Ești aici: Acasă » Articole » Viața socială
Articole

Viața socială

Viața socială

Viața socială sănătoasă și împlinită pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplu. Ceea ce se încadrează în normal și este considerată o relație sănătoasă din punct de vedere al atracției, depinde și de fiecare cuplu în parte. La începuturile unei relații, primordială este atracția fizică, perioada în care calitatea atracției este ridicată, chiar dacă partenerii nu sunt foarte experimentați. Declarațiile de dragoste făcute partenerului tău sau un simplu TE IUBESC sunt factorii cheie în menținerea vieții satisfăcătoare într-o relație de lungă durată. Partenerii care spun „Te iubesc” în timp ce sunt foarte intimi, printre mângâieri, sărutări și râd împreună în timpul actului sunt mai mulțumiți. Relațiile – un cuvânt atât de important, atât de des rostit, atât de perimat, atât de învechit, atât de necesar, atât de dorit, atât de hulit, și totuși atât de natural!

Viața socială – Sentimentul

Sentimentul durează mai mult decât emoția și care poate indica pasiunea. Sentimentul este o componentă a emoției care implică funcțiile cognitive ale organismului. Sentimentele sunt limbajul sufletului, dar trebuie să vă asigurați că dați ascultare adevăratelor sentimente și nu unui model contrafăcut, construit în mintea voastră. Stările afective implicate pot fi: teamă, supărare, ironie, compătimire, dragoste, bucurie. Sentimentele sunt denumite – ca și emoțiile – prin termeni similari: dragoste/ura, mândrie, recunoștință etc., fapt ce denotă că sunt trăite la fel, aflându-se în consonanță.

Sentimentele includ:

 • Percepția experienței în sine, ce simte sau ce face corpul tău în timp ce trăiește o emoție.
 • Viața socială – percepția gândurilor pe care le ai asociate cu acea emoție.
 • Percepția altor reacții corporale sau senzații care apar odată cu o anume emoție.

– Sentimentele sunt expresia a emoțiilor pe care le trăim, reacția fizică a corpului la emoția respectivă generată de subconștient.
– Cei mai multi oameni își trăiesc viața fără a conștientiza 80-90% din sentimentele pe care le trăiesc.
– Emoția reprezintă o stare afectivă provocată de o anumită situație sau de un obiect oarecare. De multe ori o emoție o maschează pe alta. Astfel, o furie poate fi masca unei frici, a unei neîncrederi sau a singurătății.

Viața socială – Emoția este:

 • Eticheta pe care o pui unui sentiment.
 • Modul în care tu reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.
 • Efectul fizic a ceea ce simți în corp.

Emoția este:– Emoții pozitive: bucuria, simpatia, încântarea, recunoștința, atașamentul, stima, încrederea, mândria, entuziasmul, siguranța.
– Emoțiile negative: tristețea, furia, frica, necazul, disperarea, regretul, invidia, dezamăgirea, mâhnirea, vinovăția, supărarea.
– Emoții neutre: mirarea, curiozitatea, indiferența, neliniștea, îngândurarea, simțul răspunderii.
Toate emoțiile au un scop pozitiv date de subconștient pentru a ne determină să acționăm în scopul de a depăși o situație dificilă.

“Sentimentul e veșnic nou, iar cuvântul a fost întrebuințat mereu, de unde neputința de a reda o emoție prin cuvinte.”

Fructul dragostei!

În viața socială, Rodia, cunoscută și sub denumirea de ‘fructul dragostei’ sau ‘fructul vieții’, este apreciată pentru proprietățile sale extraordinare. Inclusă la loc de cinste printre super alimente, rodia conține de 3 ori mai multi antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Rodia este unul din cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde. Beneficiile ale consumului de Rodie! Protejează împotriva depresiei și a osteoporozei și conține o cantitate semnificativă de fibre care ajută la o bună funcționare a sistemului digestiv și la reglarea digestiei.

Relațiile și viața socială! Pentru a funcționa lucrurile într-o căsnicie (relație) este nevoie de 3 elemente: EL, Relația și cu Tine, care funcționează în interdependență. O relație sănătoasă și fericită nu există, pur și simplu, ci se construiește pas cu pas. Cuplul ne pune față în față cu fricile și proiecțiile noastre. Ne forțează să ne analizăm și, dacă avem curajul să ne privim rănile dobândite anterior.

Descoperim că suntem mult mai puternici și că fiecare partener sau relaționare nu face decât să ne arate unde avem de lucru cu noi înșine. O relație de cuplu securizată, echilibrată, se bazează pe capacitatea fiecăruia de a-și permite să fie intim cu partenerul. De a se dezvălui cu privire la temerile sale sau la bucurii, frici ori incertitudini.

Iertarea într-o relație!

Iertarea într-o relațieDedică timp calitativ relației prin discuții deschise, care creează sentimentul de încredere. Cunoașterea lumii celuilalt și prin activități comune care să vă aducă mai aproape unul de celălalt. O relație hrănitoare depinde de: intimitate, onestitate și conștientizare.

Fără maturitate, putem deveni geloși, dependenți, plini de resentimente și distanți. Intrăm în relații abandonându-ne total celuilalt, punând responsabilitatea fericirii noastre în brațele sale. De obicei, cuplul petrece ani la rând certându-se sau chiar evitând problemele, până când inevitabilul se produce, când cineva ajunge la capătul puterilor.

5 greșeli pe care le facem în viața socială.

 1. Suntem egoiști în relația intima sau, din contra, prea altruiști.
 2. Cădem în capcana rutinei, apoi nimic și nimeni nu ne mai poate scoate de acolo.
 3. Uităm că doar comunicarea deține cheia unei relații cu adevărat reușită.
 4. Lăsăm prejudecățile și miturile să ne dicteze viața socială intimă.
 5. Mereu găsim ceva mult mai important de făcut.

4 mituri despre ceea ce își doresc bărbații în dormitor.

 1. Bărbații sunt intimidați dacă o femeie are mai multă experiență sexuală.
 2. Bărbații își doresc ca femeile să vrea relație intimă de la prima întâlnire.
 3. Bărbații își doresc femei care sunt dispuse să facă orice în pat.
 4. Bărbații își pierd interesul dacă o femeie îl face să aștepte pentru a avea o relație intimă.
Viața socială, de ce iertam?

Pierderea încrederii, nesiguranța sentimentului de iubire, certurile permanente și incapacitatea de a conveni asupra unui lucru se află printre indiciile problemelor serioase de comunicare.

Când treci peste anumite obstacole într-o relație, aceasta va deveni mai puternică, iar partenerii vor ajunge să se cunoască mai bine unul pe celălalt. O relație sănătoasă nu înseamnă o relație perfectă, fără certuri. Ci una în care partenerii au învățat cum să comunice, știu care sunt nevoile și dorințele fiecăruia și cunosc limitele persoanei de lângă ei.

După ce ierți cu adevărat o persoană, te vei simți mai bine cu tine însăți, vei fi mai putin stresată. Stima de sine va crește, vei înlătura anxietatea și, mai mult, îți vei îmbunătăți sănătatea inimii. Vei avea un sistem imunitar mai bun și îți va scădea tensiunea arterială.

Iertarea trebuie să vină din suflet și fără resentimente. Odată ce am iertat o acțiune sau o anume atitudine venită din partea partenerului sau a fostului partener. Ne vom simți pregătiți pentru a începe o altă etapă a relației sau o altă relație. Iertarea trebuie să nu reprezinte sacrificiu, să nu fie parte din compromis și să fie făcută atunci când ești pregătit pentru asta.

În viața socială, iertăm pentru că iubim partenerul, ne respectăm sufletul și persoana proprie. Respectându-ne pe noi automat respectăm și partenerul, chiar dacă, considerăm că nu ar merita acest lucru. Ceea ce dăm, primim înapoi.

Distribuie această postare

Avatar utilizator admin
Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta oricând.

Lasă un răspuns