Ești aici: Acasă » Despre » Creierul uman
Despre

Creierul uman

Creierul uman

Creierul uman este cel mai complex și cea mai nedeslușită parte / organ al corpului uman. S-ar putea să fie o mulțime de părți despre care nu știm, dar aici sunt câteva fapte interesante pe care le-am putea afla. Impulsurilor nervoase către și de la creier circulă cu viteza de 170 mile pe ora. Probabil că te-ai întrebat vreodată cum se poate reacționa atât de repede la lucrurile din jurul tău… Este din cauza mișcărilor super-rapide a impulsurilor nervoase din creier-ul tău față de restul corpului și invers, aducând reacțiile la viteza unui bolid sportiv de lux. Creierul funcționează pe aceeași cantitate de energie ca un bec de 10 de wați. Creierul tău generează mai multă energie ca un bec mic chiar și atunci când dormi.

Celula creierului poate stoca de 5 ori mai multe informații decât „Wikipedia” sau orice alta enciclopedie. Oamenii de știință încă întâmpină dificultăți în a preciza cu exactitate câtă informație poate stoca creierul uman. Dar capacitatea de stocare a creierului din punct de vedere electronic este considerat a fi între 3 sau chiar 1000 tera-bytes. Arhivele Naționale din Marea Britanie, care conține peste 900 de ani de istorie. Au aproximativ 70 terabiți, asta fiind o capacitate de stocare destul de impresionantă.

Creierul uman

Creierul uman folosește 20% din oxigenul care ajunge în sânge, este de aproape 2% din masa corpului nostru.
Dar consumă mai mult oxigen decât orice alt organ din corp, ceea ce îl face extrem de sensibil la daune legate de privarea de oxigen. Deci, respiră adânc pentru a menține creierul fericit.

Creierul uman este mult mai activ noaptea decât în timpul zilei.
El lucrează la o capacitate mult mai mare în timpul rutinei noastre zilnice decât atunci când suntem culcați în pat. Asta nu însemnă că el se odihnește o dată cu tine. Când tu dormi creierul tău procesează informațiile acumulate. Oamenii de știință nu au explicația acestui fapt. Însă puteți mulțumii creierului pentru toate acele vise plăcute în timp ce dormi.

Oamenii de știință spun ca IQ-ul tău este mult mai mare când dormi.
În timp ce acest lucru poate fi adevărat, să nu credeți că sunteți lipsit mental dacă nu vă puteți aminti visul. Nu trebuie să te îngrijorezi pentru că cei mai mulți dintre noi nu își amintesc multe dintre visele avute. Lungimea medie a unui vis este de numai 2-3 secunde, foarte puțin timp pentru ați aminti visul. Neuronii continuă să crească pe tot parcursul vieții umane.

De ani de zile oamenii de știință și medicii au crezut că, creierul și țesutul nervos nu au capacitatea de a creste sau regenera. În timp ce acesta nu acționează în același mod ca și țesuturile în multe alte părți ale corpului, neuronii pot și cresc de-a lungul vieții, adăugând o nouă dimensiune a studiului, a creierului și bolile pe care le afectează.

Creierul uman

Informația circulă cu viteze diferite în cadrul diferitelor tipuri de neuroni. Nu toți neuronii sunt la fel. Există câteva tipuri de informații în organism și transmiterea acestor tipuri diferă, pot fi la fel de lente ca 0,5 metri / sec sau la fel de repede ca 120 de metri / sec. Creierul uman în sine nu poate simți durerea. În timp ce creierul ar putea fi centrul de durere.

Atunci când te tai la un deget sau te arzi. Creierul în sine nu are receptori pentru durere și nu poate simți durerea. Asta nu înseamnă că, capul nu poate simți. Creierul uman este înconjurat de o mulțime de țesuturi, nervi și vase de sânge. Care au rol de a recepționa durerea și va poate oferi o durere de cap destul de puternică.

Știați că apa80% din creier este apă. Creierul uman nu este ferm, aceea masă de materie cenușie de care ai auzit la televizor. Țesutul cerebral viu are forma unui burete, roz și gelatinos. Datorită nivelului ridicat de sânge și conținutul ridicat de apă al țesutului. Deci, data viitoare când te simți deshidratat bea lichide pentru a menține creierul hidratat.

Creierul uman și apa! Știați că apa are o un rol crucial în geneza și menținerea vieții? Noi depindem de apă, ea ne poate fi și dușman și prieten. Mediul înconjurător este modelat de apă, ea fiind responsabilă de unele hazarde naturale.

Lucruri despre apă. Știați că:

  • apa acoperă Pământul în proporție de 71%, fiind prezentă într-o cantitate de aproximativ 535.092.250.000 m3 și că din această cantitate, mai putin de 1% este apă potabilă sau dulce?
  • pe Stația Spatială internațională s-a creat un sistem de reciclare a urinei și transpirației, care sunt reciclate în proporție de 93% și transformate în apă potabilă?
  • amestecând o soluție acidă cu o soluție alcalină puteți obține apă sau o soluție neutră, în acest fel asigurându-vă singuri apa? O altă metodă este amestecarea hidrogenului cu oxigenul și adăugarea unei scântei.
  • plantele nu trebuiesc udate la prânz, deoarece picăturile de apă se comportă ca o lentilă, arzând frunzele plantei și provocând moartea acesteia?
  • un fenomen optic și meteorologic este curcubeul, care apare atunci când Soarele se reflectă prin picăturile de apă din atmosferă? Și în alte condiții poate apărea acest fenomen, razele Soarelui putând fi înlocuite cu orice altă sursă de lumină, chiar și cea a Lunii, iar picăturile de apă pot proveni de la valuri, fântâni arteziene, etc.
  • 70% din masa corpului uman, o reprezintă apă? Totuși, persoanele obeze au un procent mai scăzut de apă deoarece apa și grăsimea sunt incompatibile. Femeile au mai putină apă în organism decât bărbații.
  • se speculează că apa de pe Pământ provine aproape în exclusivitate de la cometele căzute de-a lungul evoluției Terrei?
  • 94 % din masa apei globale este sărată? Totuși, oamenii au inventat stații specializate în desalinizarea apei. Mai bine de un sfert dintre acestea se găsesc în Arabia Saudită unde 70% din consumul de apă este asigurat de aceste stații.
Creierul uman & Apa

Lacul cu cea mai mare adâncime se află în Siberia (Rusia)? Lacul Baikal are o adâncime de 1700 m, iar apa lui reprezintă 20% din apa potabilă de pe glob. Apa caldă îngheață mai repede decât apa rece? Inițial, am fi tentați să credem că apa rece îngheață mai repede decât apa caldă, însă cercetătorii au demonstrat că apa fierbinte îngheață mai repede deoarece sare peste etapa de răcire.

Continuați să citiți și despre: Iluzia percepția simțurilor.

Într-un creier uman există între 85 și 100 miliarde de neuroni, fiecare dintre ei având cam 10.000 de conexiuni. Fiind cel mai complex organ și probabil cea mai sofisticată creație din univers. Mult timp s-a crezut că creierul nu mai generează noi celule după atingerea vârstei adulte. Creierul uman cântărește în medie 1,5 kg, cu un volum aproximativ de 1130 cm3 la femei și 1260 cm3 la bărbați.

Distribuie această postare

Avatar utilizator admin
Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta oricând.

Lasă un răspuns