Acasă » Comunicare » Comunicarea non-verbală și importanța ei

Comunicarea non-verbală și importanța ei

Comunicarea non-verbală
Comunicarea non-verbală

Comunicarea non-verbală este prezentă în viața noastră încă de la vârsta copilăriei. Aceasta ne ajută foarte mult în relațiile cu cei din jurul nostru. Mai exact, aceasta se referă la gesturi, proxemică, artefacte și tonalitate.

Prin gesturi comunicăm cine suntem. Prin mimică ne putem da seama de trăirile unei persoane. Zâmbetul ajută întotdeauna la relaționarea cu persoanele din jur, deoarece transmite prietenie, apropiere și siguranța de sine. Schimonosirea feței denotă nesiguranță, iar persoanele încruntate transmit nesiguranță.

Comunicarea non-verbală

Privirea este un factor cheie în comunicarea non-verbală. Prin contactul vizual permanent dovedim bunăvoință și încredere. Prin lipsa gesturilor o conversație va deveni plictisitoare. Gesturile precum: trecerea mâinii prin păr, pocnitul din degete, sau jocul cu alte obiecte denotă agresivitate și nervozitate. O postură fermă în schimb denotă siguranță și încredere.

Cercetătorii au descoperit că anumite părți ale feței ne pot dezvălui anumite emoții, precum: ochii pot exprima fericirea sau tristețea, fruntea și sprâncenele pot exprima cel mai bine furia, zâmbetul denotă prietenie.

Comunicarea non-verbala este foarte importantă în viața socială. Uneori gesturile pot transmite mult mai multe decât cuvintele. Dacă îți dorești să comunici eficient atunci trebuie să ai grijă la următoarele: postura corpului, privirea, inflexiunile vocii, hainele și accesoriile.

Dacă îți dorești să fii perceput într-un anume fel, atunci trebuie să fii atent atât la ceea ce comunici verbal cât și non-verbal. Oamenii care mint au de regulă gesturi contradictorii.

Îți dorești să îți îmbunătățești comunicarea non-verbală și nu știi cum? Urmează cele de mai jos și vei avea parte de îmbunatățirile pe care le dorești:

Analizează comportamentele contradictorii

Dacă ceea ce spui nu se potrivește cu ceea ce gesticulezi atunci este cazul să iei măsuri. Poți spune că ești fericit dar să privești în pământ sau să fii încruntat, iar persoanele din jurul tău se vor lăsa influențați mai mult de gesturi decât de vorbe. Lasă gesturile să îți urmeze mesajul și nu repeta un gest de prea multe ori.

Folosește contactul vizual

Dacă nu îți privești în ochi interlocutorul, atunci acesta va crede că ascunzi ceva. Cu toate astea un contact vizual prea mult timp îți poate intimida interlocutorul. Experții susțin că un contact vizual normal ar trebui să dureze între 4 și 5 secunde. Ideal este să menții contactul vizual cu cel din fața ta și să fii conștient de privirea ta!

Concentrează-te pe tonul vocii

Tonul vocii este foarte important într-o comunicare. Acesta poate oferi o mulțime de informații, poate dezvălui dacă ești entuziasmat sau dacă ești furios. Fii puțin atent la modul în care tonul vocii influențează persoanele din jurul tău și după aceea îl vei putea folosi în avantajul tău.

Întreabă tot ce îți este neclar cu privire la semnalele non-verbale

Dacă în timpul unei conversații ești confuz cu semnalele non-verbale ale interlocutorului, atunci nu trebuie să îți fie teamă să îl întrebi pe acesta tot ce îți dorești să afli.

În cazul în care nu ai curaj să îl întrebi direct poți aduce în discuție delicat această dilemă. Te poți folosi de fraza ”Deci ceea ce încerci să spui este ca …”

Comunicarea non-verbală te poate ajuta atât în viața personală cât și în viața profesională mai mult decât îți dai seama. În comunicarea non-verbală uimirea este cea mai evidentă expresie care nu poate fi mascată.

Acest tip de comunicare este foarte greu de controlat, primele 90 de secunde ale unei întâlniri reprezintă 90% din impresia pe care o produci asupra persoanelor prezente.

Prima impresie este esențială, nu există o a doua șansă pentru prima impresie și de aceea trebuie să ai mare grijă la semnalele pe care le transmiți. De aceea felul în care spui un anumit lucru este mai important decât ceea ce spui. Trebuie să conștientizezi importanța comunicării non-verbale pentru a o putea îmbunătăți.

Alătură-te chat-ului online

  • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
  • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
  • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
  • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
  • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
  • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
  • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
20

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.