Prima pagină » Noutati » Cat de importanta este comunicarea?
Despre

Cat de importanta este comunicarea?

Cat de importanta este comunicarea

Cat de importanta este comunicarea? Comunicarea reprezinta schimbul de mesaje intre cel putin doua persoane, din care una exprima o informatie si cealalta o intelege. Avand atatea mijloace de comunicare, avem impresia ca astazi comunicam mai mult ca oricand. Comunicarea este vitala mai ales intr-o colaborare, pentru a putea colabora cu succes, comunicare este raspunsul. Cand doi colaboratori ajung la o intelegere, se presupune ca si-au comunicat punctele de vedere si ca au ajuns la un numitor comun. O comunicare eficienta este cea care transmite un mesaj bine conturat in cuvinte bine alese, in­sotite de un ansamblu de comportamente neverbale sincronizate cu mesajul verbal.

Cat de importanta este comunicarea?

Prin comunicare ne exprimam gandurile, sentimentele, dorintele, intentiile, experientele traite, primim si oferim informatii.
Un studiu arata ca femeile transmit zilnic aproximativ 15.000 de cuvinte, iar barbatii doar 10.000 de cuvinte.

Comunicarea intr-o relatie

In foarte multe cupluri problemele pot fi rezolvate si se poate impiedica o destramare a familiei prin conversatie.
Comunicare poate uni sau desparti partenerii, iata cateva sfaturi in acest sens:
⦁ Apelati la un psiholog atunci cand comunicarea intre voi devine imposibila.
⦁ Nu folosi insulte atunci cand simti ca nu mai poti conduce discutia.
⦁ Spune-i tot ceea ce te deranjeaza, insa spunei-o frumos si cald.
⦁ Nu-ti critica partenerul, daca ai auzit o barfa legata de el, inainte de ai afla si explicatia lui.
⦁ Discuta problemele la momentul potrivit.

Comunicarea in cuplu implica nu doar vorbe, ci si sentimente, ascultare activa si dorinta de a rezolva problema, nu de a avea dreptate neaparat. Vorba dulce mult aduce. Aceasta zicala nu este doar o vorba-n vant. Daca il iubesti pe partenerul tau, inseamna ca are calitati pe care le apreciezi si pentru care esti recunoscatoare.

Comunicarea prin intermediul internetului

INTERNETUL este reteaua internationala de comunicare prin calculatoare ce asigura conectivitatea si transferul de informatii aproape instantaneu, la costuri foarte mici, intre organizatii si persoane din intreaga lume.

Comunicarea dintre parinte si copil

Comunicare dintre parinte si copil reprezinta elementul cheie ce creste respectul de sine al copilului si, totodata, ajuta la construirea unei relatii armonioase. Daca copiii se simt iubiti ei devin mai receptivi la sfaturile parintilor in toate privintele, mesajele ajung mult mai usor la ei. Cea mai importanta parte in acest proces este comunicarea.
Citeste si: Mai stie cineva ce inseamna termenul de „claca”?!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu