Prima pagină » Ghid pentru operatori

Ghid pentru operatori

Ghid pentru operatori

Ghid pentru operatori: Pentru a nu exista neintelegeri, va punem la dispozitie Ghidul Operatorului. Aici puteti gasi tot ce este necesar pentru a folosi asa cum trebuie accesul de care dispuneti. Va rugam sa cititi cu atentie lista de comenzi la care are acces un Operator. De retinut faptul ca este important sa cunoasteti bine momentele in care aveti dreptul / obligatia sa folositi comenzile de chanserv sau eggdrop. Pentru a fi la curent cu modificarile aduse in regulamentul operatorilor este bine de vizitat periodic pagina de Regulament admin cat si aceasta pagina. Speram ca aceste instuctiuni sa va fie de folos, iar daca aveti nelamuriri, va stam la dispozitie.

Ghid pentru operatori – Comenzi

Avertisment verbal: Se aplica doar atunci cand userul nu respecta una din regulile acestui chat – citeste Regulament.

!k nick motiv sau /cs kick #canal nick motiv – Se da doar dupa un avertisment verbal, in functie de comportamentul userului.

!mute nick – Userul va primi ban fara sa fie expluzat de pe Canal, neavand permisiunea de a tasta. Se anuleaza cu !unmute nick

!kb nick motiv sau /cs kickban #canal nick motiv – Se da dupa ce s-a dat de 3 ori kick – Userul va fi expulzat de pe Canelele respective.

!kb nick Web indecent! sau /amsg !kb nick Web indecent! – Aceasta comanda se foloseste pentru a expulza userul de pe canale fara avertisment, doar pentru web indecent, expunere indecenta, webul fiind vizibil tuturor userilor (la liber).
Asistenta, reclamatii sau setari pentru Nickserv, chanserv … le puteti gasi pe Forumul – Asistenta setari IRC Chat

Se pot folosi si comenzi pentru a expluza de pe toate canalele: /amsg !k nick motiv sau /amsg !kb nick motiv

Reclame

Comenzi Eddgrop (Spencer)

.k nick motiv – Se da doar dupa un avertisment verbal, in functie de limbajul userului sau se poate folosi doar comanda .w nick

.b nick motiv – Se da dupa ce s-a dat de 3 ori kick. (in cazuri exceptionale se poate da .b nick motiv fara avertisment)

.gag nick – Mute 10 minute – Se da cand un user nu inceteaza. Se anuleaza cu comanda .ungag nick

.n nick sau /amsg .n nick – Se da pentru nick indecent sau pentru un nick creat precum un mesaj spam, obscen, jignitor sau trivial.

.b nick global timp motiv – Va avea ban global (permanenet) pe toate canalele, motivul comenzii fiind INTEMEIAT.

Comenzi de pe canal #Tehnic

.k #canal nick motiv Se da doar dupa avertisment verbal in privinta comportamentului, sau poti folosi comanda .w #canal nick

.b #canal nick motiv – Se da dupa ce s-a dat de 3 ori kick (in cazuri exceptionale se poate da .b #canal nick motiv fara avertisment).

.gag #canal nick – Mute 10 minute – Se da cand un user nu inceteaza. Se anuleaza cu comanda .ungag #canal nick

.n #canal nick – Se da pentru nick indecent sau pentru un nick creat precum un mesaj spam, obscen, jignitor sau trivial.

Eplicatii Generale!

KICK – Se da doar dupa ce userul respectiv este avertizat verbal pentru comportamentul necorespunzator.

Mute/Gag – Userul va primi ban fara sa fie expulzat de pe canal, dar nu va mai putea tasta. Daca considerati ca userul respectiv merita sa-i scoateti Mute, puteti folosi setarea !unmute nick, Pentru a scoate Gag, folositi .ungag nick, sau dupa 10 minute se va scoate automat.

UnMute – Atunci cand userul va primi Mute, comanda de a anunla Mute este !unmute nick.

KickBan – Se da doar dupa ce s-a dat de 3 ori kick (in cazuri exceptionale se poate da !kb nick motiv fara avertisment).

UnBan: Pentru a scoate restrictia de pe canal, comanda este !unban nick sau se va scoate automat dupa 2 ore.

Ghid pentru operatori chat: Pentru orice !k, !kb, -k, -b sau -n se pune si motivul pentru care a fost expulzat userul.

Orice comanda aplicata de catre un operator, nu poate fi anulata decat de cel care a folosit-o sau cu acordul acestuia.
Ircopii isi rezerva dreptul de a anula orice sanctiune aplicata de catre un operator, cu sau fara motiv.

Ghid pentru operatori: De retinut!
Operatorul daca isi dropeaza nickul sau cere scoaterea accesului, fara un motiv intemeiat, reprezinta implicit stergerea accesului.
Operatorul nu poate face abuz de acces (nu sanctioneza din motive personale si nu atrag atentia userilor chiar din orice).
Este de datoria operatorului, atunci cand este online sa mentina activitatea pe main, respectiv canalul #Romania.

Nerespectarea acestor indatoriri poate duce la pierderea accesului fara a mai reprimi functia.