Acasă » Comunicare » Cum comunici mai bine

Cum comunici mai bine

Cum comunici mai bine și mai eficient.
Cum comunici mai bine și mai eficient.

Cum comunici mai eficient! Îți dorești să comunici eficient și orice problemă pe care o ai să se poată rezolva printr-o simplă comunicare? Ei bine, atunci poți învăța foarte ușor acest lucru dacă vei urma câteva reguli generale.

Fii interesat de celelalte persoane.
Dacă nu vei da dovadă de interes față de interlocutorii tăi atunci vei avea parte de mari dificultăți în viață.

Identifică calitățile persoanei cu care discuți și încearcă să o lauzi cu sinceritate pentru aceste calități. Astfel interlocutorul tău se va simți important și unic.

Cum comunici mai bine

Încearcă să înțelegi oamenii și să îi judeci tot mai puțin. Este mult mai eficient să îi înțelegi decât să îi judeci. În plus oamenii adoptă o atitudine defensivă atunci când sunt judecați de cei din jur.

Fii amabil și zâmbește-i interlocutorului tău. Acesta se va simți mai în largul său lângă tine și printr-o atitudine pozitivă vei reuși să te faci mai repede plăcut.

Trebuie să te adresezi oamenilor pe nume și să le reții acestora numele deoarece asta este cel mai important.
Încearcă să asculți mai mult și să vorbești mai puțin.

Trebuie să ai răbdare și să dai dovadă de respect față de opinia interlocutorului tău. Dacă te vei exprima negativ față de gusturile sau de părerile unei persoane o vei jigni și o vei face să se simtă prost.

Învață să comunici mai bine!

Exercițiile de mai jos te vor ajuta să te simți mai degajat și cum comunici mai bine. Încearcă să le faci ori de câte ori ai puțin liber și rezultatele nu vor înceta să apară:

 • Începe fiecare zi zâmbind. Te poți uita la tine în oglindă și poți fredona melodia preferată. Nu trebuie să îți începi ziua prost dispusă, începe încă de la prima oră a dimineții cu o bună dispoziție.
 • Privește oamenii din jurul tău. Poți fi atentă la modul în care aceștia sunt îmbrăcați, la modul în care aceștia merg, la cărțile pe care le citesc sau la pasiunile lor.
 • Încearcă să îți exprimi de fiecare dată emoțiile și exteriorizează-te ori de câte ori poți.
 • Încearcă să intri în vorbă cu o persoană necunoscută. Asta te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și în forțele proprii.
 • Încearcă timp de 5 minute să vorbești cu un număr cât mai mare de persoane.

Memorează bancuri sau glume cu care îți poți distra toți interlocutorii. Cu ajutorul lor vei putea fi în centrul atenției în gașcă și îți va fi mult mai ușor să socializezi și să legi prietenii. Dacă nu te simți sigur pe tine, cel mai bine este să exersezi toate aceste glume în fața oglinzii.

Adoptă un stil de viață activ.

Încearcă să te înscrii la o sală de forță sau un curs de dans pentru ca acolo vei găsi foarte multe persoane cu care poți avea multe în comun. Citește cât mai multe despre psihologia comunicării deoarece te va ajuta să le aplici în viața reală și îți poate aduce îmbunătățirile pe care le dorești.

Este foarte important să știi că o comunicare eficientă are întotdeauna un scop. Trebuie să cauți echilibrul și armonia în orice conversație. Trebuie să înveți să te adaptezi din mers la orice situație și să îți dezvolți spontaneitatea, imaginația și spiritul de observație.

Desigur că se poate întâmpla să te blochezi, dar este perfect normal și nu trebuie să te îngrijorezi pentru asta. Singurul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere, este că trebuie să transmiți mesajul tău cât mai clar posibil. Comunică direct și fără ocolișuri cu persoana de lângă tine. Sinceritatea este cheia către o comunicare bună și către legarea unor relații strânse de prietenie.

Alătură-te chat-ului online

 • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
 • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
 • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
 • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
 • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
 • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
 • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
20

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>