Femeile puternice și independente

Actualizat pe 15 mai 2020 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

De cele mai multe ori femeile puternice și independente sunt cele care au cel mai mare ghinion în viața amoroasă. Sunt femei care au parte de relații frumoase și împlinite în timp ce pentru altele găsirea sufletului pereche este o adevărată corvoadă.

Bineînțeles că există și explicații pentru acest lucru. Hai să descoperim împreună care sunt motivele pentru care femeile independente au ghinion în dragoste:

Își pun propriile nevoi pe primul loc! Bărbații au tendința de a prelua controlul într-o relație. Femeile puternice și independente nu va permite unui bărbat să îi zică ce trebuie să facă.

Ele știu exact ce își doresc și cum poate să obțină acest lucru. Își doresc să își vadă toate visele împlinite și vor ca persoana de lângă ele să fie la fel de puternică și de independentă. Are nevoie de o persoană care să o susțină și care să nu o abată de la drumul ei.

Își susțin vehement punctul de vedere! Femeile puternice nu se tem să își spună punctul de vedere și să îl susțină. În cazul în care partenerul de viață le-a greșit cu ceva, acestea nu vor trece cu vedere și vor spune exact ceea ce simt.

Își trăiesc viața la intensitate maximă! Femeile independente își trăiesc viața la intensitate maximă. Acestea nu se joacă și sunt directe atunci când sunt interesate de un bărbat. Comunică direct cu bărbații și nu se pretează la jocuri.

Femeile puternice și independente sunt foarte pretențioase

Femeile puternice și independente știu exact cât valorează și nu va accepta ca niciun bărbat să le înjosească, sau pe cineva care să nu le aducă fericire în viață.

Femeile puternice și independente nu pun preț pe părerea societății și fac cele mai bune alegeri pentru ele. În plus știu cu exactitate care este tipul de bărbat pe care și-l doresc alături. Nu sunt persoane disperate și au răbdare. Acestea știu că vor întâlni în final un bărbat care să le merite timpul și atenția.

Sunt mult mai mature și au aspirații înalte! Femeile puternice și independente sunt mai înțelepte și mai mature față de alte persoane de aceeași vârstă. Acestea se concentrează pe viața lor și știu ce își doresc să obțină. Deoarece sunt femei inteligente, știu cum să procedeze astfel încât să țină toate lucrurile sub control.

Iubesc la intensitate maximă

Este foarte greu să cucerești femeile puternice și independente cu atât mai puțin ca acestea să ajungă să se îndrăgostească de tine. Dacă totuși acest lucru se întâmplă trebuie să știi că aceasta te va trata cu multă dragoste și cu mult respect.

Va fi partenerul de care orice bărbat are nevoie și vei avea siguranța unei relații de succes. Sunt în care te poți încrede și pe care te poți baza în orice situație.

Nu sunt atât de ușor de găsit! Deși sunt femei dorite de foarte mult bărbați, acestea sunt foarte greu de găsit. Femeile puternice și independente se concentrează pe carieră și cluburile nu reprezintă o prioritate pentru ele. Acestea nu își pierd nopțile ieșind non-stop cu prietenii deoarece preferă să citească o carte sau pur și simplu să se bucure de un film.

În concluzie femeile puternice și independente sunt cel mai adesea concentrate pe muncă, știu ce vor și vor face tot ce le stă în putință pentru a primi ceea ce își doresc.

Dacă te regăsești în cele menționate mai sus atunci și tu ești o femeie puternică. Nu renunța niciodată la aspirațiile tale și continuă să lupți pentru tot ceea ce îți dorești. Bărbatul potrivit pentru tine te va susține în toate visele tale și te va ajuta să îți atingi telurile. Ai nevoie alături de tine un bărbat la fel de puternic și de atent.

Singurătatea! Poate fi un moment al vieții?

Singurătatea poate fi un moment al vieții, probabil un concept experimentat de toată lumea la un moment dat. Mai greu de explicat decât de simțit, este rezultatul evaluării pe care persoanele o fac asupra calității și cantității relațiilor pe care le au. Astfel că, la fel ca și fericirea sau alte emoții, este o stare care aparține persoanei și este greu cuantificabilă.

Este greu de spus de câtă singurătate pot suferi unii, sau care este intensitatea acesteia. Femeile puternice și independente înțeleg cel mai bine ce înseamnă singurătatea!

Singurătatea! Un moment al vieții
Singurătatea poate fi un moment al vieții

Singurătatea nu este același lucru ca a fi singur! De fapt, o persoană se poate simți singur chiar și atunci când sunt înconjurați de multe persoane. Unele studii arată oameni care trăiesc în orașe mari prezintă grade mai mari de singurătate decât cei din orașele mai mici.

Adesea când pronunțăm cuvântul singurătate ne vin în minte o serie de cuvinte cu conotație negativă. Astfel că, nu numai starea în sine ci și haloul (adesea numit aură) de care este înconjurat conceptul este unul negativ.

Iată câteva adjective care sunt asociate cu singurătatea un moment al vieții. Singur, neînțeles, părăsit, pierdut, nefericit, marginalizat, aruncat, disperat, depresiv, gol, ciudat, plictisit, timid, neatractiv.

Totuși, singurătatea este diferită în cazul fiecăruia dintre noi. Întrucât conține ingredientele noastre personale, ceea ce face distinct orice sentiment al nostru și efectele pe care le are acesta asupra noastră.

Singurătatea socială

În general ar putea exista o singurătate socială, în care lipsa pe care o resimt oamenii este aceea a relațiilor cu prietenii sau alte persoane importante din jurul lor.

Singurătatea emoțională exprimată prin absența unei figuri intime sau a unei relații foarte apropiate cu o figură de atașament. Aceasta apare atunci când intervine o despărțire în cuplu sau în familie și adesea un moment al vieții.

După evenimentul în sine va urma o perioadă de acomodare sau începerea unei alte relații intime. În acest caz, sprijinul familiei și al prietenilor este cvasi util. Pentru că relațiile cu familia și contactele sociale nu au puterea de a înlocui relația intimă pierdută.

Adesea persoana implicată parcurge un drum de readaptare la situația actuală. Un fel de ”jelire” și de ”doliu” pentru ceea ce a pierdut – un moment al vieții.

Obișnuintă este una dintre stările cu care trebuie să se lupte cel mai mult. Singurătatea emoțională presupune tocmai ruperea unui lanț care până la un moment dat ținea împreună, din punct de vedere emoțional, două persoane. Ceea ce rămâne sunt amintirile și niște ritualuri care acum nu mai au relevantă sau nu se mai pot realiza.

Astfel că perioada de ”jelire” are rolul de a reobișnui persoana cu o ipostază nouă.

Singurătatea poate deveni insuportabilă

Un moment al vieții poate fi atunci când singurătatea poate deveni insuportabilă și poate afecta întreaga viață a persoanei, dar poate fi și momentul unui nou început. Adesea, depinde de perspectiva din care privim lucrurile. Sigur, persoana este îndreptățită să se simtă singură, trădată, goală pe dinăuntru, părăsită.

Ceea ce e mai ușor pentru că e congruent cu ceea ce gândește și cu ceea ce a trăit. E mai greu să privești cealaltă perspectivă; nu toate lucrurile stau sub controlul nostru. Uneori e bine să acceptăm că persoana de care ne atașăm are propriile sale decizii.

Prin singurătate se înțelege acea stare psiho-socială în care cercul de relații al unei persoane este mai mic sau mai puțin satisfăcător decât își dorește. În funcție de natura sentimentelor care însoțesc starea de singurătate.

Se poate face distincția între izolare emoțională și izolare socială. În primul caz; insatisfacția este generată de lipsa unei relații emoționale profunde.

Singurătate și sentimente

În cel de-al doilea caz; insatisfacția este rezultatul lipsei unui cerc de prieteni care să ofere sprijinul social într-o perioadă dificilă a vieții. Atunci când simțim această stare de singurătate, avem sentimente ca și când ne-am fi despărțit de ceilalți. În general de cei apropiați, de familie (de copii, de părinti, de unul de soț/soție, rude), de prieteni.

Singurătate și sentimente
Singurătate și sentimente într-o perioadă dificilă a vieții

Ne simțim și ne percepem izolați, este ca și când am fi singuri într-o lume în care nu cunoaștem pe nimeni. Nu avem pe nimeni apropiat, și cu toate acestea am vrea să facem ceva pentru a ieși din acea stare, dărn cât putem. Ne simțim abandonați, părăsiți, ca și când nimănui nu i-ar păsa de noi și de nevoile noastre.

Singurătatea este ca foamea, setea sau durerea. E un semnal pe care îl primești că ceva nu merge cum trebuie cu tine ca organism, ca specie. E ca și când am avea nevoie de un nivel rezonabil de zahăr în sânge, pentru că altfel nu avem resursele necesare de a derula diverse activități.

Relație profundă

Când nivelul nostru de zahăr din sânge scade, ne este foame și acesta este un semnal că ar trebui să ne hrănim. Dacă ignorăm acest semnal, începem să ne simțim slăbiți, fără energie și nu mai suntem în stare să ne asigurăm hrana.

Singurătatea este ceva în genul acesta, numai că ea nu este susținută de calorii, ci de contacte sociale. Iar nevoia noastră de contacte sociale are la bază frica noastră de a nu fi abandonați.

Însă trebuie să avem grijă ca interacțiunile noastre social să aibă substanță, să fie profunde. Încă de la naștere am avut nevoie de cineva alături, am depins de alții pentru a supraviețui.

S-a demonstrat științific că persoanele singure au tendința de a păstra o doză de singurătate și când sunt în preajma cuiva, iar faptul că au contacte sociale nu este suficient.

Așa că alegeți una, două persoane și încearcă să dezvolți o relație profundă, bogată cu ele. Vei vedea că nu te vei mai simți deloc singur în marea de oameni, pentru că vei ști că există cel puțin o persoană cu care ai relație autentică.

Reproșurile

Pe de altă parte, persoanele singure au tendința de a se izola de teama de a nu fi respinse. Această frică este atât de intensă încât orice cuvânt sau gest al interlocutorului poate fi interpretat ca un reproș/o insultă. Ceea ce pentru ei reprezintă o confirmare a faptului că sunt respinși. Este ceea ce se numește “profeție auto-împlinită”.

Singurătatea este o emoție umană universală, un moment al vieții, dar este atât de complexă și unică pentru fiecare individ. Singurătatea nu are nici o singură cauză comună, astfel încât prevenirea și tratarea acestei stări de spirit variază de la persoană la persoană.

Pentru a înțelege singurătate, este important să se privim mai atent la exact ceea ce înțelegem noi prin termenul de „singur”. Precum și diverse cauze, consecințele asupra sănătății, simptome și tratamente posibile pentru singurătate.

Dacă ți-a plăcut articolul Femeile puternice și independente, îl poți trimite mai departe și prietenilor sau cunoscuților de pe rețelele sociale!