Se incarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • This eveniment has passed.

Lacul Lebedelor pe gheata

15 ianuarie - 20:00

Lei 350
Lacul Lebedelor pe gheata

Lacul Lebedelor pe gheata (balet pe gheata), este un eveniment ce va avea loc luni pe 15 ianuarie, 2018, ora 20:00 la Sala Palatului din Bucuresti. Dupa o pauza de doi ani, talentatii balerini-patinatori rusi, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg, revin la inceputului anului 2018 la Bucuresti. Intr-un miez de iarna va veti regasi deosebita placere intalnirea cu baletul pe gheata si mirifica poveste a feminitatii perfecte, a sacrificiului. Lacul Lebedelor (balet pe gheata) va oferi un spectacol pentru o seara invaluita in suspans, culoare. In alunercari gratioase si muzica atat de vrobrata a celebrului compozitor rus, Piotr Ilici Ceaikovski!

Lacul Lebedelor pe gheata

Cea mai cunoscuta dintre lucrarile de balet ale lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor” ar fi fost compusa la cererea dramaturgului Vladimir Petrovich Begichev. Care i-ar fi platit compozitorului 800 de ruble. Teoriile criticii sugereaza ca la baza acestei lucrari ar fi stat mai multe surse, printre care… Povestea autorului german Johann Karl August Musaus in „Der geraubte Schleier”; basmul rusesc „Rata alba”; viata tragica a regelui bavarez Ludovic al II-lea, ce a murit in conditii misterioase in apropierea lacului Starnberg. Chiar un fragment din biografia autorului si anume moartea mamei, pe cand Ceaikovski era foarte tanar.

Infiintat in anul 1967 si combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a revolutionat lumea spectacolelor. Konstantin Boyarski, fondatorul baletului a avut o viziune a spectacolului inspirata de operele lui lui Ceaikovski. Insa prin imbinarea mai multor tipuri de exprimare artistica: patinajul artistic, balet si muzica. Cu un succes covarsitor la publicul rus, spectacolul a devenit in scurt timp una din cele mai apreciate forme de exprimare artistica contemporana din lumea intreaga.

Lacul Lebedelor pe gheata

Astfel, unicul balet din lume care are dreptul sa poarte titlul de BALET PE GHEATA aduce spectacolele fascinante de balet clasic. La un alt nivel de interpretare artistica, deosebit, prin elementele specifice patinajului artistic. De-a lungul anilor, nu numai repertoriul si reprezentatiile au fost dezvoltate, ci si designul, structura recuzitei si costumele balerinilor. In acest moment, din echipa ansamblului, fac parte 80 de balerini. Unii dintre ei castigatori de medalii internationale si olimpice la patinaj artistic, pregatiti de coregrafi renumiti in arta baletului clasic rusesc.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:
Categoria I – 350 lei
Categoria II – 300 lei
Categoria III – 250 lei
Categoria IV – 150 lei
Categoria V – 100 lei

Poti discuta despre eveniment pe Chatul online!

Detalii:

Dată:
15 ianuarie
Timp:
20:00
Cost:
Lei 350
Eveniment Categories:
,
Eveniment Etichete
, , ,

Organizator

German Quality Entertainment

Locul de desfășurare:

Sala Palatului
Strada Ion Campineanu, Nr.28
Bucuresti, 010039 România
+ Google Map
Phone:
0372.756.652, 0372.756.654, 0372.756.651, 0372.756.653

Leave a Reply