Ce implică o relație fericită?

Actualizat pe 5 iunie 2023 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.

Ce implică o relație fericită și care sunt șansele să reziste în viitor? În general o relație de dragoste trebuie să se bazeze pe: comunicare, respect, prietenie, încredere, înțelegere, răbdare și atitudine pozitivă. Secretul fericirii depinde foarte mult de personalitatea celor doi. Oamenii diferă, iar lucrurile care ne fac fericiți sunt bineînțeles diferite.

O relație fericită este o relație în care nevoile voastre sunt prioritate și în care sunteți implicați în aceeași măsură. Trebuie să vă descoperiți în fiecare zi și să învățați în fiecare zi mai mult unul de la celălalt. Într-o relație fericită trebuie să oferi totul dacă vrei ca aceasta să meargă. Sunt multe modalități prin care vă puteți apropia mai mult. Chiar dacă intervine monotonia sau obișnuința, asta nu înseamnă că relația voastră trebuie să stagneze. Este ideal să faceți de fiecare dată ceva nou, care să vă ajute să vă descoperiți mai mult.

În cele de mai jos vei găsi un mic ghid ce implică o relație fericită! Lucruri pe care le poți face pentru a avea parte de mai multă fericire în cuplu:

Ce implică o relație fericită și împlinită?

 • Faceți-vă reciproc mici cadouri care să vă facă mai fericiți.
 • Nu vă cere-ți lucruri pe care nu le puteți oferi.
 • Vizitați locurile în care v-ați simțit bine sau locul în care v-ați cunoscut.
 • Evitați reproșurile sau discuțiile inutile.
 • Înscrieți-vă la un curs de dans sau orice altceva care vă pasionează.
 • Mergeți împreună prin magazine și faceți cumpărături.
 • Vizionați un film romantic în intimitatea locuinței voastre.
 • Planificați-vă pentru weekend o activitate frumoasă în doi.
 • Faceți din când în când baie împreună.
 • Râdeți mai mult împreună.
 • Organizați o cină romantică în doi.
 • Dați dovadă de răbdare într-o relație.
 • Întotdeauna trebuie să priviți partea plină a paharului.
 • Respectați-vă mai mult în fiecare zi.
 • Decorați împreună locuința.
 • Trimiteți-vă zilnic diferite mesaje prin care vă declarați dragostea.

Vacanțele sunt perioadele în care trebuie să vă simțiți relaxați și fericiți. Toți specialiștii recomandă vacanțele în cuplu, deoarece sunt singurele care pot readuce fericirea în cuplu și stabilitatea. Într-o vacanță ambii parteneri sunt mai relaxați și mai energici. Din acest motiv timpul petrecut împreună va fi unul de calitate.

O relație fericită și stabilă se bazează pe comunicare.

Distracția și simțul umorului sunt obligatorii într-o relație. Dacă vrei ca aceasta să dureze o perioadă cât mai mare de timp atunci trebuie să aveți timp liber pentru voi și pentru plăcerile voastre. Trebuie să discutați absolut fiecare aspect al relației voastră și vă faceți timp pentru a lua deciziile importante din viața voastră de cuplu.

Cuplu îndrăgostit și fericit
Cuplu îndrăgostit și fericit!

Trebuie să luați întotdeauna deciziile în doi. Să vă ascultați punctele de vedere și să ajungeți la un numitor comun care să vă avantajeze pe amândoi. Nu trebuie să neglijați acest aspect deoarece în timp va deveni frustrant. Comunicarea este cheia care stă la baza unei relații fericite și de care trebuie să te preocupi de fiecare dată. Fericirea în cuplu se poate obține cu ușurință dacă partenerii luptă pentru relația lor și dacă își dau interesul.

Cuplurile care sunt legate de o dragoste adevărată vor trăi o viață îndelungată împreună și se vor bucura de ceea ce construiesc împreună. Ani de-a rândul psihologii și oamenii de știință au căutat un răspuns sigur cu privire la ce înseamnă iubirea. În primul rând aceasta este compusă din 3 componente: intimitatea emoțională, pasiunea și angajamentul.

Tipuri de iubire ce implică o relație fericită! Psihologii și oamenii de știință susțin că o persoană are parte de mai multe tipuri de iubire care îl vor ajuta să se dezvolte. Câteodată se va întâmpla să experimenteze mai multe tipuri de iubire cu același partener, dar cea mai mare posibilitate este ca acest lucru să se întâmple cu mai mulți parteneri.

7 tipuri de iubire

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există 7 tipuri de iubire, mai exact:

 1. Dragostea nebună: În această perioadă oamenii nu se cunosc, însă se simt atrași unul de celalalt extrem de tare. Chiar dacă nu știu dacă au ceva în comun sau nu cei doi rămân împreună. De-a lungul timpului cuplu poate trece într-o perioadă mai profundă sau nu.
 2. Plăcutul: Este relația în care poți fi tu fără niciun fel de problemă. Oamenii din această relație sunt uniți din interese comune și o astfel de relație va conduce în timp la o relație de prietenie și nu la una de iubire.
 3. Dragostea goală: Acest cuplu este legat doar de angajament fără a exista pasiune. Această perioadă se instalează de cele mai multe ori după o dragoste cu intensitate mare.
 4. Iubirea romantică: Este o iubire care implică intimitate și pasiune. Oamenii din acest cuplu sunt atrași unul de celălalt și se simt confortabil unul lângă celălalt, dar cu toate astea nu sunt pregătiți să își ia un angajament serios. Relațiile de acest tip nu ajung la căsătorie și rămân în același stadiu ca la început.
 5. Iubirea tristă: Este o iubire care include angajament și pasiune. Cele două persoane sunt atrase cu adevărat și sunt pregătite să urmeze firul firesc al unei relații. Cu toate astea persoanele din acest tip de relație nu au parte de intimitate. Acest cuplu poate rezista mult timp, însă fără a cunoaște fericirea.
 6. Iubirea pe bază de prietenie: Este un tip de iubire care constă în angajament și intimitate. Este o relație puțin mai puternică decât o prietenie, iar între parteneri există un atașament. Acestui tip de relație îi lipsește cu desăvârșire pasiunea.
 7. Dragostea adevărată: Acest tip de dragoste constă în: pasiune, intimitate emoțională și angajament. Desigur că aceste componente nu sunt întotdeauna egale, dar o relație bazată pe dragoste le va avea pe toate. Acest tip de relație se întâlnește extrem de rar, iar oamenii care construiesc o astfel de relație se iubesc cu adevărat.

În cazul în care consideri că relația ta nu se încadrează în niciunul dintre cazurile menționate mai sus, atunci este cazul să citești cu atenție tot ce este specificat. Deoarece aceasta poate fi încadrată între două cazuri. Dragostea este complicată și noi suntem singurii responsabili de cum poate evolua o relație.

Caracterul femeii de lângă tine în funcție de luna în care s-a născut.

Caracterul femeii în funcție de zodie
Caracterul femeii în funcție de zodie!

Psihologii spun că luna în care s-a născut femeia, poate influența caracterul acesteia. Primele luni de viață sunt foarte importante pentru conștiința ta. În funcție de anotimpul în care te-ai născut, a fost format și caracterul. În următorul articol poți afla și tu cum și în ce măsură luna în care o femeie este născută, poate influența caracterul acesteia.

Vezi ce trăsături de caracter poseda fiecare femeie având în vedere luna nașterii ei, zodiacul femeii. Când respecți pe cineva pentru felul în care gândește, îi apreciezi părerea și vrei să îi ceri sfatul, la nevoie. Pe această premiză merg și bărbații când vine vorba despre gândirea unei fete. Bărbații sunt de pe Marte, iar femeile sunt de pe Venus.

Caracterul femeii în funcție de zodie

Luna ianuarie: Femeile născute în luna ianuarie sunt de obicei serioase, ambițioase și puțin perfecționiste. Le place ordinea și uneori pot fi destul de critice deoarece doresc să aveți totul cel mai bun. Nu sunt foarte deschise în ceea ce privește expunerea sentimentelor lor. În general, acestea au cercul lor de prieteni alcătuit din persoane care au același nivel intelectual ca și el, iar dacă cineva își dorește să facă parte din acesta, ar trebui să aibă viziuni asemănătoare asupra vieții.

Luna februarie: Femeile născute în luna februarie sunt foarte romantice dar și misterioase totodată. Ele au nevoie de persoane deosebite în preajma lor, care să fie capabile să le înțeleagă sufletul dar și schimbările permanente de dispoziție. Dispun de o imaginație bogată și o gândire abstractă. Nu le place minciuna, iar dacă veți aduce acest lucru în relația voastră, nu le veți mai vedea niciodată.

Luna martie: Femeile din luna martie sunt de încredere și dețin o putere extraordinară de seducție. Nu intră în relații cu oricine pentru că se îndrăgostesc destul de greu. Dar când o fac, o fac bine, ele alegând un bărbat, o dată pentru totdeauna. Bărbatul potrivit pentru ele ar trebui să fie născut tot în această lună pentru ca s-ar potrivi minunat. Femeile născute în luna martie sunt carismatice și greu de dezechilibrat.

Luna aprilie: Femeile născute în luna aprilie sunt comunicative, sociabile dar și diplomate. Stăpânesc bine definiția plăcerii așa că știu să facă un bărbat cel mai fericit din lume. Defectele lor ar fi că sunt geloase și deseori se plâng prea mult. Acestea caută încrederea și nu își deschid sufletul în fața oricui, decât în a celor care merită.

Luna mai: În luna mai se nasc femeile loiale lucrurilor în care cred. Au principii foarte bine stabilite pe care nu le încalcă niciodată. În ceea ce privește relațiile, este important ca atunci când un bărbat se îndrăgostește de ele, acestea să simtă la fel. Altfel, relația nu va avea un sfârșit prea bun. Sunt foarte atrăgătoare și posedă un caracter destul de greoi.

Luna iunie: Comunicabilitatea și curajul sunt trăsăturile principale ale femeilor născute luna iunie. Fiind destul de deschise, acestea preferă de cele mai multe ori să spună adevărul în față decât să îl ascundă sau să-l spună pe la spate. Singurul lucru rău care ar putea deriva din această este că uneori pot răni alte persoane dacă adevărul este prea crud. În dragoste sunt puternice, bărbații putând deveni jucării.

Luna iulie: Femeile născute în luna iulie sunt sincere, devotate și deschise față de persoanele care le sunt dragi. În schimb, cei din exterior, le percep de cele mai multe ori a fi greu de accesat, frumoase și foarte deștepte. În general nu sunt certărețe și încearcă să fie amabile până în ultimul moment. Ai grijă însă la capitolul minciună, căci femeile născute în această lună, iartă extrem de greu.

Luna august: Minunate din punct de vedere fizic, femeile născute în luna august îi fac pe bărbați să-și piardă mințile în prezența lor. Ceea ce își și doresc, dat fiind faptul că aceste femei adoră să fie în centrul atenției. Ele sunt atât egoiste cât și altruiste iar într-o relație, când vine vorba de dispute, vor câștiga mereu. Au simțul umorului foarte dezvoltat.

Luna septembrie: Bunătatea, disciplina și frumusețea predomină în caracterul femeii născute în luna septembrie. Fiind firi cu devotament, atunci când celălalt trădează ele nu uită niciodată. Tocmai din acest motiv sunt precaute și cu puțin simț de răzbunare. Ele își doresc relații lungi și fermecătoare. Nu le plac aventurile așa că resping orice apropiere care să vizeze doar acest lucru. În general au așteptări destul de mari de la partenerii lor.

Luna octombrie: Caracterul femeii născute în luna octombrie este unul foarte puternic. Chiar dacă sunt și emoționale, acestea nu își arată slăbiciunile în fața celorlalți. Sunt foarte deștepte și nu își deschid sufletul în fața oricui. În general acestea se pricopsesc cu cei mai buni bărbați și au o viață bună.

Luna noiembrie: Femeile născute în luna noiembrie sunt sincere, active și coerente. Depistează ușor minciuna așa că nu încercați să le păcăliți. Veți fi prinși mai repede decât vă puteți da seama. Alături de ele, nu vă veți plictisi niciodată pentru că sunt ca un foc adevărat. Sunt ambițioase iar dacă li se cere părerea nu vor ezita să răspundă cu adevărul.

Luna decembrie: Cele născute în luna decembrie sunt femei cu inima deschisă. Creativitatea și nerăbdarea lor incredibilă, le ajută să ducă la bun sfârșit tot ceea ce își propun. De obicei sunt persoane norocoase și ies învingătoare din orice situație. Greutățile vieții nu le răpun și nici nu le sperie. În dragoste știu să bine-dispună un bărbat prin felul lor de a fi, deschidere și voioșie.

Alegeți-vă bărbații de la care aveți ce învăța!

Unora bărbați chiar le pasă de iubirea ce implică o relație fericită! Sunt bărbați care dovedesc, care știu răspunsuri fără să îi întrebăm.

Sunt bărbați puternici și cu mintea slabă sau ageri și fără farmec. Și sunt bărbați care pur și simplu pot să facă o femeie să se simtă iubită și împlinită. O femeie înțeleaptă va ști mereu că bărbatul de lângă ea este un partener și amândoi fac cea mai bună echipă. Bărbatul va ști să te susțină. Va dori să te descopere cu fiecare zi tot mai mult și te va fascina felul său de a fi, de a gândi și ce principii de viață are.

Un bărbat de-o zi îți va arata mușchii, un bărbat de-o viață planurile de viitor. Va fi mereu acolo, pentru că știe ce ești tu și ce meriți. Lângă el vei dori să devii cu fiecare zi mai bună, să te dezvolți, să îți transformi visele în realitate. Alegeți-vă bărbații pentru a-i confirma că ceea ce trăiți împreună e ceva magic și se traduce într-o mare imensă de satisfacții.

Trăiește-ți viața fără obstacole

Bărbatul puternic și curajos, sensibil și capabil să dea sclipire vieții tale. Va inventa dragostea în doi și te va învăța să trăiești viața fără obstacole. Chiar și în intimitatea voastră el va trăi la maxim, va fi un bărbat nebun și îndrăgostit după dragostea și dorințele tale. Îți va asculta tăcerea și o va susține prin privirea lui. Nu te va alinta în momente dificile, ci îți va șterge lacrimile și va încerca să completeze cuvintele și atenția lui cu starea ta.

Citește mai departe și despre – Lucruri care ne pot afecta viața

Trebuie să știi ce îți dorești de el. Pe lângă dragostea ce i-o porți, să respecți și să admiri bărbatul de lângă tine. Îl admiri pentru decizii și îl respecți pentru atitudine, nu va fi perfect. Îl vei suporta pentru perioadele lui nebune. Pentru că va mai uita câteodată câte luni împliniți. Pentru întârzierile tipice sau pentru simplul fapt ca a uitat să cumpere ceva de la magazin. Dar toate astea nu îl va face mai prejos decât ceea ce este.

Aveți bărbatul ideal?

Bărbatul ideal nu este cel care își pune un costum elegant și este un om de succes. Cel perfect este cel care chiar dacă se îmbracă elegant, te va săruta dimineața și între întâlnirile de afaceri, îți va da un sms, purtându-ți de grijă. Poate fi băiatul cel mai arătos, dar dacă nu te face să râzi, dacă nu descoperă copilul și nebunia din tine, dacă nu îți aduce zilnic alte lumi la picioarele tale, atunci nimic nu are rost.

Gânduri finale

Alegeți-vă bărbații de la care chiar aveți ce învăța și cărora nu vă este incomod să vă oferiți. Dacă ți-a plăcut articolul „Ce implică o relație fericită„, trimite-l mai departe și prietenilor sau cunoscuților de pe rețelele sociale!