Contează diferența de vârstă într-o relație?

Actualizat pe 14 iunie 2023 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

Contează diferența de vârstă într-o relație? Lumea mondenă oferă atât de multe exemple în acest sens și deși intens dezbătute și comentate sunt cupluri care rezistă. Se spune că dragostea rezistă doar 3 ani și că o diferență de vârstă mai mare de 5 ani este deja o problemă. Unii ar spune că sunt doar vorbe, alții ar crede cu tărie.

Dacă diferența de vârstă este mult mai mare, de 15, 20 sau 30 de ani, riscul de despărțire este și mai mare. Avantajele unei relații cu un bărbat mai mare sunt nenumărate rezultatul, adică căsătoria poate fi dacă ai răbdare cu el. Dacă alegi să te căsătorești cu un bărbat mai matur, gândește-te peste 20 de ani cum va fi? Vă veți mai iubi la fel?

Uneori este foarte important să te gândești din timp la tot. Majoritatea fetelor aleg o relație cu cineva mult mai matur ca ele dar … tu ai avea o relație cu un bărbat mai mare cu 15 ani? O diferență de 1 an între parteneri înseamnă un risc de despărțire cu 3% mai mare ca în cazul unui cuplu de aceeași vârstă.

O diferență de 5 ani echivalează cu un risc cu 18% mai mare. Iar 10 ani diferență creste riscul cu 39%. Este adevărat că diferența mare de vârstă înseamnă de fapt o experiență de viață diferită și poate și o mentalitate diferită, din acest motiv pot să apară discuții și neînțelegeri.

Contează diferența de vârstă într-o relație?

Dragostea nu are vârstă! Unele persoane sunt de părere că nu contează diferența de vârstă într-o relație. Există o zicală ”Dragostea nu are vârstă”, aceasta se referă la vârsta la care te îndrăgostești. Nu dacă, într-un cuplu, unul are 40 altul 25, sau cel puțin așa cred unii.

Vârsta nu mai e neapărat un criteriu de bază, însă nu ne putem minți că vârsta e doar o stare de spirit. Când vine vorba de diferențe consistente între parteneri. Mai ales că aceasta este relaționată cu valorile, pasiunile și acceptul prietenilor și familiei.

Se pare că femeile foarte tinere caută în bărbații mult mai în vârstă securitatea și stabilitatea pe care ei le-o pot oferi. De multe ori, nu contează diferența de vârstă într-o relație. Aceste femei provin din familii dezbinate sau au trecut printr-o serie de relații nereușite cu parteneri de o vârstă apropiată și caută stabilitatea pe care nu au avut-o până la momentul respectiv.

Parteneri de vârstă similară: Tinerii preferă să își aleagă un partener de vârstă similară. În timp ce persoanele care se căsătoresc mai târziu ori sunt la a două căsătorie. Nu mai acordă atât de multă atenție vârstei și, prin urmare, diferențele pot creste.

Se spune că contează diferența de vârstă într-o relație foarte mult și mediul în care am crescut. Educația pe care am primit-o, și mai mult lucrurile de care nu am avut parte. Unele fete își sacrifică tinerețea pentru compania bărbaților mai în vârstă decât ele. Pentru beneficii materiale și ca în schimbul unor mici plăceri renunță la demnitate și virtute.

Sunt importante relațiile intime într-o relație?

Întreținerea relațiilor intime într-o relație este un subiect dezbătut intens atât de femei, cât și de bărbați. De fapt, atunci când vine vorba de stabilitatea unei relații, este la fel de important ca încrederea și comunicarea.

Se pare că aceasta devine foarte importantă într-o relație, mai ales când ceva nu merge bine. Dacă, de obicei, lucrurile sunt în regulă, cuplurile stabile nu par să pună prea mult accent pe acest lucru. Însă, este important deoarece îl va asigura pe partenerul tău că sentimentele față de el sunt încă vii și că doar el este cel care te face să vibrezi.

Mai mult este un mod de comunicare și transmite ceea ce cuvintele nu reușesc să spună. Contează diferența de vârstă într-o relație? În unele cupluri, relațiile intime ajung să fie înlocuite de diverse gesturi de afecțiune, cum ar fi îmbrățișările.

Nu este nimic rău, dacă sunt de acord, dar, de cele mai multe ori, unul sau chiar amândoi își doresc și altceva. Chiar dacă atunci pot apărea probleme. Se spune că persoanele care au o viață intimă activă sunt în general mai fericite. Încrederea în forțele proprii este mai ridicată și au o atitudine pozitivă, ceea ce le ajută să depășească mai ușor problemele.

Sunt importante relațiile intime într-o relație
Sunt importante relațiile intime într-o relație?

Întreținerea actului intim întărește legătura emoțională într-un cuplu. Specialiștii îl consideră un mod eficient de a reduce stresul, de a creste stima de sine, de a da și a primi afecțiune.

Din punct de vedere fizic, în timpul actului, se produc endorfine, hormonii fericirii, și se ard calorii (în medie, 300 de calorii pe oră). Ne-întreținerea relațiilor intime într-un cuplu este, de obicei, un indicator al unor probleme mult mai mari, cum ar fi: Lipsa încrederii, probleme de furie nerezolvate, resentimente, dorință unuia de a ieși din relație.

Contează diferența de vârstă într-o relație?

O relație împlinită din acest punct de vedere poate duce la o stare dorită de echilibru interior. Când într-o relație importanța dorinței are o pondere de 90%, poți considera că este vorba despre o relație bazată pe dragoste.

Există multe astfel de cazuri, mai ales când cei doi nu au nicio obligație unul față de celălalt. Actul intim, ca activitate de cuplu, reprezintă o manifestare fizică a ceea ce simți.

Este important, dar nu uita că într-o relație nu trebuie să devii „sclavul” unor plăceri în defavoarea sentimentului. A face dragoste este ingredientul care completează o relație, nu o împlinește și nu contează diferența de vârstă.

Sexul nu este sinonim nici cu afecțiunea, nici cu fericirea, însă este necesar în viața unei persoane, în special într-un cuplu pentru a întregi relația fizică și emoțională.

Mai mult decât atât, este și unul dintre rolurile noastre de bază, care elimină stresul și atenuează depresia. Stresul este un inhibitor ucigător atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Domolește durerea, tandrețile în afara dormitorului, adică în alte locuri decât cele convenționale pentru acest gen de activitate intimă, reprezintă o bună strategie de menținere a scânteii pasiunii unui cuplu.

Modelează silueta și întreține sănătatea cardiovasculară. O altă strategie de menținere a scânteii este „sexul sportiv”. Dragostea vulcanică, actul intim în care se lasă cu rostogoliri, răsuciri, cu mișcare multă adică, poate arde până la 700 de calorii. Potențează simțurile! Poate elibera un nas înfundat, fiind un antihistaminic natural. Poate ajuta chiar la combaterea febrei și a astmului.

Contează banii într-o relație?

Importanța banilor în cuplu se resimte încă de la primele întâlniri, când partenerii se întreabă, în sinea lor, ne-îndrăznind să-l deranjeze pe celalalt, cine plătește consumația următoarei întâlniri. Deși atunci nu conștientizează, acesta este debutul problemei ce se va ridica ulterior: împărțirea cheltuielilor. Banii sunt un generator de emoții. Banii reprezintă atributul cel mai important în relațiile interumane.

Ei sunt o modalitate de relaționare interumană normată social! Banii sunt o măsură a valorii! Banul are o unitate de bază, și ea nu vine din valoarea afectivă pe care noi o acordăm unui anumit bun, nici măcar din valoarea individuală de cumpărare.

Banii se obțin din nimic! Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reții este că banii pe care vrei să-i faci și numărul lor nu depinde de locul unde te-ai născut.

De condițiile în care trăiești, de țara în care te afli, de culoarea pielii sau de religie. Depind doar de voința ta de a-i avea, de planul pe care ți-l faci ca să-i obții. Banii sunt o oglindă! Când un om primește o sumă mare de bani, ceea ce face cu ei este măsura sufletului sau. Poate să fie egoist, risipitor, generos, banii scot totul la iveală.

„Jocul banilor” influențează până la extreme relația de cuplu.

În timp ce acesta își face nestingherit „treaba”, oamenii cred că „dacă ai bani ai de toate”. Ceea ce nu este adevarat! Cele mai comune variante sunt: banii se pun la comun, fiecare cu banii lui și bărbatul aduce banii în casă, iar femeia are grijă de ei. Este greu de spus care dintre aceste variante este cea potrivită, pentru că depinde de fiecare cuplu în parte.

Evitați ca banii să devină o problemă în relația de cuplu
  • Puneți bani deoparte lunar.
  • Stabiliți lunar care sunt scopurile pentru cheltuiala veniturilor!
  • Stabiliți-vă priorități!
  • Mergeți împreună la cumpărături!
  • Fiți realiști și puneți pe primul plan cheltuielile în scopuri importante.

Un studiu efectuat acum ceva timp în Marea Britanie a relevat faptul ca 93% dintre femei nu ar refuza să se implice într-o relație doar pentru că bărbatul ar câștiga foarte puțin. În România, însă, modelul femeii casnice încă mai există în mentalitatea oamenilor, iar așteptările ca bărbatul să producă mai mulți bani pentru a întreține familia sunt considerate normale.

Va dura relația voastră?

Semne care duc spre despărțire! Este foarte posibil să crezi că relația voastră trece printr-o perioadă proastă dar să nu fie de fapt așa. Dacă îți recunoști partenerul în cele de mai jos, atunci trebuie să te pregătești pentru o despărțire pe care nu ai cum să o eviți.

Va dura relația de la distanță
Va dura relația de la distanță?

Își ține telefonul departe de tine.
Dacă partenerul tău se îndepărtează de tine ori de câte ori vorbește la telefon, atunci nu este un semn bun. Nu este normal să îi controlezi telefonul în permanență, dar nici să nu îl lase niciodată nesupravegheat lângă tine. Dacă își ia telefonul după el ori de câte ori iese din cameră s-ar putea să îi fie teamă să nu îl prinzi cu ceva.

Nu mai este interesat de visele și de hobby-urile tale.
Chiar dacă hobby-urile tale nu sunt și ale lui asta nu înseamnă că nu trebuie să te susțină. Partenerul tău trebuie să te sprijine și să te incurajeze în tot ceea ce faci. Dacă nu poți purta o conversație despre țelurile tale, atunci înseamnă că nu te numeri printre prioritățile lui.

Nu ești o prioritate pentru el.

Dacă iubitul tău nu renunță niciodată la planurile lui pentru a se vedea cu tine. Atunci este clar că trebuie să îți vezi de viața ta. Orice femeie are nevoie ca partenerul ei să își facă timp pentru ea. Petrece prea mult timp pe telefon și pe social media.

Telefonul lui vă împiedică să aveți activități drăguțe împreună? Atunci cu siguranță este ceva la mijloc. Dacă partenerul tău petrece prea mult timp pe telefon pe o rețea de socializare și nu mai este concentrat asupra ta, este cazul să iei măsuri.

Evită să vorbiți despre viitor. Este firesc să nu vorbiți imediat despre nuntă și despre copii, dar după o anumită perioadă de timp aceste discuții trebuie să vină de la sine. Dacă partenerului tău ii este greu să confirme prezența la o petrecere alături de tine sau să planifice o vacanță cu tine, atunci îți pierzi timpul cu el.

Nu te face să râzi.

Se întâmplă ca uneori să avem nevoie de o persoană veselă în jurul nostru. Viața este de cele mai multe ori grea și avem nevoie de tot suportul din partea persoanelor dragi. Într-o relație iubitul tău trebuie să fie capabil să te facă să râzi în cele mai proaste zile ale tale.

Vorbește și apreciază în mod constant alte femei. De fiecare dată când ieșiți pe stradă partenerul tău apreciază alte femei sau vorbește în mod constant despre fostele sale iubite? Atunci este ceva în neregulă cu el. Este posibil ca acesta să nu fi trecut cu adevărat peste o despărțire, sau pur și simplu nu respectă femeile.

Este o atitudine care ar trebui să te alarmeze și să iei măsuri imediat.

Își face foarte multe selfie-uri.

De fiecare dată când ieșiți în oraș iubitul tău își face selfie-uri fără să ii pese că tu ești chiar lângă el? Atunci trebuie să te gândești dacă acesta este narcisist sau pur și simplu le face pentru altcineva. Ideal este să discuți cu acesta și să vezi care este adevărul.

Concluzia finală, tu ce părere ai, contează diferența de vârstă într-o relație? Ai accepta să ai o relație sau sa te căsătorești cu cineva mult mai în vârstă decât tine?