Ești aici: Acasă » Articole » Somnul: Simptome ale insomniei!
Articole

Somnul: Simptome ale insomniei!

Somnul - Simptome ale insomniei

Somnul: Simptome ale insomniei! În timpul orelor de somn se eliberează hormonii stresului, iar glanda tiroidă va funcționa în limite normale, deci stările de panică resimțite în perioadele foarte tensionate vor dispărea. Somnul de frumusețe este cel despre care se spune care iți restartează sistemul, cel care te pune pe picioare, care te poate ajuta să te concentrezi mai bine și să afișezi un look proaspăt, energic. Somnul de după amiază mai este denumit și somnul de frumusețe. Cele câteva ore de somn la orele amiezii sunt necesare pentru întreținerea corporală, pentru a avea vitalitatea și forța de care ai nevoie în fiecare zi. Încă din copilărie, somnul liniștit și regulat este incurajat, iar dacă păstrezi și ca adult acest obicei, efectele se vad imediat.

Dacă dormi între 10 și 30 de minute, vei căpăta energie pentru trei ore. Somnul de frumusețe ajută la regenerarea celulelor pielii. Ca să ții la distanță ridurile, să ai o piele suplă și strălucitoare, încearcă să te odihnești cât mai bine, respectând programul de somn de opt ore pe noapte. Simptome ale insomniei – Ce să faci înainte de somn: Păstrează-ți un program constant!

Simptome ale insomniei

 • Deși viața are un ritm atât de imprevizibil încât rareori reușești să realizezi tot ceea ce îți propui într-o zi, încearcă să-ți faci un program stabil de somn, cu ore de culcare și de trezire regulate, și străduiește-te să-l respecți.
 • Lucrează mintal ziua înainte de a te odihni, dă-te jos din pat atunci când nu poți să adormi.
 • Seara, înainte de somn, poți încerca niște alimente cu efect ușor somnifer. O cană de ceai de tei sau un pahar de lapte călduț îndulcit cu o linguriță de miere te ajută să adormi repede și să ai un somn liniștit și profund.
 • Ai grijă ca încăperea în care dormi să fie bine aerisită, iar temperatura din cameră să fie confortabilă.

Ce să nu faci înainte de somn? Nu lua cina exact înainte de a te odihni. Un stomac încărcat îți va afecta cu siguranță calitatea somnului. Seara evită băuturile care conțin cofeină, gen: cafea, capucino. Nu face sport chiar înainte de culcare.

Somnul: Tot mai mulți oameni se confruntă cu tulburările de somn cum ar fi:Tulburările de somn

 • Scăderea capacității atenției.
 • Modificări de dispoziție, emoționale.
 • Scăderea timpului de reacție la stimuli.
 • Modificări ale impuls-controlului.
 • Scăderea capacității memoriei.
 • Deteriorarea capacității de gândire.

Somnul: Cauzele tulburărilor de somn:

 • condiții psihiatrice.
 • condiții neurologice.
 • boli somatice.
 • tratamente farmacologice.
 • munca în schimburi sau pe timp de noapte.

Somnul

Somnul este esențial pentru sănătatea organismului, potrivit specialiștilor avem nevoie să dormim măcar 6-8 ore pe noapte. Cele mai recente descoperiri de către specialiști arată că orele de somn de care avem nevoie diferă în funcție de sex și vârstă.

 1. Bebeluși (sub 11 luni): 14-15 ore de somn.
 2. Copii (1-2 ani): 12-14 ore de somn.
 3. Preșcolari: 11-13 ore de somn.
 4. Școlari: 10-11 ore de somn.
 5. Adulți: 7-8 ore de somn (adolescenții au nevoie de puțin mai mult).
 6. Persoane în vârstă: 7-9 ore de somn.

Dormim mai puțin! Un expert în medicina somnului, afirmă că “ora de lumină în plus întârzie instalarea fazei de somnolență. Legată de producerea de melatonină – proces favorizat tocmai de lăsarea întunericului”. Somnul: Simptome ale insomniei! Specialistul ne sfătuiește să diminuăm cantitatea de hrană și băuturi alcoolice consumate seara, facilitând astfel adaptarea organismului la noile condiții, precizând că în decurs de 2-3 zile, orice senzație neplăcută ar trebui să dispară cu desăvârșire.

Durerile de cap

Durerile de capUna dintre cele mai frecvente dureri de care se plânge omul modern este cefaleea sau durerea de cap. De cele mai multe ori, durerea de cap apare din cauza stresului sau a oboselii. Însă dacă este constantă, ar trebui să consultați un medic. Numeroase boli au ca simptome ale insomniei, somnul, durerea de cap, de aceea este important să faceți o serie de analize care să stabilească o cauză. Cel mai comun tip de durere de cap este senzația de tensiune intracraniană și poate fi cauza de stres, de anxietate, de consumul de alcool, de oboseală oculară etc. Migrena, durerea de cap sinusală, durerea de cap cauzată de alimentele reci, durerea de cap tensionată.

Migrena se manifestă cu durere într-o singură parte a capului și la ochiul respectiv.
Simptome ale insomniei – Durerea de cap cauzată de efort se simte peste tot, iar cea recurentă doar pe o singura parte a capului. Migrena poate dura de la 4 la 72 de ore. Există medicamente care pot trată durerile de cap, însă până să ajungi să le iei, poți încerca alte remedii. Somnul, odihna și relaxarea, precum și hidratarea corespunzătoare a organismului te ajută să-ți alini durerile de cap.

Scapă de durerile de cap

Poți scăpa de dureri de cap dacă mănânci lămâie cu zahar. Câteva feliuțe din acest fruct pot face minuni în acest sens. Există și o variantă mai soft: poți alege limonada de lămâie, adaugi câteva cuburi de gheata, dar și niște frunze proaspete de mentă. și dacă vei pune pe frunte compresă cu suc de lămâie și le vei lăsa acolo timp de 5-7 minute, vei scăpa de nesuferitele dureri de cap.

La copii, durerile de cap sunt mult mai scurte decât la adulți, debutează subit și sunt însoțite de lividitate și apatie. De asemenea, pot fi însoțite de senzații de vomă și dureri stomacale. Cauzele durerilor de cap pot fi însă foarte diverse, iar în cazul copiilor cele mai comune sunt considerate următoarele; hidratarea inadecvată, dieta, odihna, stres, tulburări de vedere, antecedente familiale.

Durerea de cap

Atunci când suntem stresați sau când ne confruntăm cu depresie ori cu anxietate. Se întâmplă adesea să apară dureri de cap de tip tensional, declanșate de încordarea inconștientă a mușchilor umerilor și gâtului. O astfel de durere poate să dureze o jumătate de oră sau chiar o săptămână. Însă, în general, nu este însoțită de alte manifestări.

Atenție: Durerile de cap devin cronice dacă apar periodic timp de trei luni!! Deși e foarte controversată, cafeaua te poate ajuta să scapi de durerile de cap deoarece contribuie la eliminarea adenoidei. O substanță ce inflamează vasele sângelui, cauzând migrene. Durerile de cap poate însemna și o glicemie scăzută. Un baton energizant te poate aduce imediat pe linia de plutire.

Somnul: Simptome ale insomniei

Durerile de cap cu care te trezești dimineața pot avea mai multe cauze, majoritatea ușor de înlăturat. Chiar dacă ai adesea dureri de cap dimineața, nu trebuie să te sperii, pentru că în general ele nu sunt semnul unei probleme foarte grave. Insomnia reprezintă o tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei sau profunzimii lui. Insomnia persistentă completă se caracterizează printr-o stare permanentă de oboseală; bolnavul aproape că nu poate adormi, iar dimineața se află într-o stare de indispoziție.

Distribuie această postare

Avatar utilizator admin
Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta oricând.

Lasă un răspuns