Home » Noutati » Ziua Femeii – Ziua internationala pe 8 Martie

Share This Post

Articole

Ziua Femeii – Ziua internationala pe 8 Martie

Ziua femeii 8 martie

Ziua Femeii – 8 Martie
Ziua Femeii – Pe data de 8 Martie se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. Aceasta se serbeaza inca din anul 1909, 28 februarie, cand la initiativa Partidului Socialist American oamenii au celebrat la nivel national, pentru prima data, Femeia. Aceasta idee a fost preluata si de europeni, prima zi tinandu-se pe 19 mai 1911 in Germania. Ziua de 19 mai a fost aleasa de reprezentantele femelilor din Germania in amintirea promisiunii facute de regele Prusiei in 1848 de a le acorda dreptul la vot.

Ziua Femeii – 8 Martie

Cu destula intarziere, in 1977, Organizatia Natiunilor Unite a recunoscut oficial ziua de 8 martie ca Zi Internationala a Femeii. Imediat acestei hotarari, 8 martie a fost adoptata ca sarbatoare de foarte multe tari. Unele dintrea acestea ne stiind pana la acel moment de existenta ei in lume.
De ce romanii sarbatoresc si ziua mamei? Dupa cum spuneam, pe 8 martie sarbatorim de fapt Ziua Internationala a Femeii. De regula, ziua mamei este sarbatorita pe mapamond anual, in cea dea doua duminica a lunii mai, de catre 70 de state. Romania a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzandu-i acesteia aria de semnificatii. Astfel, aceasta sarbatoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi. Sa aiba neoficial si statutul de zi a mamei, in lipsa unei sarbatori distincte destinata mamei.

Ziua Mamei si Ziua Tatalui au fost legiferate ca sarbatori in Romania incepand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste doua sarbatori, a fost aprobata de Senatul Romaniei in luna iunie 2009. Astfel ca, oficial Ziua Mamei se sarbatoreste in prima duminica a lunii mai iar cea a tatalui, in a doua duminica a lunii mai.
Ziua Internationala a Femeii – 8 Martie – Fa-i ziua speciala!

Ziua Femeii – 8 Martie

Ziua Femeii - 8 Martie
Dupa cum se stie, doamnele in general apreciaza florile, asa ca un buchet de lalele, trandafiri. Sau orice altceva preferati, aduce intotdeauna un zambet pe chipul unei femei. Ziua Internationala a Femeii – 8 Martie.

De asemenea, poti rasfata femeia din viata ta, cu un mic dejun special pregatit pentru ea, o invitatie la restaurant sau intr-un loc in care stii ca ii face placere. Cuvintele frumoase spuse din inima, cu sinceritate. Sunt ingrediente esentiale in a face o femeie fericita. Cel mai important lucru este sa o faci sa simta ca ea este o persoana cu adevarat speciala in viata ta.

Fie ca sarbatorim pe 8 Martie Ziua Mamei sau Ziua Femeii, cel mai important lucru este sa incercam sa facem fericita fiecare femeie din viata noastra si nu doar in aceasta zi, ci intotdeauna.

Articole adaugate …

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

4 Comments

 1. Poza de profil pentru Socializam

  Echipa Socializam ureaza tuturor femeilor un sincer .:: La multi ani, cu ocazie Zilei Internationale a Femeii! ::. Fie ca aceasta zi minunata sa va aduca multa bucurie in suflete!

 2. Poza de profil pentru

  Multumim, la fel!

 3. Poza de profil pentru

  Spwan mai asteptam mult dupa tine??? :))

 4. Poza de profil pentru

  Care joaca un fazan? :))

Leave a Reply