Prima pagină » Noutati » Ziua de 13 Ghinion sau noroc?
Articole

Ziua de 13 Ghinion sau noroc?

Ziua de 13 Ghinion sau noroc?

Ziua de 13 Ghinion sau noroc? Ziua de marti, 13, este considerata una dintre cele mai nefaste, caci, potrivit traditiei. Se spune ca aceasta aduce trei ceasuri rele si ti se pot intampla numai lucruri rele. Traind intr-o perioada in care multa lume se teme de ghinionul din ziua de vineri 13. Ne vine greu sa credem ca o astfel de superstitie, adanc inradacinata si care pare sa existe de cand lumea, a luat nastere abia in secolul al XX-lea. Se pare ca aceasta superstitie are la baza mai multe evenimente din mitologie ai istorie; Alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, pornirea potopului lui Noe si crucificarea lui Hristos, toate au avut loc in zile de vineri.

Ziua de 13 Ghinion sau noroc?

Se mai zice ca numarul 13 este considerat aducator de nenorociri si pentru ca; la Cina cea de Taina, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat. Frica de numarul 13 se numeste “triskaidekafobie”. Teama de ziua de vineri ce cade pe 13 se numeste “paraskavedekatriafobie”, un cuvant de origine greceasca. Cifra 13 este cea mai de temut cifra din numerologie, cu toate ca se pare ca unora le aduce foarte mult noroc.

Ziua de 13 Ghinion sau noroc?

Calendarul mayas este divizat dupa numarul 13, pentru mayasi anul anul avea 13 luni si 13 zodii. In 1882, veteranul Razboiului Civil, capitanul William Fowler si-a propus sa demonstreze ca superstitia legata de numarul 13 nu are nicio valoare. El insusi a avut o legatura intensa cu acest numar. Luand parte la 13 batalii majore, fiind trecut in rezerva pe 13 august 1863 si cumparandu-si o casa la 13 luni dupa aceasta.

Se spune ca cifra 13 le este benefica celor din zodia Pestilor si a Scorpionilor, in general celor care se afla in semne de Apa. Si celor din zodia Taurului, Capricornului si Varsatorului cifra 13 le aduce noroc.

Cifra 13 nu poate fi luata de sine stator, ea trebuie luata intr-un anumit context si conteaza foarte mult si de cat de pozitivi sau negativi sunteti; caci pentru cei care sunt supertitiosi si care cred cu tarie ca o zi de 13 le va purta ghinion. Atunci este posibil sa-si influenteze destinul acelei zile spre unul mai putin norocos.

Superstitii: Ziua de 13 Ghinion sau noroc

1. Daca un copil se naste intr-o zi de vineri 13, nu va avea noroc niciodata.
2. Este considerat ghinion sa te casatoresti intr-o zi 13.
3. Daca o femeie isi serbeaza ziua intr-o zi de 13, in mai putin de un an se va casatori si va avea un copil.
4. Nu purta negru in ziua de 13, sau in scurt timp vei purta doliu.
5. Nu te muta in casă nouă într-o zi de I 13, vei avea ghinion.
6. Nu este indicat sa te tunzi intr-o zi de 13, deoarece se spune ca cineva din familia ta va muri.
7. Nu purta negru in ziua de 13, sau in scurt timp vei purta doliu;
8. Cine iese din casa in noaptea de 13 va avea convulsii.
9. Daca un cortegiu funerar taie calea unui om intr-o zi de vineri 13, atunci persoana in cauza va fi condamnata la moarte.
10. Nu te tunde in ziua de 13, sau cineva din familia ta va muri;

Stiai ca: multe orase din lume nu au strazi cu numarul 13, inclusiv cladirile sunt numerotate astfel incat numarul 13 sa fie evitat? Teama de vineri 13 este atat de raspandita incat afecteaza milioane de oameni de pe intregul glob.
Citeste si: Despre O alta strategie de mentinere a scanteii este… „sexul sportiv”!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu