Acasă » Comunicare » Cât de importantă este comunicarea?

Cât de importantă este comunicarea?

Cât de importantă este comunicarea?
Cât de importantă este comunicarea?

Cât de importantă este comunicarea? Comunicarea reprezintă schimbul de mesaje între cel puțin două persoane, din care una exprimă o informație și cealaltă o înțelege. Având atâtea mijloace de comunicare, avem impresia că astăzi comunicăm mai mult ca oricând. Comunicarea este vitală mai ales într-o colaborare, pentru a putea colabora cu succes, comunicare este răspunsul. Când doi colaboratori ajung la o înțelegere, se presupune că și-au comunicat punctele de vedere și că au ajuns la un numitor comun. Și prin socializarea pe chat-uri irc ar putea fi o soluție. O comunicare online eficientă este cea care transmite un mesaj bine conturat în cuvinte bine alese, însoțite de un ansamblu de comportamente ne-verbale sincronizate cu mesajul verbal.

Prin comunicare ne exprimăm gândurile, sentimentele, experiențele trăite, primim și oferim informații. Un studiu arată că femeile transmit zilnic aproximativ 15.000 de cuvinte, iar bărbații doar 10.000 de cuvinte. Aceste studii ne arată cât de importantă este comunicarea. Apariția internetului a produs în lume o schimbare gigantică. Navigarea online a devenit una dintre cele mai importante activități de moment. Care ne ocupă din ce în ce mai mult timp.

Cât de importantă este comunicarea?

Societatea modernă oferă cetățenilor multiple avantaje, în special în zona de confort. Acces rapid la orice produse sau servicii, fel de fel de opțiuni cu privire la absolut orice. De asemenea, să nu uităm de securitate, mai ales în mediul urban. Tehnologie de ultimă generație, o mulțime de variante pentru divertisment în timpul liber. Și lista poate continuă, căci societatea modernă este rezultatul evoluției. Ceea ce societatea și-a dorit, în mare parte a obținut, de-a lungul anilor. Modurile de comunicare sunt foarte simple.

Jocurile în mediul online – un mod de a socializa?
În ciuda faptului că mulți acuză lipsa socializării directe în lumea modernă. Aici se poate vorbi mai degrabă de o modificare de canale de comunicare și nu de o lipsă a comunicării. Din contra, oamenii pot socializa direct mult mai ușor și prin ajutorul webcam-ului și al microfonului, căci totul este simplu și rapid, grație tehnologiei. În societate există telefonie, servicii de chat online, aplicații și rețele de socializare, bloguri, forumuri online, jocurile …

Comunicarea prin intermediul internetului

INTERNETUL este rețeaua internațională de comunicare prin calculatoare ce asigură conectivitatea și transferul de informații aproape instantaneu, la costuri foarte mici, între organizații și persoane din întreaga lume. Aceste succese tehnologice au eliminat comunicarea în care era nevoie să ne întâlnim pentru a ne vedea, cât de importantă este comunicarea de a vorbi. Era nevoie să mergem la magazin pentru a cumpăra produsul de care aveam nevoie, era nevoie să cumpărăm din librărie cartea de care aveam nevoie. Să mergem la cinema sau chiar să ne afirmăm într-o societate.

Prin intermediul internetului putem păstra legătura cu cei dragi. Putem afla tot felul de informații în doar câteva minute, putem cumpăra orice de oriunde, etc. În plus la cât de importantă este comunicarea, diferitele programe și site-uri care ne stau la dispoziție, realizează comunicare virtuală între oameni simplu și în timp real ex: chat, Facebook, Skype, messenger, etc.). Totodată, cu ajutorul unei camere web și a unui microfon, putem auzi și vedea persoanele aflate de cealaltă parte a ecranului.

Comunicarea într-o relație în mediul online

În foarte multe cupluri problemele pot fi rezolvate și se poate împiedică o destrămare a familiei prin conversație.
Comunicare poate uni sau desparți partenerii, iată câteva sfaturi în acest sens:

 • Apelați la un psiholog atunci când comunicarea între voi devine imposibilă.
 • Nu folosi insulte atunci când simți că nu mai poți conduce discuția.
 • Spune-i tot ceea ce te deranjează, însă spunei-o frumos și cald.
 • Nu-ți critica partenerul, dacă ai auzit o bârfă legată de el, înainte de ai afla și explicația lui.
 • Discută problemele la momentul potrivit și vei afla cât de importantă este comunicarea
Comunicare în cuplu prin mediul online

Comunicare în cuplu

Comunicând în cuplu implică nu doar vorbe, ci și sentimente, ascultare activa și dorința de a rezolva problema, nu de a avea dreptate neapărat. Cât de importantă este zicala … Vorba dulce mult aduce. Această zicală nu este doar o vorbă-n vânt. Dacă îl iubești pe partenerul tău, înseamnă că are calități pe care le apreciezi și pentru care ești recunoscătoare.

Comunicare dintre părinte și copil reprezintă elementul cheie ce crește respectul de sine al copilului și, totodată, ajută la construirea unei relații armonioase. Dacă copiii se simt iubiți ei devin mai receptivi la sfaturile părinților în toate privințele, mesajele ajung mult mai ușor la ei. Cea mai importantă parte în acest proces este comunicarea.

Comunicarea cu prietenii în mediul online

Poți comunica imediat (și foarte ieftin sau chiar gratuit) cu oricine dintr-o rețea de socializare, vastă de cunoștințe. Prin această metodă îți poți crea noi prietenii cu care te poți întâlni online. De asemenea, poți interacționa și cu persoane pe care încă nu le cunoști. Găsindu-și amici cu aceleași preferințe, rețele sociale, jocurile, etc.

Oricât de neobișnuite sau nepopulare ar fi pasiunile tale, cu siguranță că pe internet găsești ușor persoane care să aibă aceleași interese și hobby-uri. Prin comunicare îți dezvolți talentul de a conversa și de a te adapta în societate.

Este adevărat, oamenii se întâlnesc mai rar, dar aceasta este mai degrabă o opțiune, căci nu există nicio piedică în acest sens. Tehnologia face însă posibilă socializarea chiar și de la sute sau mii de kilometri depărtare. Distanțele nu mai înseamnă nimic în prezent în ceea ce privește comunicarea între oameni.

Nici măcar cunoașterea limbilor străine nu mai este o condiție de comunicare. În mediul online există avantaje, jocurile, dating, comunitățile, chat-urile, programe și aplicații care asigură traducere rapidă ori chiar instant.

Tehnologie și avantaje prin a comunica

Oricât de mult ar avansa tehnologia, aceasta trebuie folosită astfel încât să ajute în a comunica și nu să o înlocuiască. Prin jocurile online, oamenii au parte tocmai de experiențe cu alți oameni din societate. Iar această legătură mediată de tehnologie le face multora viața mai plăcută. Noile posibilități sunt ideale inclusiv pentru cei mai timizi, care au uneori probleme în a comunica în mod direct.

Alătură-te chat-ului online

 • Alătură-te online camerelor de socializare pe > Chat!
 • Beneficiezi de jocuri, precum: Trivia, Scrabble și Fazan.
 • Camerele de chat sunt moderate aproape nonstop.
 • Poți beneficia de accesul de administrator (@, & sau ~).

Utilizatori online pe chat

#Romania

#Trivia

#Scrabble

#Fazan

Obțineți ultimele noutăți adăugate!
 • Abonează-te la buletinul de știri și fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe site-ul nostru!
 • Respectăm politica de confidențialitate, iar adresele de e-mail nu vor fi publicate.
 • Nu vei primi mesaje de tip Spam și nu vei primi mai mult de un e-mail pe săptămână.

Socializam îți respectă confidențialitatea. Citiți politica de confidențialitate cu privire la modul în care gestionăm informațiile dvs. personale.

Distribuie această postare
Scris de Socializam
Deși brandul „Chat Socializam” este doar de câțiva ani pe Google, noi, echipa din spatele lui, avem o experiență de peste 10 ani în acest domeniu. Acești 10 ani minunați ne-au învățat cum să transformăm Socializam.com într-un site de succes, atât pentru noi cât și pentru useri / utilizatorii noștri. Tot experiența ne-a învățat cel mai important lucru pentru a reuși: SERIOZITATEA.
Spune-ți părerea!
20

Lasă un răspuns (Adaugă răspunsul tău).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.