Prima pagină » Noutati » Vrem spitale sau talăngi?
Articole

Vrem spitale sau talăngi?

Vrem spitale sau talăngi?

Vrem spitale sau talăngi? Construcția maretei Catedrale a Mântuirii Neamului este una dintre cele mai controversate proiecte din România. Polemicile nascute nu neapărat din imensitatea acesteia. Nici din nevoia unei asemenea catedrale epice, ci din pricina surselor de finanțare în proporție de peste 90 % din fonduri publice. De aici s-a născut întrebarea dacă o țară amarata, printre cele mai sărace din Europa, își permite să ridice o asemenea catedrală mareata. Putem? Desigur. Aceasta va avea cinci etaje, dintre care trei subterane și două deasupra solului. Va avea 12 lifturi. Două spații de cazare cu un total de 500 de locuri, 250 de locuri de parcare subterane. Catedrala va avea trei altare și un pridvor care va fi deschis permanent. Pridvor sau cazino?!

Vrem spitale sau talăngi?

Al nostru MultPreafericitul Daniel vrea să intre în istorie mult mai mult decât au făcut-o predecesorii săi. Și cum matura de sfințit nu este indeajuns să-i asigure un loc în cartea de istorie, nici măcar în manualul de religie. Cel mai la indemana mijloc este alaturarea numelui langa superba si mirifica Catedrala. Asemeni megalomanului Ceausescu, PreaMinunatulFericit Daniel, face concurenta cu Casa Poporului.

Un clopot 25 de tone, 3,3 metri lungime și 3,3 lățime, considerat și „cel mai mare clopot din Europa”, va rasuna din faraonica constructie. Acesta va fi adus in Romania pe “cele mai proaste drumuri ale Europei”, pe data de 5 mai. Chipul, inclusiv barba și numele PreaBucurosului sunt imortalizate pe clopotul ce va răsuna zilnic din impozanta Catedrala. Construit in Austria – Innsbruk, romanii nefiind in stare sa creeze asemenea “„talăngi”.

Gigantul care a costat în jur de 500.000 de euro, a fost probat de meșterii austrieci. Sunetul i-a impresionat și pe cei care i-au dat nastere și după ce va fi instalat in Catedrala Mântuirii Neamului s-ar putea auzi în aproape jumatate de Capitală. Astfel mantuirea va stii cand si unde sa vina cand avem nevoie de ea. Sunetul va acoperi trei octave complete, sperand ca va acoperi strigatele de foame ale nevoiasilor si va orbi nevoia de orfelinate, spitale, scoli si azile.
De ce sa cheltuim banii pe medicamente, cand putem sa pupam moaste?!
Citeste si: Despre adolescentii care accepta provocarea jocului Balena albastra!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply