Prima pagină » Noutati » Socializarea pe Chat IRC – Comenzi Uzuale
Despre

Socializarea pe Chat IRC – Comenzi Uzuale

Socializarea pe Chat IRC - Comenzi Uzuale

Socializarea pe Chat IRC – Comenzi uzuale! Pe Chat IRC pot participa mai multi oameni la o discutie intr-un canal sau chiar in mai multe canale. Nu exista limite in acest domeniu. Singura limita este viteza de tastare a dumneavoastra. Chat IRC-ul va fi distractiv si poate constitui o sursa de inspiratie pentru dumneavoastra. Veti observa ca numele canalelor incep cu #Exemplu: #Romania. Daca va hotarati sa va alaturati acestui canal tastati /join #Romania. Tastati niste urale de bun venit si incercati sa va alaturati unei discutii. La inceput s-ar putea sa va simtiti singur, dar cu timpul se rezolva. Puteti sa obtineti o lista cu toate canalele impreuna cu numarul de utilizatori din fiecare canal si topicul canalului.

Socializarea pe Chat IRC

Pentru aceasta tastati /list. O sa gasiti #Romania, #Scrabble, #Fazan, #Trivia, Ddedicatii, unde DJ-ii care emit in acel moment la radio, va pot onora cerintele, preferintele si dedicatiile, cat si #Ajutor, unde operatorii si administratorii chatului va pot ajuta daca aveti intrebari referitoare chatului sau serverului. Topicul canalelor reprezinta tematica fiecaruia. Pe canal puteti schimba idei, pareri si tot felul de informatii cu diferite persoane.

Comenzi Uzuale pentru Radio

Dupa cum bine stiti, reteaua socializam.com – /server irc.roircop.info, are si retea de radio propriu, Radio Star, unde DJ-ii primesc preferinte muzicale, cerinte si dedicatii, pe canalul #Dedicatii. Comanda pentru a afla melodia sau DJ-ul care emite in acel moment este “ !dj “ si pentru a afla url-ul, link-ul de unde puteti asculta Radio Star in Winamp, BSPlayer sau VLC, este !url. Dupa descarcare, se va deschide automat intr-un player sau puteti deschide dumneavoastra.

Conversatii private

In timpul unor conversatii pe canalul principal puteti purta o discutie in particular cu cineva. De exemplu in timp ce vorbiti pe canalul #Romania cu un user “Petre” veti putea avea o discutie in particular cu “Petrica”. In timp ce dialogul cu “Petre” il poate urmari toata lumea, discutia cu “Petrica”’ se va pastra la “secret”, nimeni nu poate interfera cu aceasta. Pentru aceasta daca doriti sa-i scrieti in particular lui, este suficient sa dati dublu click pe nickul acestuia, sau click dreapta – Open A Query.

In acest moment se va deschide o noua fereastra in care va aparea doar conversatia intre dumneavoastra si “Petrica”. Daca va simtiti “atacat” in privat sau pur si simplu va obosesc userii insistenti, puteti bloca privatul, folosind comanda /mode Nick +D. Pentru a debloca se va tasta /mode Nick –D si userii va pot scrie din nou mesaje private.

Socializarea pe Chat IRC – Comenzi Uzuale: Comanda /Whois Nick va ofera posibilitatea sa aflati detalii despre userul respectiv, veti vedea un vhost personalizat, sau daca aceste foloseste un program mIRC, veti vedea numele, porecla aleasa sau diverse mesaje personalizate dupa personalitatea si bunul plac al fiecaruia.

Comenzi uzuale

Comenzi Uzuale – Socializarea pe Chat IRC: Toate comenzile incep cu caracterul “/” – Mare atentie, inainte de / nu lasati spatiu, comanda se va duce direct pe canalul unde a fost tastata si e posibil ca aceasta sa devina publica. Nu va doriti sa va faceti publica parola de la nick, asadar, atentie cand tastati comenzile ce incep cu /.

/ns register ParolaTa MailValid – comanda pentru a inregistra un nick; mailul trebuie sa fie valid fiindca o sa primiti un mail de confirmare cu un cod. Cod caruia va trebui sa ii dati copy/paste pe server, pentru validarea inregistrarii.

Recomandam canalul #Ajutor pentru aceasta actiune.
/ns identify ParolaTa – comanda pentru logarea pe server – in cazul in care nickul tau a fost inregistrat.
/nick – prin aceasta comanda se poate alege numele de pe chat irc.
/list – se listeaza canalele disponibile pe server.
/join #nume_canal – se intra pe un canal deja format sau se creaza unul nou.
/mode nick +D – pentru a bloca privatul, userii nu va trimite mesaje private.
/mode nick –D – pentru a debloca privatul, moment in care userii va pot scrie mesaje private.
Citeste si: Despre importanta comunicarii pe retelele de socializare

Reclame

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply