Home » Despre toate si orice

Grupuri adaugate

Grupuri adaugate - Scapa de timiditate si inhibitii si alatura-te noua pe CHAT pentru a-ti relaxa mintea si pentru a te destinde!

Curiozitati-

Etichetat: 

Acest subiect conține 6 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru Asta`mica Anonim acum 1 an, 3 luni.

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #4285
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  Despre Cafea

  Cafeaua solubila a fost introdusa in anii 50’ si a devenit usor, dar sigur, un produs cautat de iubitorii de cafea.
  Cafeaua instant este obtinuta din 100% boabe macinate prin metode fizice, este disponibila sub forma de pulbere si este solubila in apa. Cafeaua instant este de cele mai multe ori vanduta in borcane sau in pungi.
  Curiozitati – Despre Cafea: Cum se produce cafeaua solubila?

  Multa lume nu stie faptul ca procesul de producție al cafelei solubile este similar cu cel al cafelei macinate, singura diferenta fiind extractia apei, in cazul cafelei solubile. In 1965, a fost inventata tehnologia freeze dryed, care consta in inghetarea solutiei de cafea, ce se divide ulterior in bucatele mici. Aceste particule sunt apoi introduse în camere de vacuum, unde apa se evapora treptat, mentinand aroma cafelei si lasand in urma granule fine de cafea solubila.
  Chat online
  Cafeaua decofeinizata este optiunea pentru acei consumatori care isi doresc sa savureze gustul si aroma cafelei fara a experimenta efectul stimulant al cofeinei. Calitatea cafelei decofeinizate este exact la fel cu cea a unei cafele clasice.
  Curiozitati – Despre Cafea: Procesul de decofeinizare
  Procesul de decofeinizare se realizeaza in plantatiile industriale cand boabele de cafea sunt verzi. Exista patru modalitati de decofeinizare, in functie de substantele folosite pentru extractia cofeinei: Apa – Acetat de etil – CO2 lichid – Clorura de metilen.
  Aceste patru metode de procesare au la baza aceleasi etape:
  Umflarea boabele de cafea verde cu apa sau abur, in scopul de a face cofeina disponibila pentru extragere;
  Curiozitati – Despre Cafea: Extragerea cofeinei din boabe;
  Uscarea boabelor de cafea decofeinizate
  <h2>Curiozitati – Despre Cafea</h2>
  Curiozitati - Despre Cafea

  #4132
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  10 lucruri despre BERE!

  1. Cea mai veche reteta scrisa a fost scrisa pe placi de piatra, in urma cu 5.000 ani.
  2. Hameiul folosit pentru realizarea berii face parte din aceeasi familie de plante ca si marijuana, familia Cannabaceae.
  3. In lume, exista 400 de tipuri diferite de bere. Belgia are cele mai multe tipuri diferite.
  4. Una din cele mai vechi legi din lume are legatura cu berea. Un rege babilonian a decretat ca fiecare om trebuie sa aiba o ratie zilnica de bere, in functie de statutul social.
  5. Cea mai scumpa bere din lume costa 1.000 de dolari (sticla) si se vinde intr-un singur loc: in Londra, in barul Bierdrome.

  6. Cea mai veche berarie se afla in Munchen, Germania, si a fost fondata in anul 1.040.
  7. Berea contine aproape toate mineralele de care avem nevoie ca sa supravietuim. Tocmai de aceea, in trecut, nu era consumata doar de adulti – si copiii o foloseau ca sursa de energie si nutrienti.
  8. Berea te face mai destept. Un studiu britanic sustine ca femeile care consuma bere au o activitate cognitiva mult mai activa.
  9. Berea previne pietrele la rinichi cu 40%. De altfel, este buna si pentru tratarea pietrelor la rinichi. De asemenea, berea intareste oasele. Mineralele continute de bere ajuta la fixarea calciului in tesuturile osoase.
  10. In secolul 19, in Germania, mamele beau pana la 7 halbe pe zi, deoarece se considera ca berea ajuta la alaptat.

  #4394
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  Zilele Saptamanii

  Zilele saptamanii
  Zilele saptamanii – Cu mult timp în urmă, zilele nu aveau numele pe care le cunoaştem astăzi. Şi asta pentru că omul nu inventase încă săptămâna.
  În acele zile, singura diviziune a timpului era luna, formată din multe zile. Apoi ar fi fost greu ca fiecare zi să aibă o altă denumire.
  Chat online
  Atunci când omul a început să construiască oraşele aveau nevoie de o zi anume în care ei să se ocupe de negustorie. Uneori aceste zile de piaţă erau stabilite la fiecare a 10-a zi din lună sau la fiecare a 15-a.
  Babilonienii au decis ca ziua de negustorie să fie la fiecare a 7-a zi din lună. În această zi nu se muncea, dar se organiza piaţa şi aveau loc sărbători.
  <h2>Zilele saptamanii</h2>
  Zilele saptamanii – Evreii le-au urmat exemplul, dar au păstrat această a şaptea zi pentru scopuri religioase. Aşa a intrat ziua de rugăciune în existenţa lor.
  Tot evreii au dat nume diferite pentru şapte zile, mai bine spus numere în funcţie de ziua lor de rugăciune – ex. miercurea era a treia zi după Sabat, şi tot aşa se continua.
  Când egiptenii au adoptat săptămâna cu şapte zile, ei au denumit zilele după cinci plante, Soare şi Lună. Romanii au folosit numele date de egipteni zilelor: ziua Soarelui, ziua Lunii, ziua planetei Marte, ziua planetei Mercur, ziua planetei Jupiter, ziua planetei Venus şi ziua planetei Saturn.
  Noi am luat numele zilelor de la anglo-saxoni, care au denumit zilele după zeii lor, care erau aproximativ aceeaşi ca cei ai romanilor.
  Ziua Soarelui era numită Sunnandaeg sau ziua de duminică. Ziua Lunii era numită Mohandaeg sau Luni. Ziua lui Marte a devenit ziua lui Tiw – zeul războiului la ei, şi a fost denumită Tiwesdaeg sau marţi. Ziua lui Mercur, cea a zeului lemnului Woden a devenit Miercuri. Ziua lui Jupiter, cel care trăzneşte, a devenit ziua lui Thor, ulterior fiind numită joi. Ziua lui Venus a fost denumită după Frigg, soţia regelui Odin, devenit ulterior vineri. Ziua lui Saturn a fost numită Saeternsdaeg – sâmbătă.
  Zi după zi s-a ţinut cont de spaţiul dintre răsărit şi apus. Romanii au numărat din noapte în noapte, iar cele mai multe naţiuni folosesc acum metoda lor.
  Şi astfel zilele lunii au primit nume şi au fost împărţite câte 7, până se termina luna calendaristică

  #4433
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Hmmm…interesant. Ziua norocoasa a zodiei Balanta este Vineri. Vineri este ziua lui Venus. Venus guverneaza zodia Balanta. 🙂 Frumoasa corelatie.

  #4452
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  18 lucruri mai puțin cunoscute despre sarut!


  1. În medie, petrecem două săptămâni din viețile noastre sărutându-ne. Sau, altfel spus: puse cap la cap, toate săruturările din viața unui “om obișnuit”, se întind pe o perioadă de 336 de ore.
  2. Și, tot “în medie”: o femeie sărută 78 de bărbați înainte de a se căsători. Nu există o statistică asemănătoare în ceea ce privește bărbații, fie și pentru că, potrivit studiilor, bărbații își aleg cu mai multă grijă femeile pe care doresc să le sărute decât femeile cu care și-ar dori să ajungă “în pat”.

  3. Însă, tot răul spre bine: tot studiile ne arată că bărbații care își sărută soțiile dimineața trăiesc cu cinci ani mai mult decât aceia care nu fac aceste lucru. Explicația este dată, în esența, de diminuarea stresului.
  4. Există o știință care studiază sărutul. Iar această știință se numește filematologie.
  5. Un sărut mediu are ca efect arderea a până la trei calorii, în timp ce un sărut pasional poate arde până la 26 de calorii.
  6. În plus: un sărut pasional ridică atât de mult pulsul (până la 100 de bătăi de inimă pe minut) și are ca efect eliberarea unei cantități atât de ridicate de hormoni, încât scurtează speranța de viață cu aproape un minut.

  7. În timpul unui sărut, cuplurile își transferă, în medie, 9 miligrame de apă, 0,7 miligrame de proteine, 0,18 miligrame de diverse substanțe organice , 0,71 miligrame de grăsimi și 0,45 miligrame de săruri.
  8. Un sărut poate conține până la 278 de bacterii diferite. Spre norocul speciei umane, 95% dintre acestea nu sunt periculoase.
  9. Sărutul franțuzesc implică 34 de mușchi faciali diferiți.
  10. Buzele sunt de 100 de ori mai sensibile decât buricele degetelor (și, da, nici măcar organele genitale nu sunt atât de sensibile cum sunt buzele).
  11.Cel mai lung sărut din lume a durat 31 de ore, 30 de minute și 30 de secunde. Un record mondial stabilit între 5 și 6 iulie 2005, la Londra.

  12. Majoritatea persoanelor de pe planetă experimentează primul sărut înainte de a împlini vârsta de 14 ani.
  13.Sărutul le relaxează pe femei şi atenuează efectele stresului.
  14.Sărutul încetinește apariția ridurilor!
  15.În Indiana este interzis ca bărbații cu mustață să sărute
  16.Oamenii de naționalitate japoneză se pot săruta numai 1 secundă și de la o distanță mare.
  17.De asemenea se spune că sărutul te ajută să trăiești mai mult!
  18.Statisticile spun că oamenii își petrec mai mult de 20000 de minute din viața lor, sărutându-se

  #4463
  Poza de profil pentru
  Anonim

  null

  #4481
  Poza de profil pentru Asta`mica
  Anonim

  Cum ne influențeaza vremea starea de spirit

  1. Lipsa soarelui duce la tristețe
  O vreme închisă îți poate cauza tulburare afectivă sezonieră. Mai puțin soare înseamnă mai multă melatonină produsă de corp, iar melatonina e hormonul care ne face somnoroși.
  2. Temperaturile scăzute îți dau o senzație de amorțeală
  Vremea rece îți poate da peste cap planurile dacă ai de făcut muncă fizică pentru că îți diminuează simțurile, dexteritatea, forța mușchilor și circulațuia sângelui. Mai exact, te cam înțepenește. Probabil de aia ți-e așa greu să mergi și până la magazin când temperaturile scad drastic.Încearcă să faci niște exerciții de stretching în fiecare dimineață ca să-ți pui sângele în mișcare.
  3. Zilele însorite te fac să cheltuiești mai mult
  Studiile confirmă că soarele te face „să nu te uiți la bani”. :))) Devii mai optimist și ai o atitudinea pozitivă, iar cumpărăturile ne aduc aduc mai multă mulțumire sufletească, așa că te ce te-ai opri, nu?
  Conversația cu tine e ceva de genul:
  „Nu, nu, nu, nu pot, am cheltuit prea mult azi!”
  „Dar îți vine atât de bine/ e atât de gustoasă prăjitura/ e la reducere.”
  „Ok, îl iau.”
  4. Ploaia te face să mănânci în exces
  Pentru că ploaie gonește soarele, iar lipsa lui ne scade nivelul de serotonină, pofta de a mânca carbohidrați (cu ambele mâini) crește
  5. Ploaia îți provoacă durere
  Pe timp de ploaie presiunea atmosferică scade, ceea ce le permite fluidelor din corp să migreze din vasele de sânge către țesuturi. Presiunea care se pune pe nervi și nervi și articulații produce durere, o senzație de înțepeneală, iar mobilitatea e redusă.
  Încearcă să faci niște meditație și să-ți relaxezi corpul ca să treci cu bine peste ploaie.
  6. Plimbările îți ajută memoria și sporesc cretivitatea
  Cercetătorii unui studiu din 2004 au descoperit că cel puțin 30 de minute pe care le petreci afară pe o vreme frumoasă îți îmbunătățesc considerabil starea de spirit și memoria. În plus, devii mai deschis către informații noi și mai creativ.
  Așa că în momentul în care vezi că soarele strălucește pe cer, în loc să-ți iei o pauză pe Facebook, mai bine ieși afară. Cu siguranță o să fii mai productiv apoi!

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.