Home » Noutati » Sinceritate, adevarul sau minciuna?!

Share This Post

Articole

Sinceritate, adevarul sau minciuna?!

Sinceritate - Adevarul sau minciuna!

Sinceritate, adevarul sau minciuna?! Fiecare dintre noi a mintit cel putin o data. Sunt persoane care fac din minciuna un mod de viata si altele care apeleaza la ea pentru a iesi dintr-o incurcatura sau pentru a nu rani pe cineva. De cele mai multe ori oamenii mint pentru a evita anumite neplaceri sau pentru a parea mai admirabili si mai impliniti, dar mai ales pentru a castiga o mostra de independenta fata de controlul celorlalti. Oricare ar fi motivul, cert este ca oamenii mint si fac asta zilnic.

Sinceritate – Adevarul sau minciuna?!

Privit dintr-o anumita perspectiva, se poate afirma că minciuna caracterizeaza personalitatea iar adevarul realitatea, in sensul că personalitatea poate produce afirmații confirmabile sau infirmabile cu privire la realitate, dar reflectarea realitatii in individ, care este un adevar, este o distincta transpunere a unei cantitatii purtatoare de informatii care se metamorfozează „realitate” cu o structura si fenomenalitate distincta. Minciunile ne fac sa ne simtim tradati, inselati si sa nu mai privim persoanele de langa noi cu aceeasi incredere si devotament
Clasificare!
⦁ Minciuna deschisa – Este o minciună spusa drept si confident in fata, cu scopul de a fi convingator.

⦁ Minciuna mare – Este o minciuna care are ca scop sa insele victima in a o face sa creada informatiile spuse de cel care minte, ceva care va fi contrazis, probabil, de unele informatii pe care victima le poseda deja.

⦁ Exagerarea – apare atunci cand cele mai fundamentale aspecte ale unei afirmatii sunt adevarate, dar numai intr-o anumita masura.

⦁ Minciuna glumeata – este facuta pentru amuzament si formulata într-un mod pe care sa il inteleaga toti participantii conversatiei.

⦁ Juramant fals – Juramantul fals este o crima, pentru ca martorul a jurat sa spuna adevarul, iar pentru credibilitatea instantei sa ramana intacta, marturia martorului trebuie sa fie adevarata.

⦁ Minciuna contextuala – Se poate afirma o parte a adevarului in afara contextului.

⦁ Negarea – Presupune a da raspunsuri false la o intrebare directa.

⦁ Minimizarea – Forma de minciuna care este folosita pentru a micsora gravitatea unor probleme.

Semne simple ale minciunii!

1. Negarea exagerata – proteste repetate legate de inocenta.

2. Balbaiala – poticnirea in rostirea cuvintelor fara o fluenta naturala.

3. Agitarea mainilor – se prosteste, isi freaca mainile, isi alege si se joaca cu degetele si mainile in timp ce vorbeste.

4. Contactul vizual – ii este imposibil sa il realizeze sau sa iasa din el.

SinceritateAdevarul sau minciuna?!
– Motivele pentru care se minte sunt nenumarate si ofera confort si siguranta in momentul in care este aleasa aceasta cale. Ulterior, apar remuscarile si indoielile in legatura cu etica faptei, insa, cand rezultatul consta in beneficii psihice si materiale, tendinta va fi de perseverare si perfectionare in denaturarea intentionata a adevarului.

– Sunt totusi momente in viata in care preferam sa fim mintiti decat sa ni se spuna adevarul, mai ales cand instinctiv cunoastem acel adevar si ne este teama ca ne-ar putea afecta stabilitatea emotionala. In acele cazuri minciuna este un substitut ocazional, dar necesar, al adevărului.

Sinceritate in adevarul sau minciuna!

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply