Home » Despre toate si orice

Grupuri adaugate

Grupuri adaugate - Scapa de timiditate si inhibitii si alatura-te noua pe CHAT pentru a-ti relaxa mintea si pentru a te destinde!

Ce se intampla in creierul nostru atunci cand dormim

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru  Anonim acum 8 luni, 2 săptămâni.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #5344
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Ce se intampla in creierul nostru atunci cand dormim: Somnul lung şi odihnitor are darul de a îmbunătăţi capacitatea creierului unei femei. In timp ce la bărbaţi, acest lucru ce întâmplă chiar şi atunci când aceştia aţipesc doar puţin. Potrivit unei cercetări citate de The Independent. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Max Planck din Munchen au analizat obiceiurile legate de somn şi odihnă ale unui grup de 160 de adulţi. Pentru a stabili cum afectează somnul capacitatea intelectuală.

  Ce se intampla in creierul nostru atunci cand dormim

  Ce se intampla in creierul nostru atunci cand dormim

  Cercetătorii au monitorizat paternurile legate de somn şi au dat participanţilor la studii teste de inteligenţă. Ei s-au folosit de programele de somn ale fiecăruia şi au făcut calcule în aşa fel încât să obţină anumite corelări între obiceiurile de odihnă şi gen.
  Rezultatele au arătat că valorile IQ-ului creşteau atunci când femeile beneficiau de un somn profund. Acest lucru nu poate fi spus şi în cazul bărbaţilor, al căror creier îşi recapătă forţa chiar şi atunci când aceştia aţipesc.

  „Rezultatele cercetării noastre demonstrează că legătura dintre calitatea somnului şi inteligenţă este mult mai complexă decât am fi crezut”. A spus profesorul Martin Dresler, unul dintre conducătorii cercetării.
  „Sunt foarte mulţi factori implicaţi în abilităţile intelectuale, iar somnul este doar unul dintre aceşti factori. Acest studiu complex ne oferă un background pentru studiile noastre următoare”, a completat acesta.

  La începutul acestui an, cercetătorii de la Universitatea Loughborough au spus că femeile au nevoie de mai mult somn. Pentru că creierul lor este mult mai complex decât cel al bărbaţilor. Femeile pot face mai multe lucruri deodată şi pot fi foarte flexibile, folosindu-şi creierul mai mult decât bărbaţii. Acesta este, potrivit cercetătorilor, motivul pentru care ele au nevoie de mai mult somn.

  Sursa acestei pagini este pe: descopera.ro

  Poti discuta despre asta pe chat online

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Lost Password

Register