Acasă » Comunicare » Momentul de grație al comunicării

Momentul de grație al comunicării

Momentul de gratie al comunicării
Momentul de gratie al comunicării

Momentul de grație al comunicării: Când socializarea, munca și pasiunea se întâlnesc! Mai știe cineva ce înseamnă termenul de “clacă”? Probabil că foarte puțini. Claca este cea mai arhaică formă de socializare în mediul tradițional rural. Femeile (și nu numai) se strângeau împreună sub un pretext practic. Și, în timp ce munceau, legau discuții, depanau amintiri, spuneau povești, snoave, cântau, își transmiteau știrile locului. Exact ca pe un forum modern sau pe un chat colectiv. Condiția era ca munca desfășurată să fie statică. Ele țeseau, torceau lână, împleteau sau brodau. Iar aceste întâlniri erau atât de plăcute și populare încât adesea se prelungeau până noaptea târziu.

Timpul a trecut și comunicarea la distanță între oameni a schimbat totul, acesta este momentul de grație al comunicării. Au apărut telefoanele mobile, internetul, avem WhatsApp și Facebook, avem Twitter, forumuri, chat-uri … lista e nesfârșită. Însă, spre deosebire de aceste rețele de socializare, nimic nu se compară cu o întâlnire motivată de un scop practic, așa cum era claca. Discuțiile erau mai interesante când mai și făceai ceva între timp. Orele treceau pe nesimțite, se rămânea până târziu și nimeni nu se simțea vinovat că a pierdut timpul la discuții.

Momentul de grație al comunicării

Suntem toți niște emigranți! Tehnologia modernă a satisfăcut însă și această nevoie. Străvechea clacă a migrat în mediul virtual și a căpătat forma comunităților online. Vecinii, prietenii și rudele au fost înlocuiți cu aceste rețele de comunicare virtuale, în rest plăcerea e aceeași. Aerul aventurierilor pe care îl avea cândva oamenii a dispărut, acum totul este de acasă, pe internet. Oamenii se întâlnesc pe aceste rețele sociale, unde se spun bancuri, se dau linkuri interesante, se povestesc întâmplări de viață și se leagă prietenii strânse, peste toate acestea, se socializează.

Societate și diverse platforme
În acest sector online, oamenii au acces la diverse platforme de socializare, iar divertismentul reprezintă în sine o categorie de astfel de platforme. Aici trebuie menționate website-urile sociale, jocurile online, indiferent de tematica. Utilizatorii se joacă și fac mai mult decât atât: comunică, ba chiar ajung în nu puține cazuri să lege sau să sudeze prietenii. Persoane cu aceleași pasiuni în sectorul de distracție reușesc să socializeze chiar prin joc.

Platforme de jocuri în societate

Platforme de jocuri

Platforme de jocuri

O nisa în dezvoltare accelerată este cea în care jucăm jocurile online. Plăcerea de a juca alături de alte persoane reale este extrem de mare. În paralel cu platformele de jocuri există și comunități online ale pasionaților de jocurile online, pariuri sportive și alte asemenea. Jocurile sunt posibile chiar și de pe dispozitive mobile, aplicațiile fiind ușor de instalat. Mai departe, se pot depune cu ușurință bani și tot așa de simplu se pot retrage. Metodele de plată la îndemâna oricui fac totul clar și prietenos. Într-un astfel de mediu plăcut și simplu pentru utilizator, cum ar fi noul chat socializam, socializarea vine de la sine.

Spre deosebire de jocurile electronice clasice, unde “lupți” cu un software, în jocurile online ai adversari autentici. Ținând cont de conceptul de fair-play, de la joc oricât de încrâncenat până la socializare este un singur pas.

Jocul-ul este doar pretextul, așa cum pe vremuri torsul sau țesutul erau motive de întâlnire. Însă aceste întâlniri sunt și extrem de utile pentru începători. Ei au la îndemână prieteni mai experimentați de la care învață tainele jocului, învață matematica și strategia poker-ului, autocontrolul, psihologia adversarilor, pe scurt învață să câștige.

Socializarea în mediul online

Iar camerele de jocuri, specializate în organizarea de partide online virtual, au și ele chat-boxul lor la fiecare masă de joc. Pe lângă aceasta, există forumuri, site-uri de știri și grupuri pe Facebook ce împărtășesc aceleași interese. Nu în ultimul rând, cei care se simt deja stăpâni pe talentul lor, pot face saltul în arena live. Aici adversarii se află în fața noastră, la masa de joc din card-room, și prilejurile de socializare se înmulțesc.

Momentul de grație al comunicării este paradoxal. În această lume în care toți ne sunt adversari, se leagă cele mai strânse și durabile prietenii. Bazate mai întâi pe pasiunea comună, însă mai apoi pe compatibilitatea între caractere.

Și lucrurile nu se opresc aici

Undeva la capătul drumului, pentru cei care îl parcurg cel mai tenace, se află faima de a cunoaște lume nouă. Aici nu există pile și relații. Criteriul este unul singur și clar: socializarea este momentul de grație al comunicării.

Priviți-vă monitorul computerului
Câte din ferestrele deschise (sau accesate în ultima zi) nu au ca scop socializarea? Probabil că foarte puține. Majoritatea sunt un semn că ne aflăm mereu în căutare de noi prieteni, cunoștințe, modele umane. Fie că e Facebook sau Twitter, WhatsApp, Skype sau oricare alta rețea de socializare, momentul de grație al comunicării este timpul petrecut în care alergăm prin „încăperi” virtuale să ne “vânăm” prietenii.

Trăim într-o lume care ne conectează prin comunicare din ce în ce mai mult, și asta e bine. Însă să nu uităm că din când în când să mai ieșim și la câte o plimbare solitară prin parc. Nici întâlnirea cu noi înșine nu este de neglijat …

Alătură-te chat-ului online

  • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
  • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
  • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
  • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
  • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
  • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
  • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
20
1 comentariu
  1. Timpuri și timpuri … îmi aduc aminte și îmi este dor de vremurile alea când eram în copilărie. Atunci când ma duceam la bunici găseam fete și băieți cu care jucam diferite jocuri. Acum copiii stau pe telefon și calculator de joacă tot felul de jocuri, sau socializează pe Facebook, Instagram, Whatssap sau Twitter.

    Răspuns

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.