Pagina „Ghid pentru Operator” este dedicată administratorilor de chat. Pentru a nu exista neînțelegeri, punem la dispoziție ghidul operatorului. Aici, puteți găsi tot ce este necesar pentru a folosi așa cum trebuie accesul de care dispuneți. Vă rugăm să citiți cu atenție lista de comenzi la care are acces un Operator. De reținut faptul că este important să cunoașteți bine momentele în care aveți datoria să folosiți comenzile de ChanServ sau Eggdrop.

Pentru a fi la curent cu modificările aduse paginii de Regulament pentru Operatori, este recomandat să o vizitați periodic! De asemenea și pagina „Ghid pentru Operator„! Sperăm ca următoarele instrucțiuni va vor fi de folos, iar dacă aveți nelămuriri, vă stăm la dispoziție.

Ghid pentru operator: Comenzi

Avertismentul verbal. Această regulă se aplică doar atunci când utilizatorul nu respectă una din regulile acestui chat! Aceste reguli le puteți găsi pe pagina de Regulament.

 • !k nick motiv sau /cs kick #canal nick motiv: De aceasta comanda se folosește doar după un avertisment verbal, În funcție și de comportamentul utilizatorului de chat.
 • !mute nick: Prin aceasta comanda utilizatorul va primi ban fără să fie expulzat de pe camera de chat, neavând permisiunea de a tasta. Se anulează cu !unmute nick.
 • !kb nick motiv sau /cs kickban #canal nick motiv! De această comandă ne folosim doar după ce s-a dat de 3 ori kick. Userul va fi expulzat de pe canalul respectiv.
 • /amsg !kb sau !kb nick Web indecent! Această comandă se folosește pentru a expulza userul de pe canale fără avertisment, doar pentru web indecent, expunere indecentă.

Web-ul fiind vizibil tuturor userilor (la liber). Asistență despre acest ghid pentru operator, reclamații sau setări pentru NickServ și ChanServ, le puteți găsi pe pagina; Asistență Chat setări IRC. De asemenea se pot folosi și comenzi pentru a expulza de pe toate canalele: /amsg !k nick motiv sau /amsg !kb nick motiv, doar în cazuri și din motive întemeiate.

Comenzi Eggdrop (Spencer)

 • .k nick motiv: Se aplică doar după un avertisment verbal, în funcție de limbajul userului pe camerele de chat. De asemenea se poate folosi doar comanda .w nick
 • .b nick motiv: Se aplică doar după ce s-a dat avertisment verbal și de 3 ori kick. (în cazuri excepționale se poate da .b nick motiv fără avertisment).
 • .gag nick: se aplică atunci când userul continuă în a avea un comportament neadecvat. Se anulează cu comanda .ungag nick, sau va expira automat după 10 minute.
 • .n nick sau /amsg .n nick: Se dă pentru nick-uri indecent sau pentru un nick-uri special create precum un mesaj de tip spam, obscen, jignitor sau trivial.
 • .b nick global timp motiv: Va avea ban global pe toate canalele, motivul comenzii fiind întemeiat. Timpul va fi setat în minute, dacă va fi setat 0, atunci banul va fi permanent.

Ghid pentru operator și comenzi de pe canal #Tehnic

 • .k #canal nick motiv: Se dă doar după avertisment verbal în privința comportamentului, sau poți folosi comanda .w #canal nick. (Mesajele de avertizare sunt automate).
 • .b #canal nick motiv: Se dă după ce s-a dat avertisment verbal și de 3 ori kick (în cazuri excepționale se poate da .ban fără avertisment).
 • .gag #canal nick: Mute 10 minute, se dă când userul continua în a avea un comportament neadecvat. Se anulează cu comanda .ungag #canal nick.
 • .n #canal nick: Se dă pentru nick-uri indecente sau pentru nick-uri special create! Precum, un mesaj de tip spam, obscen, jignitor sau trivial.

Rețineți! Comenzile aplicate prin bot Eggdrop (Spencer), nu este cazul să adăugați și Motiv. Acest robot are mesaje predefinite pentru fiecare comandă, setate automat.

Ghid pentru operator și explicații generale

 • KICK: Operatorul se va folosi de această comandă doar după ce utilizatorul respectiv este avertizat verbal pentru comportamentul necorespunzător.
 • Mute / Gag: Utilizatorul va primi mute / gag fără să fie expulzat de pe canal, dar nu va mai putea tasta. Dacă considerați că userul respectiv merită să-i scoateți Mute / Gag, folosiți !unmute nick sau .ungag nick (după 10 minute se va scoate automat).
 • KickBan: Se dă doar după ce s-a dat de 3 ori kick. (în cazuri excepționale se poate da !kb nick motiv fără avertisment). Recomandat ca restricția să se aplice pe canalul respectiv!
 • UnBan: Pentru a scoate (anula) restricția de pe camera de chat, comanda este !unban nick. În mod normal restricția (banul) primit se va scoate automat după 2 ore.

Acest ghid pentru operator trebuie respectat de către administratorii camerelor de chat. Pentru orice acțiune luată împotriva utilizatorului, se pune și motivul pentru care a fost expulzat. (Prin acest mod utilizatorul va ști din ce motiv fost expulzat.)

Important și de reținut!

 1. Dacă un Operator își va șterge nick-ul sau va cere scoaterea accesului, fără un motiv întemeiat, reprezintă implicit ștergerea accesului în toate camerele de chat.
 2. Operatorul nu va face abuz de acces! Nu se sancționează utilizatorii de chat din motive personale. Nu se atrage atenția userilor din motive neîntemeiate sau din aproape orice!
 3. Este de datoria Operatorului, atunci când este online să mențină activitatea pe main! Camerele de chat sunt; #Romania, #Trivia, #Fazan, #Scrabble și #Spanzuratoarea.

Nerespectarea acestui ghid pentru operator poate duce la pierderea accesului fără a mai reprimi funcția. Orice comandă aplicată de către un Operator, nu poate fi anulată decât de cel care a folosit-o sau cu acordul acestuia. Administratorul acestui chat cât și ircop-ii își rezervă dreptul de a anula orice sancțiune aplicată de către un Operator, cu sau fără motiv.