Prima pagină » Noutati » Stiati ca apa?
Articole

Stiati ca apa?

Stiati ca apa

Stiati ca apa are o un rol crucial in geneza si mentinerea vietii? Noi depindem de apa, ea ne poate fi si dusman si prieten. Mediul inconjurator este modelat de apa, ea fiind responsabila de unele hazarde naturale. In continuare, 10 lucruri importante pe care poate nu le stiati despre apa: 1. Stiati ca apa acopera Pamantul in proportie de 71%, fiind prezenta intr-o cantitate de aproximativ 535.092.250.000 m3 si ca din aceasta cantitate, mai putin de 1% este apa potabila sau dulce? 2. Stiati ca pe Statia Spatiala Internationala s-a creat un sistem de reciclare a urinei si transpiratiei, care sunt reciclate in propoportie de 93% si transformate in apa potabila?

Stiati ca apa?

3. Stiati ca amestecand o solutie acida cu o solutie alcalina puteti obtine apa sau o solutie neutra, in acest fel asigurandu-va singuri apa? O alta metoda este amestecarea hidrogenului cu oxigenul si adaugarea unei scantei.

Lacul Baikal

4. Stiati ca plantele nu trebuiesc udate la pranz, deoarece picaturile de apa se comporta ca o lentila, arzand frunzele plantei si provocand moartea acesteia?

5. Stiai ca un fenomen optic si meteorologic este curcubeul, care apare atunci cand Soarele se reflecta prin picaturile de apa din atmosfera? Si in alte conditii poate aparea acest fenomen, razele Soarelui putand fi inlocuite cu orice alta sursa de lumina, chiar si cea a Lunii, iar picaturile de apa pot proveni de la valuri, fantani arteziene, etc.

Depindem de apa

6. Stiati ca 70% din masa corpului uman, o reprezinta apa? Totusi, persoanele obeze au un procent mai scazut de apa deoarece apa si grasimea sunt incompatibile. Femeile au mai putina apa in organism decat barbatii.

7. Stiati ca se speculeaza ca apa de pe Pamant provine aproape in exclusivitate de la cometele cazute de-a lungul evolutiei Terrei?

8. Stiai ca 94 % din masa apei globale este sarata? Totusi, oamenii au inventat statii specializate in desalinizarea apei. Mai bine de un sfert dintre acestea se gasesc in Arabia Saudita unde 70% din consumul de apa este asigurat de aceste statii.

9. Stiai ca lacul cu cea mai mare adancime se afla in Siberia, Rusia? Lacul Baikal are o adancime de 1700 m, iar apa lui reprezinta 20 % din apa potabila de pe glob.

10. Stiati ca apa calda ingheata mai repede decat apa rece? Initial, am fi tentati sa credem ca apa rece ingheata mai repede decat apa calda, insa cercetatorii au demonstrat ca apa fierbinte ingheata mai repede deoarece sare peste etapa de racire.
Citeste si: Despre prima trupa care a dat nastere trupelor tribut!

Articole recomandate Reclame

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply