate si orice

Grupuri adaugate

Grupuri adaugate - Scapa de timiditate si inhibitii si alatura-te noua pe CHAT pentru a-ti relaxa mintea si pentru a te destinde!

La mulţi ani de Florii!

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru Asta`mica Anonim acum 1 an, 2 luni.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #4641
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulţi ani!
  La multi ani
  Sarbatoarea Floriilor – intelesuri si traditii

  La multi ani – Sarbatoarea Floriilor

  In fiecare an, cu o saptamana inainte de ziua Pastelui, se serbeaza Floriile. Aceasta sarbatoare simbolizeaza intrarea in Ierusalim a Domnului Iisus Hristos, care, intors din cetatea Efraim, hotaraste sa mearga in orasul sfant. In cinstea lui, oamenii l-au intampinat cu flori si ramuri inverzite, intinzand in calea lui chiar si hainele lor.
  Se pare ca denumirea populara a sarbatorii vine si de la zeita romana a florilor, Flora, peste care s-a suprapus intrarea Domnului in Ierusalim. Tot de la Flora vine si semnificatia de renastere a naturii, insa potrivit specialistilor, cel mai mult primeaza semnificatia crestina a evenimentului.
  Obiceiurile de Florii sunt diversificate, in functie de zona geografica.
  Fiind zi de serbare a vegetatiei, ea are ca simbol ramurile de salcie. Traditia spune ca inainte de Duminica Floriilor se strang brate intregi de ramuri inmugurite de salcie si se duc la biserica, pentru a fi sfintite de preot.
  Un alt obicei este acela, ca fetele care nu sunt inca maritate, sa puna sub perna o oglinda si un pieptan, pentru a isi gasi jumatatea.
  In Muntenia exista o supersititie conform careia oamenii nu se spala pe cap in ziua de Florii, intrucat aceasta este duminica in care infloresc copacii si din aceasta cauza oamenii pot sa albeasca.
  In unele zone din tara se merge cu Salcioara si Lazarea – colind dedicat zeitei vegetatiei.
  In Muntenia si Oltenia fetele se strang in grupuri si canta aceasta colinda, care vorbeste depre drama lui Lazar.
  Cel care se impartaseste de Florii are mari sanse sa i se implineasca orice dorinta isi va pune cand se apropie de preot.
  Cu ocazia Mosilor de Florii, femeile coc placintele pe care le dau de pomana saracilor ca sa nu moara de dorul lor, asa cum a patit mama lui Lazar.
  Traditia mai spune ca asa cum va fi vremea de Florii, asa va fi si in prima zi de Pasti…

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.