Prima pagină » Noutati » Internet Relay Chat (IRC)
Despre

Internet Relay Chat (IRC)

Internet Relay Chat (IRC)

Internet Relay Chat: Ce este IRC? IRC-ul este un loc virtual de intalnire al oamenilor din intrega lume unde se poate discuta on-line prin text, nu si cu voce. Utilizatorul foloseste un mic program numit mIRC pentru a se conecta la un server din reteaua IRC, exemplu; /server irc.roircop.info. Veti participa astfel la discutii online pe Chatul Socializam, folosind canalele serverului RoIRCop – #Romania sau va veti antrena mintea jucand #Fazan, #Scrabble sau #Trivia, ori veti putea discuta in particular cu prietenii, indiferent unde sunt ei in lume. Astfel veti face contact pe IRC cu o intreaga divesitate de idei, preocupari, interese.

Internet Relay Chat

Ce este mIRC? mIRC este un program care ruleaza numai in mediul Windows. Este scris de Khaled Mardam-Bey si permite utilizatorului conectarea la un server de IRC. mIRC este un program friendly, foarte bine echipat cu diverse optiuni si instrumente de lucru si se poate downloada de pe site-ul mIRC.com. In continuare va vom indruma cum sa-l folositi.

Instalare mIRC
mIRC il veti gasi in forma executabila si il veti instala ca pe orice alt program de pe Internet, avand pasi identici. Dupa instalare, mIRC-ul este gata de utilizare. Dupa deschidere, va aparea o fereastra cu informatii despre autor. Ti-a aparut acum o fereastra cu o meniul „Options” – o lista ramificata in partea stanga. Te poti plimba prin ele, dar atentie nu modifica nimic deocamdata. Le luam acum pe rand pe cele mai importante.

Connect Internet Relay Chat

Trebuie sa selectezi serverul IRC. – /server irc.roircop.info, eventual adaugi tu si te va conectat pe chatul online. In casutele „Full Name” si „Email” scrii ce vrei tu, e recomanat sa nu dezvalui aceste informatii deoarece e bine de stiut de la bun inceput ca unele persoane nu au intotdeauna cele mai bune intentii; iar daca mai tarziu doresti sa iti dezvalui numele sau adresa de email catre o persoana cu care discuti pe IRC, nimic nu te opreste sa o faci. Ce e important e Nick si Alternative. Nu pot fi simultan doi usersi cu acelasi nick de aceea are si o rezerva – Alternative.

Option: Selecteaza casutele Reconnect on disconnection, Retry – 99 times (sau mai multe) Delay- poti lasa 60 sec.
Local info: Nu marchezi nimic. Daca ai insa probleme la conectare poti incerca sa selectezi butonul Normal in loc de Server.
Ident: User ID- introduceti ce doriti, nu conteaza, dar nu modificati setarile „Unix settings”. Apasati apoi butonul „OK”.

Reclame

Normal ar trebui sa te conectezi in cateva secunde la serverul IRC /server irc.roircop.info. In caz ca nu se intampla nimic… va trebui probabil sa dai comanda de conectare. Pentru aceasta dai click pe primul buton din meniul „Toolbar” e un buton cu un semn mic si galben. Sau selectati File / Connect.

Daca conexiunea s-a realizat cu succes, va aparea un text generat de Server cu diverse informatii in fereastra „Status” printre care si numele cu care te-ai conectat Nick-ul sau Alternative-ul. Automat iti va apare o fereastra in care trebuie sa selectezi canalul sau camera de discutii. Implicit vor fi afisate cele mai populare canale IRC.

Canale Internet Relay Chat

Cel mai popular canal este probabil #Romania. Alte canale au un specific local – sa zicem – ca de exemplu: #Bucuresti, #Botosani, #Cluj sau canale interactive precum #Trivia, #Fazan, #Scrabble. Poti incerca sa te conectezi la alte retele IRC foarte usor. Dupa cum ai vazut deja, in meniul File/Options/Connect poti selecta alte servere din alte retele IRC. Insa daca planuiesti sa te intalnesti cu prietenii pe IRC, asigura-te ca veti folosi reteaua IRC – /server irc.roircop.info. Daca stii doar canalul dar nu si reteaua IRC e ca si cum ai cauta pe cineva stiind strada, dar fara sa stii orasul unde locuieste.

Poate pentru inceput totul pare confuz, dar nu uita, sunt o multime de persoane care te pot ajuta cu un sfat sau o informatie daca le vei cere ajutorul. Arunca o privire si in meniul Help, vei gasi doua fisiere importante: un fisier Help pentru mIRC si un fisier Help pentru IRC in general. Deasemenea ar fi bine de citit si fisierul IRC Intro care explica intregul fenomen pe care il vei trai in urmatoarele zile si va incerca sa te puna in garda fata de comportamentul ciudat, uneori comic al multor persoane pe IRC. Succes, si multa, multa distractie pe SOCIALIZAM.COM!
Citeste si: Despre importanta comunicarii pe retelele de socializare

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

2 Comments

  1. ia fi draguta si ai un operator Mona care face pornografie in chat , poate te chinui si dai ban cu motiv ca fara motiv stiu ca poti stim ca iti este prietena dar nu intram sa vedem toate grasele dezbracate in web

  2. Beast, unu’ la mana, ma indoiesc ca ai primit ban fara motiv intemeiat. Absolut toti moderatorii sunt constienti de actele lor privind chatul, doi la mana, nu toti operatorii sunt online non-stop, se intampla ca uneori sa mai scape cate un web indecent, public fiind, trei la mana, te inseli amarnic sustinand ca Mona – ar fi prietena mea. Nu este prietena mea, pe langa, am inteles de la useri ca era un simplu video. Asadar, Beast, data viitoare, pana sa faci afirmatii, te rog sa te informezi. Pentru reclamatii ai urmatorul link, Beast. https://www.socializam.com/forumuri/forum/irc-chat/ghiduri-si-asistenta/
    Multumesc.
    P.S. Mona nu este operator al chatului, Beast, ai aici toti moderatorii activi -> https://www.socializam.com/administratori/

Leave a Reply