Home » Comunicam online – Ce este socializarea?

Comunicam online – Ce este socializarea?

Comunicam online: Ce este socializarea

Comunicam online – Ce este socializarea? Socializare este un proces foarte complex; ce presupune multiple interactiuni intre individ, in calitate de socializat si societate, in calitate de socializator. Procesul de socializare, chiar si pe chat online, este foarte important in relatiile interumane in formarea comportamentului intern unde gasim doua influente puternice; ereditarea si mediul social.
Din punct de vedere mediul social care arata ca fiinta umana este adaptabila si flexibila. Iar comportamentul sau este determinat de invatare, de studiere, si de contactele pe care individul le are de-alungul procesului de maturizare. Oricare ar fi punctul de vedere in care ne-am incadra, interactiunea sociala este esentiala pentru dezvoltarea normala a individului pe plan biologic, psihic si social.

Comunicam online – Ce este socializarea?

Important!!! – Nimic nu exista care sa nu fie influentat social, in societate, absolut totul are corespondente psihologice.

Socializarea poate fi: • socializarea primara -> reprezinta un proces de transformare a copiilor in adevarate fiinte umane, sociale prin invatarea valorilor de baza, prin pregatire si limbaj.
• socializarea secundara -> se manifesta ca proces de invatare a normelor si valorilor altor instante de socializare.
• socializarea continua -> este procesul de transmitere si insusire a unor modele culturale si normative de-a lungul intregii vieti a unui individ.
• socializarea anticipativa si resocializarea -> este mai rar intalnita. Acest tip de socializare permite oamenilor sa faca schimbari in atitudinile si actiunile lor.

De ce este importanta socializarea pentru un om?
Normele, traditiile, valorile, modurile de viata si conceptiile se transmit doar prin socializare, fiind necesare pentru o integrare a individului in grupurile din care face parte. Asadar, socializarea este acel proces prin care un copil deprinde gandirea, normele, valorile, modalitatile de participare la viata sociala, rationalizarea posibilelor consecinte, responsabilitatea si, intr-un final maturizarea.

Socializarea influenteaza personalitatea, transformand-o, conturand-o si ajutand-o sa se adapteze. La randul ei, personalitatea influenteaza socializarea, astfel construindu-se un premanent schimb intre cele doua.

Agentii socializarii: • Familia. • Grupul de prieteni ( anturajul). • Scoala/ munca. • Mijloacele de comunicare

Comunicam online – Ce este socializarea?

Aceste comunitati online sunt chiar o forma suplimentara de comunicare pentru persoanele care se cunosc in viata de zi cu zi. In plus, prin intermediul camerei web si al celorlalte accesorii suplimentare putem comunica in timp real, privindu-ne si auzindu-ne glasul. Astfel, putem sa ne vedem cu oamenii care ne sunt dragi fie ei si la mii de kilometri departare de noi. Putem sa-i privim si sa le auzim glasul, asadar dinstanta dintre noi se micsoreaza considerabil.

Socializarea online ne ocupă multora cea mai mare parte a timpului. Asta ca să nu mai amintesc de faptul că uneori joacă un rol mai important decât socializarea clasică; la o cafea, la un suc, bere, film sau ce se mai arată.

Socializarea pe internet este cunoscuta si cautata de toata lumea din mediul online.

Multe prietenii, relatii se leaga datorita conversatiilor online, uneori apar si probleme, dar fara acest mujloc de comunicare ne-ar fi mai greu sa tinem legatura cu persoane dragi.

Articole recomandate