Prima pagină » Ce este chatul?

Ce este chatul?

Ce este chatul

Ce este chatul – Cum comunicam pe chat online? Chatul este un grup de discutie deschis pe internet unde puteti vorbi cu alti utilizatori in timp real, folosind un pseudonim. Multe din grupurile chat sau camerele de chat se bazeaza pe o tema sau pe un grup de varsta. Insa in prezent exista si chaturi unde participa persoane cu diferite varste, medii de provenienta, sau nivele intelectuale. Care poarta conversatii libere, fara teme stabilite. Fiind o comunitate in care oamenii discuta live despre diverse subiecte. La aceasta pot lua parte mai multe persoane. In general, la discutii, grupurile de discutii participa mai multi oameni simultan.

Dar de cele mai multe ori sunt posibile şi conversaţii particulare intre doi utilizatori. Chatul are propriul lui limbaj, reguli şi chiar propria cultura. De exemplu, de cele mai multe ori, limbajul trivial nu este permis in cadrul acestor grupuri si este sanctionat cu excluderea utilizatorului. Totodata sunt sanctionate ca atare si jignirile aduse celorlati utilizatori.

Ce este chatul?

De aceste lucruri sunt responsabili moderatorii, care au grija ca regulamentul sa fie respectat. Iar chatul sa functioneze in ordine iar utilizatorii sa nu se simta lezati in niciun fel. Evolutia tehnologiei, face acum posibila prin intermediul chatului, nu doar purtarea conversatiilor prin scris ci si contactul vizual si auditiv. Webcam-ul face posibila vizualizarea intre utilizatori, iar microfonul ajuta la realizarea unor conversatii la nivel verbal.

Ce este chatul, IRC-ul?

IRC (Internet Relay Chat) va permite accesul la conversatii in timp real care ofera mai multe optiuni decat chatul simplu. Se poate purta discutii simultane pe mai multe camere (canale) de chat cat si converatii private.

IRC-ul este un mod foarte simplu si usor de folosit. Conectarea online se poate face atat cat de pe pagina web care folosesc flash. Sau de pe script, folosind mIRC sau alte scripturi, cat si de pe aplicatii pentru mobile. Avantajul de pe pagina web este ca puteti folosi si camerele de webcam sau microfon, cu care se poate face conversatia mult mai atractiva si mai usoara.

Cum sa folosim chatul in siguranta?

Utilizatorii care utilizeaza chatul trebuie sa pastreze informatiile personale secrete, sa anunte administratorii daca sunt amenintati sa este martorul unei hartuiri. Sa poarte o conversatie cat mai civilizata pe camerele de chat si privat. Daca nu va simtiti in largul vostru, sau daca sunteti martorul unor subiecte de discutii nepotrivite, puteti parasi camerele de chat.

Exista posibilitatea de a bloca utilizatori?
Da, se poate bloca atat utilizatori cat si mesaje pe chat public cat si pe cel din privat. Odata ce o persoana a fost blocata, mesajele lui/ei nu vor mai aparea pe camerele de chat sau ii va fi interzis accesul pe server sau canale.

Este camera de chat moderata?

Camerele de chat sunt moderate de catre operatori, care vegheaza la buna desfasurare a discutiilor. Ei pot interzice accesul unui utilizator care are un limbaj neadecvat sau care face reclama altui canal. Fiecare camera de chat este moderatata, fie de moderatori voluntari, fie de administratorii chatului care gestioneaza comunicatiile neprotrivite.

Reclamatiile utilizatorilor!
Daca nu este activ nici unul din moderatori se poate reclama, trimitand un mail direct administratorului de pe pagina de Contact. Se pot adauga reclamatii cat comentarii despre functionarea acestui chat si de pe pagina de sistenta si reclamatii!

Ce este chatul – Conversatiile private!

Cand cunoasteti o persoana intr-un grup de discutii online, comunicare virtuala se poate trece de la chat public la unul privat, intr-o conversatie in doi. Acest lucru poate aduce bineinteles, satisfactii, puteti intalni persoane care sa va aduca zambetul pe buze si sa va incante. Totodata, insa, pot fi intalnite si persoane mai putin placute. Pe acestea din urma le puteti bloca, prin comanda ignore, astfel, mesajele de la acestea nu va vor mai aparea.

Pentru cei care isi doresc sa ia parte la aceasta comunitate, exista cateva reguli pentru utilizarea acesteia in siguranta. Cum ar fi pastrarea informatiilor personale sigure si secrete. Anuntarea moderatorilor chatului daca experimentati sau sunteti martorul vreunei hartuiri, blocarea persoanelor care molesteaza.

Ce este chatul – Comunitate online

Site-ul socializam.com, este o comunitate de chat online romanesc total gratuit. Un retea de socializare cu webcam, microfon si jocuri gratis. Care are aspiratii mai mari decat un simplu web site de matrimoniale, relatii sexuale, sau de dating fara flash (camere web) sau o simpla retea de socializare, asa cum s-ar putea crede la prima vedere.

Vrei sa cunosti persoane noi sau sa iti faci noi prieteni? Aici este locul potrivit, in care poti comunica online cu persoane din Romania si nu numai. Un loc unde poti face schimb de webcam, poti comunica cu fete si baieti, iti poti face noi prieteni, sau chiar sa iti gasesti jumatatea. Un loc unde poti juca gratis jocuri online si nu este obligatoriu inregistrarea.

Vrei sa ai Chatul tau?

Acum poti avea propriul tau CHAT, propria ta pagina web! Socializam.com ofera pagini pentru a avea propria ta pagina. Propriul tau chat cu webcam, microfon si jocuri gratis. Pagina ta va avea administrare doar de catre cei din staff. Este interzis reclamele la alte chaturi, servere de irc sau radio. Nu se va face invite de pe celelalte canale din aceasta retea.

Hai sa ne bucuram impreuna de aceasta lume virtuala, un flash chat unde fiecare poate fi ceea ce isi doreste. Alege-ti grupul social din care doresti sa faci parte, tot ce trebuie sa faci e sa te alaturi si restul va veni de la sine.