Ești aici: Acasă » Articole » Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day)
Articole

Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day)

Ziua îndrăgostiților - Valentine’s Day

Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day) în tradiția occidentală, se sărbătorește pe 14 februarie. Această zi comemorează pe Sfântul Dwynwen, care era sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfântul Valentin și este sărbătorită ca în restul țarilor occidentale, iar în Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este o sărbătoare pe scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață. În România, sărbătoarea națională, pentru iubiți este numită și Dragobete.

Această sărbătoare de Dragobete (ziua iubirii la români) are loc pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul românesc dragoste. Românii au început a sărbători Valentine’s Day (sărbătoarea dragostei), cu toate că aveau o sărbătoare tradițională de Dragobete. Aceasta a dus la un mare val de critici din partea mai multor grupuri. Valentine’s Day este condamnată în România de Organizația naționalistă Noua Dreaptă, ca fiind o activitate superficială și comercialistă.

Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day)

A fost o dată un împărat roman care se numea Claudiu al II-lea. Era un mare luptător și a avut multe războaie. Vroia o armată puternică, însă majoritatea bărbaților romani nu doreau să lupte. Văzând el că bărbații preferau să stea acasă cu copii și soțiile, a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.

Credea că aceasta lege îi va face pe bărbați să aleagă armata. Un preot creștin, pe nume Valentin, spunea că dreptul oamenilor de a se căsători este dat de Dumnezeu. Iar Claudiu nu avea nici un drept să-l interzică, astfel a început a căsători în secret mai multe cupluri. Aceste cununii au fost descoperite de Claudiu, iar Valentin a fost cautat și arestat. Împăratului ii plăcea personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și foarte înțelept.Cadouri pentru el sau ea

Îl incuraja să renunțe la creștinism și să devină soldat. Valentin a refuzat propunerea împăratului, iar acesta a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până la momentul execuției, el trimitea scrisori de adio către prietenii săi, iar ca semnătură scria: „Adu-ți aminte de Valentin al tău.” Nu se cunosc foarte multe detalii despre viața acestui sfânt numit Valentin, însă este posibil ca acesta să și fost executat de data de 14 februarie.

Cadouri de Ziua îndrăgostiților (Valentine’s Day) pentru ea

Sesiune de spa. Multe dintre saloanele de spa au oferte speciale în această perioadă pentru masaj în cuplu. De ce să nu profitați și să nu vă bucurați de o zi cu adevărat odihnitoare împreună?

 • Surpriză cu petale de trandafir. Puține lucruri sunt mai romantice decât să-ți întâmpini iubitul sau iubita cu petale de trandafiri. Mireasma senzuală și culorile pasionale ale trandafirilor vor crea atmosfera perfectă pentru o seară fierbinte în doi.
 • O vacanță surpriză. Acest cadou necesită putină pregătire, însă poți să plănuiești singur o mică escapadă pentru tine și iubita ta. Că să fie pregătită de drum, anunț-o că mergeți în vizită la părintii tăi și între timp fa rezervare la un hotel frumos din orașul sau stațiunea ei preferată.
 • Bomboanele de ciocolată sunt cadou clasic pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților. Inventează un joc și ascunde mici cadouri dulci prin casă, astfel încât, pe toată durata zilei, să fie surprins sau surprinsă de micile plăceri ale vieții.
 • O geantă sau un parfum, cosmetice, cutie de bijuterii.
 • Voucher pentru o oră de relaxare – masaj, un apărat de vibromasaj.
 • Telefon, bijuterii. Nu este obligatoriu să cumperi ceva scump, din metale prețioase sau împodobite cu pietre rare, ci poți alege o bijuterie din argint sau otel inoxidabil. Alte materiale cool pentru bijuterii sunt lemnul, osul și pielea. Alege ceva ce se asortează cu o altă bijuterie pe care o are.
 • Flori – Nici o sărbătoare nu trebuie să treacă fără flori. O alternativă buchetului de flori este ghiveciul, care are o viață mai lungă, sau poate chiar un bonsai. Acesta cere o atenție deosebită și trebui dăruit unei persoane responsabile.
 • Ramă foto personalizată.

Cadouri de Ziua îndrăgostiților (Valentine’s Day) pentru el

Gătește-i mâncarea preferată, cumpără-i sticlă de vin preferată, ascultă cu el muzica care ii place și nu uita … zâmbește-i tot timpul.

 • Un cadou de Ziua îndrăgostiților (Valentine’s Day) pentru bărbați, care poate fi utilizat acasă sau la birou, constă într-un afișaj pentru mesajele electronice. Pentru început, ai grijă să afișeze o declarație, cu ocazia acestei zile speciale.
 • Pentru un șot sau un iubit pasionat de tehnologia de ultima oră, o carcasă personalizată pentru telefonul sau poate reprezenta un cadou potrivit pentru aceasta zi.
 • Un smart-phone ii va aduce zâmbetul pe buze iubitului tău.
 • Dacă adoră sportul și aventura, fa-i cadou o lecție de parașutism sau o excursie către o destinație necunoscută.
 • O altă idee de cadou este un CD cu muzica din anul în care s-a născut sau bilete la concertul formației lui preferate.

Pe 14 februarie, ai ocazia să petreci o zi specială alături de persoana iubită, făcând ceva deosebit. Ține minte! Nici o femeie nu te va ierta dacă de Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day) vei veni acasă cu mâna goală. Mergeți la hotel. Cuplurile care sunt împreună de mult timp beneficiază din când în când de o schimbare de decor. Nu trebuie să plecați în vacanță pentru a lua o pauza de la rutina zilnică. Profitați de această zi specială pentru a închiria o cameră la hotel și a petrece o seară specială departe de griji și probleme.

Distribuie această postare

Avatar utilizator admin
Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta oricând.

Lasă un răspuns