Ești aici: Acasă » Despre » Internet relay chat irc
Despre

Internet relay chat irc

Internet relay chat

Internet Relay Chat IRC: Ce este IRC? IRC-ul este un loc virtual de întâlnire al oamenilor din întreaga lume unde se poate discuta online prin text, nu și cu voce. Utilizatorul folosește un mic program numit mIRC pentru a se conecta la un server din rețeaua IRC, exemplu /server irc.roircop.info port: 6697 (ssl) sau 6667 (non-ssl). Veți participa la discuții online pe Chat-ul Socializam, folosind canalele serverului RoIRCop; #România canal principal, sau vă veți antrena mintea jucând jocurile de #Fazan, #Scrabble sau #Trivia. Puteți discuta în particular cu prietenii, indiferent unde sunt ei în lume. Astfel veți face contact pe IRC cu o întreagă diversitate de idei, preocupări, interese, etc.

Internet Relay Chat

Ce este mIRC? mIRC este un program care rulează numai în mediul Windows. Este scris de Khaled Mardam-Bey și permite utilizatorului conectarea online la un server de IRC. Script mIRC este un program friendly, foarte bine echipat cu diverse opțiuni și instrumente de lucru și se poate downloada de pe site-ul mIRC.com

În continuare vă vom îndruma cum să-l folosiți.
Instalare mIRC: îl veți găsi în forma executabila și îl veți instala ca pe orice alt program de pe Internet, având pași identici. După instalare, mIRC-ul este gata de utilizare pe chat irc. După deschidere, va apărea o fereastră cu informații despre autor. Ți-a apărut acum o fereastra cu o meniul „Options” – o lista ramificată în partea stângă. Te poți plimba prin ele, dar atenție nu modifica nimic deocamdată. Le luăm acum pe rând pe cele mai importante.

Connect chat IRC

Trebuie să selectezi serverul IRC. – /server irc.roircop.info, eventual adaugi tu și te va conecta pe chat-ul online. În căsuțele „Full Name” și „E-mail” scrii ce vrei tu. E recomandat să nu dezvălui aceste informații deoarece e bine de știut de la bun început. Că unele persoane nu au întotdeauna cele mai bune intenții. Iar dacă mai târziu dorești să îți dezvălui numele sau adresa de e-mail către o persoana cu care discuți pe Internet relay chat irc. Nimic nu te oprește să o faci. Ce e important e Nick și Alternative. Nu pot fi simultan doi useri cu același nick de aceea are și o rezervă – Alternative.

Internet relay chat irc

Conectare pe Internet relay chat irc, Option: Selectează căsuțele Re-connect on disconnection, Retry 99 times (sau mai multe) Delay- poți lăsa 60 sec. Local info: Nu marchezi nimic. Dacă ai însă probleme la conectare poți încerca să selectezi butonul Normal în loc de Server. Ident: User ID introduceți ce doriți, nu contează, dar nu modificați setările „Unix settings”. Apăsați apoi butonul pentru salvare setări „OK”. Normal ar trebui să te conectezi în câteva secunde la serverul IRC /server irc.roircop.info. În caz că nu se întâmplă nimic, va trebui probabil să dai comanda de conectare. Pentru aceasta dai click pe primul buton din meniul „Toolbar” e un buton cu un semn mic și galben. Sau selectați File / Connect.

Dacă conexiunea s-a realizat cu succes, va apărea un text generat de Server cu diverse informații în fereastra „Status”. Printre care și numele cu care te-ai conectat Nick-ul sau Alternative-ul. Automat îți va apare o fereastră în care trebuie să selectezi canalul sau camera de discuții. Implicit vor fi afișate cele mai populare canale IRC.

Canale chat IRC (Internet Relay Chat)

Canale de chatCel mai popular canal este probabil #Romania. Alte canale au un specific local, să zicem că de exemplu: #București, #Botoșani, #Cluj sau canale interactive precum #Trivia, #Fazan, #Scrabble. Poți încerca să te conectezi la alte chat-uri românești sau alte rețele IRC foarte ușor. După cum ai văzut deja, în meniul File / Options / Connect poți selecta alte servere din alte rețele IRC. Însă dacă plănuiești să te întâlnești cu prietenii pe Internet relay chat irc, asigură-te că vei folosi rețeaua IRC – /server irc.roircop.info. Dacă știi doar canalul dar nu și rețeaua de IRC e ca și cum ai cauta pe cineva știind strada, dar fără să știi orașul unde locuiește.

Poate pentru început totul pare confuz, dar nu uita, sunt o mulțime de persoane care te pot ajuta cu un sfat sau o informație dacă le vei cere ajutorul. Aruncă o privire și în meniul Help, vei găsi două fișiere importante. Un fișier Help pentru mIRC și un fișier Help pentru IRC în general. Deasemenea ar fi bine de citit și fișierul IRC Intro care explică întregul fenomen pe care îl vei trăi în următoarele zile. Care va încerca să te pună în gardă față de comportamentul ciudat, uneori comic al multor persoane pe Internet relay chat irc.

Socializarea pe Chat IRC

Pe Chat IRC pot participa mai mulți oameni la o discuție într-un canal sau chiar în mai multe canale. Nu există limite în acest domeniu. Singura limită este viteza de tastare a dumneavoastră. Internet relay chat irc va fi distractiv și poate constitui o sursă de inspirație pentru dumneavoastră. Veți observa că numele canalelor încep cu #Exemplu: #Romania. Dacă vă hotărâți să vă alăturați acestui canal tastați /join #Romania. Tastați niște urale de bun venit (ex: Buna! Ce faceți?) și încercați să vă alăturați unei discuții. La început s-ar putea să vă simțiți singur, dar cu timpul se rezolva. Puteți să obțineți o lista cu toate canalele împreună cu numărul de utilizatori din fiecare canal și topicul canalului.

Camere de Chat irc

Pentru această tastați /list. O să găsiți #Romania, #Scrabble, #Fazan, #Trivia, #Dedicații, unde DJ-ii care emit în acel moment la radio, vă pot onora cerințele, preferințele și dedicațiile, cât și #Ajutor, unde operatorii și administratorii chat-ului vă pot ajuta dacă aveți întrebări referitoare chat-ului sau serverului. Topicul canalelor reprezintă tematica fiecăruia. Pe canal puteți schimba idei, păreri și tot felul de informații cu diferite persoane.

Camere de chat utile
#Ajutor – Canalul pentru soluționarea problemelor / ajutor legate despre site, chat sau server.
#vHost – Canalul pentru setarea hosturilor virtuale! Pentru a va seta vhost virtual tastați !vhost exemplu.com

Comenzi pentru Radio
După cum bine știți, rețeaua socializam.com, are și rețea de radio propriu, Radio Star, unde DJ-ii primesc preferințe muzicale, cerințe și dedicații, pe canalul #Dedicații. Comanda pentru a afla melodia sau DJ-ul care emite în acel moment este “ !dj “ și pentru a afla URL-ul, link-ul de unde puteți asculta Radio Star în Winamp, BSPlayer sau VLC, este !url. După descărcare, se va deschide automat într-un player sau puteți deschide dumneavoastră.

Conversații private

În timpul unor conversații pe canalul principal puteți purta o discuție în particular cu cineva. De exemplu în timp ce discutați pe canalul #Romania cu un user “Petre”, veți putea avea și o discuție în particular (privat) cu “ Petrică ”. În timp ce dialogul cu “Petre” îl poate urmări toată lumea, discuția cu “Petrică” se va păstra la “secret”, nimeni nu poate interfera cu aceasta. Pentru aceasta dacă doriți să-i scrieți în particular lui, este suficient să dați dublu click pe nick-ul acestuia, sau click dreapta – Open A Query (private message).

În acest moment se va deschide o nouă fereastra în care vă apărea doar conversația intre dvs. și “Petrica”. Dacă vă simțiți “atacat” în privat sau pur și simplu vă obosesc userii insistenți, puteți bloca privatul, folosind comanda /mode Nick +D. Pentru a debloca se va tasta /mode Nick –D și userii vă pot scrie din nou mesaje private.

Comanda /Whois Nick vă oferă posibilitatea să aflați detalii despre userul respectiv. Veți vedea un vhost personalizat, sau dacă aceste folosește un program mIRC, veți vedea numele, porecla aleasă sau diverse mesaje personalizate după personalitatea și bunul plac al fiecăruia. Pentru mai multe comenzi tastați /Help

Comenzi uzuale

Toate comenzile pe internet relay chat încep cu caracterul “/” – Mare atenție, înainte de / nu lăsați spațiu, comanda se va duce direct pe canalul unde a fost tastată și e posibil ca aceasta să devina publică. Nu vă doriți să vă faceți publică parola de la nick, așadar, atenție când tastați comenzile ce încep cu “/”.

Înregistrare: /ns register Parola-Ta Mail-Valid – Această comandă se folosește pentru a putea înregistra un nickname. E-mail-ul trebuie sa fie valid fiindcă o să primiți un e-mail de confirmare cu un cod. Cod căruia va trebui să ii dați copy / paste pe server (camera de chat, privat sau pe status), pentru validarea înregistrării.

Recomandăm canalul #Ajutor pentru aceasta acțiune.
/ns identify Parola-Ta – comanda pentru logarea pe server – în cazul în care nick-ul tău a fost înregistrat.
/nick – prin această comandă se poate alege / schimba numele de pe camerele de chat irc.
/list – se listează canalele disponibile pe server. Internet relay chat irc.
/join #nume-canal – se intră pe un canal deja format sau se crează unul nou.
/mode nick +D – pentru a bloca privatul, userii nu vor mai putea trimite mesaje private.
/mode nick –D – pentru a debloca privatul, moment în care userii vă pot scrie mesaje private.

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.