Home » Noutati » Traditia de 1 martie

Share This Post

Articole

Traditia de 1 martie

1 martie

Traditia de 1 martie – Intai martie este prima zi de primavara dar nu doar atat. Aceasta este totodata si sarbatoarea Martisorului dar si o zi insotita de diferite credinte si superstitii. De 1 martie, fetele primesc martisoare de la baieti iar parintii le leaga copiilor o moneda la gat sau la mana pentru ca acestia sa fie feriti de boli si necazuri tot anul. Va dorim o primavara cat mai frumoasa, pace si caldura in suflet! Un 1 martie fericit! In continuare va vom prezenta o lista cu cele mai cunoscute credinte in ceea ce priveste prima zi de primavara:

1. Trebuie sa te speli pe fata, dimineata, cu apa rece
Traditia de 1 martie: Fiindca se spune ca modul in care iti traiesti prima zi a primaverii isi va pune amprenta asupra intregului sezon, pentru a avea energie si chef de munca inca de la prima ora a diminetii este recomandat sa te speli pe fata cu apa rece. Astfel primavara va fii intampinata cu bucurie si seninatate.

2. Poarta martisorul
Traditia de 1 martie: Martisorul este cunoscut ca un talisman care poarta noroc atunci cand este purtat. Martisoarele se poarta o perioada de timp bine determinata, dupa care se agata in copacii care urmeaza sa infloreasca. Procesul scoaterii martisoarelor a fost legat de paracticile de previziune a vremii. In sud, spre exemplu, oamenii cred ca ar trebui sa-ti dai jos martisorul doar atunci cand vei observa un stol de berze. In alte regiuni acest lucru se intampla la vederea unei lebede, existand credinta ca, vei fi tot anul la fel de gratios precum respectiva pasare. Fetele nemaritate isi pun martisorul sub o piatra mare si incearca sa ghiceasca care le va fi ursitul. In alte parti, se spune ca trebuie sa porti martisorul pana la prima inflorire a copacilor sau pana la prima luna plina din primavara.

Traditia de 1 martie

Traditia de 1 martie
3. Traditia de 1 martie – Fii pacifist!
Dat fiind faptul ca 1 martie este prima zi a primaverii, o zi speciala pentru fiecare dintre noi, este recomandat sa nu ne certam pentru a nu avea parte de dispute pana la toamna.

4. Ofera martisorul din suflet!
Martisorul se ofera persoanelor dragi, cadou ce trebuie oferit din inima si nu din obligatie. Se spune ca atunci cand martisorul nu este oferit cu drag, celor care il ofera le va merge rau in dragoste si vor fi partasii certurilor in familie.

5. Mananca bunatati pentru prosperitate
Traditia de 1 martie: Se spune ca pentru a avea parte de prosperitate si un an agricol bun, in ziua de 1 martie, trebuie sa consumi cas dulce de oaie si vin rosu.

6. Traditia de 1 martie – Alege-ti „baba”
Pe 1 martie toata lumea isi alege o baba. Se spune ca baba se descopera in functie de luna nasterii tale. De pilda, daca te-ai nascut pe 11, calculul se face asa: 1+1=2, deci ziua aleasa va fi 2 martie. Traditia spune ca in functie de cum va fi vremea in ziua respectiva, asa iti va merge in anul curent.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply