Frumusețea prezentului în 5 moduri ale naturii

Actualizat pe 2 iunie 2023 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

Frumusețea prezentului! Dacă trăiești în prezent, îți asiguri un viitor fericit. Iar prezentul poate fi un zâmbet transmis din suflet, o prăjitură savurată fără respirație, o îmbrățișare.

Cele mai multe lucruri care te distrag de la prezent, au legătură cu trecutul sau viitorul.

Refuzi să trăiești în prezent și te agăți de trecut, rescriindu-ți scene despre o relație eșuată, despre viața părinților tăi sau despre cum ai fi vrut să acționezi într-o situație care a fost un eșec total. Suferințele acestea din trecut nu te lasă să mergi mai departe.

Sigur, poți să faci loc pentru nostalgie sau suferința, dar nu le lăsa să-ți controleze viața.

Ai tendința să petreci prea mult din timpul tău retrăind trecutul, deoarece este singurul lucru cu care mintea ta este familiarizată și nu știi ce s-ar putea întâmpla acum sau în viitor.

1. Frumusețea prezentului

Te gândești la lucruri ce țin de viitor. Lista cu lucruri pe care o ai de făcut, e-mailurile pe care le ai de trimis. Ratezi astfel prezentul, șansa de a fi fericit.

Trecutul îți dă o identitate, iar viitorul promite împlinirea într-o formă sau alta. Ambele sunt iluzii. Nimic nu s-a întâmplat în trecut, totul s-a întâmplat într-un moment de prezent. Nimic nu se va mai întâmpla în viitor, se va întâmpla într-un moment de prezent.

Cu cât te concentrezi mai mult asupra timpului „trecut și viitor”, cu atât mai mult pierzi cel mai prețios lucru, prezentul. Când ești prezent totul devine mai clar, simți totul mai profund. Nu este totul complicat, este mai greu de pus în practică, fii tu însuți!

2. Prezentul înseamnă fericire

Fericirea e ceva ce poți doar să simți, și o poți simți cu adevărat numai în prezent. Pentru că atunci când facem asta, pare că oprim timpul în loc.

E acea senzație de încântare pe care o resimți de la o clipă la alta. Nu ai nevoie de nimic în plus ca să te simți fericit chiar în acest moment. Poți să te simți fericit întotdeauna.

Ai ascultat vreodată cu adevărat susurul unui pârâu de munte într-o pădure? Sau cântecul mierlei la apus, într-o seară liniștită de vară?

Fericirea e ceva ce poți doar să simți!
Prezentul înseamnă fericire. Poți să te simți fericit întotdeauna!

Pentru a deveni conștient de astfel de lucruri, este nevoie ca mintea ta să fie tăcută. Este nevoie, ca pentru un moment să lași la o parte toate grijile care te acaparează. Altfel vei privi, dar nu vei vedea, vei asculta fără să asculți.

Este necesară prezența ta totală. Fie că te afli în trafic, în liniștea naturii sau a spațiului în care te afli singur, alege să fii prezent. Dă-i voie naturii să te învețe ce este liniștea.

3. Toată forța ta creativă este în momentul prezent

Realizează profund că momentul prezent este tot ce ai. Fă chiar ACUM ceea ce simți să faci. Ridică-te din starea de amorțire și începe să faci lucrul după care tânjeai de multă vreme.

Dacă vrei să pictezi, tot ce trebuie să faci este să-ți pregătești pânza și uleiurile de pictat, exact în acest moment, chiar acum. Trăiește conștient acel moment și vei simți cum gradul de fericire crește. Omul este cu adevărat fericit doar atunci când acționează cu pasiune.

Citate despre viitor (frumusețea prezentului)

 1. Plănuiește-ți cu grijă viitorul, pentru că acolo o să-ți petreci restul vieții. „Mark Twain”
 2. Nu poți fi încrezător în viitor dacă te gândești în permanență la trecut. „Charles F. Kettering”
 3. Pentru a nu depinde de trecut sau viitor, eu îmi trăiesc prezentul. „Ovidiu Keres”
 4. Să nu-ţi faci din viitor, doar un loc de reciclat trecut! „Octav Bibere”
 5. Ştiu că există un viitor pentru mine, dar nu pot să-l mai aştept. „Marilyn Monroe”
 6. Vei fi mai fericit atunci când vei renunța la dorința de a-ți controla viitorul. „Nicole Kidman”

Dacă vrei să cânți la chitară, ia chitara în mână și cântă, chiar acum. Simte-te pe tine însuți în timp ce cânți. Concentrează-te pe bucuria din acel moment și aceasta va crește.

Nu aștepta întreaga viață așteptând să începi să trăiești. Conștientizează că momentul prezent este tot ce ai. Viată începe chiar de astăzi, nu peste o zi, nici peste o lună sau un an.

4. Folosește-ți pe deplin simțurile
Frumusețea prezentului

Cel mai câștigat este cel care trăiește în prezent. Fii tu acolo unde te afli. Uită-te în jur. Privește lumina, culorile și formele naturii care ne uimește aproape în fiecare zi.

Conștientizează prezența tăcută a fiecărui lucru. Fii conștient de spațiul care permite fiecărui lucru să existe frumusețea prezentului.

În spatele frumuseții formelor exterioare există mai mult: ceva care nu poate fi numit, o esență interioară, profundă și sfântă. Oriunde și oricând există frumusețe, această esență interioară strălucește în exterior. Ți se dezvăluie numai când ești prezent.

Atinge ceva din jurul tău, simte și conștientizează. Permite fiecărui lucru să existe, să fie așa cum este. Pătrunde adânc în momentul prezent. Fi ASTĂZI, ACUM, AICI.

5. Concentrează-ți întreaga atenție asupra clipei ACUM

Acceptă totul, așa cum s-a întâmplat și mergi mai departe. De multe ori iți spui „dacă aș fi făcut …” sau „dacă aș fi obținut … ” sau ” câte aș fi putut realiza dacă … ” ,dacă, dacă, doar fantome ale trecutului. Este prea târziu să te mai gândești la așa ceva.

Aceste afirmații nu fac decât să te întoarcă în trecutul, pe care nu-l mai poți schimba, generând sentimente de regret, de dezamăgire, de nereușită alimentând astfel dezvoltarea sentimentelor negative. Fiecare moment este unic, indiferent dacă a decurs cum ți-ai dorit sau nu. Nu te poți întoarce. Acceptă totul, așa cum s-a întâmplat și mergi mai departe.

Citate despre trecut (frumusețea prezentului)

 1. „Trecutul este întotdeauna un reproș adus prezentului.” – Robert Penn Warren
 2. „Daca trăiești prezentul, repari trecutul și câștigi viitorul.” – Hector Malot
 3. „Îți trăiești viața astăzi, nu mâine și cu siguranță nu ieri.” – John Grisham
 4. „Trecutul este un loc frumos de vizitat, dar greu de trăit în el.” – Aurel Rapa
 5. „Trecutul nu poate fi șters, dar poate fi reparat.” – John LaFarge
 6. „Trecutul este piramida unde orice secol are piatra sa.” – Victor Hugo

În momentul în care vei conștientiza că nu trebuie să te mai agăți de trecut sau viitor pentru a fii fericit, te vei simți eliberat. Nu trebuie să trăiești anticipând totul.

Sperăm că articolul despre frumusețea prezentului ți-a fost de folos. Dacă da, îl puteți distribui și prietenilor sau cunoscutilor. Ne puteți găsi și pe Twitter sau Facebook.