Prima pagină » Noutati » Sfaturi de vacanta – La munte sau la mare!
Articole

Sfaturi de vacanta – La munte sau la mare!

Sfaturi de vacanta - La munte sau la mare

Sfaturi de vacanta – La munte sau la mare! O vacanta inseamna un timp de relaxare, o aventura sau chiar o experienta de neuitat. Transforma-ti timpul tau in ceea ce-ti doresti cu adevarat si fi precaut in pregatirea pasilor de calatorie. Fii prezent si bucura-te de oportunitatea creata! Imparte cu cineva drag aceasta experienta si nu uita ca in unele cazuri, lucrezi poate un an de zile pentru o saptamana/doua de vacanta la munte sau la mare. Foarte multe persoane aleg statiunile turistice de la munte, in scopul evitarii unor accidente nedorite si pentru a fi in siguranta.

Sfaturi de vacanta – La munte sau la mare!

1. Inainte de a pleca in excursie, informati-va in legatura cu itinerariul propus, prognoza meteo, conditiile climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu.

2. Plecati pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Sa nu va lipseasca lanterna, cutitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.

3. Nu riscati sa plecati singuri la drum si alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup.

4. Informati jandarmii montani/salvamontistii/cabanierul cu privire la traseul ales si inscrieti-va in registrul de trafic al turistilor.

5. Nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele.

6. Folositi numai traseele marcate.

7. Nu va abateti de la traseu si evitati scurtaturile.

8. In cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau al inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana.

9. Nu consumati bauturi alcoolice deoarece acestea diminueaza capacitatea de efort.

Sfaturi de vacanta – La mare!

Vara, soare, caldura, sfarsit de iulie, inceput de august… Ai asteptat atat momentul acesta: pregatirea bagajelor pentru vacanta la mare! Ti-ai facut planuri din timp, ai facut deja rezervare la hotel iar acum te pregatesti de plecare!

1. In primul rand ai grija sa ai toate actele necesare: pasaport/buletin; viza turistica (daca este nevoie); voucherul de cazare (sau pentru intreg pachetul turistic); asigurarea medicala; biletele de avion in cazul in care calatoresti cu avionul; asigurare auto, permis auto – e bine sa verifici inainte daca in tara in care iti vei petrece vacanta este recunoscut permisul auto romanesc; adresa si numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in tara de destinatie.

2. Trebuie sa iei in considerare locatia in care te duci la mare pentru ca soarele poate fi mai puternic in unele locatii decat in altele. Trebuie sa ai la tine creme de protectie solara diferite: cu factor de protectie mai mare pentru primele zile si cu factor de protectie mediu sau mic pentru restul zilelor. Totodata iti recomand sa ai in bagaj si o crema calmanta (crema de “dupa plaja”) pentru a calma pielea arsa de soare. Daca vrei sa ai un bronz foarte puternic iti recomand uleiul de plaja, dar, atentie: acesta nu se va folosi din prima zi pentru ca risti sa ai arsuri!

Petrece vacanta la munte sau la mare!

3. Poti pune in bagaj si o camasa si pantaloni lungi. Chiar daca te duci intr-o locatie foarte calda este posibil sa prinzi si zile mai putin insorite!

4. Ia la tine si un ghid de calatorie al tarii pe care o vei vizita. Vei vedea ca poti vizita multe locuri in destinatia aleasa de tine, poti participa la diferite evenimente si te poti bucura de o vacanta foarte activa!

5. Nu uita sa iei aparatul foto si camera video pentru a avea si niste amintiri cat mai vii din vacanta!

Echipa Socializam iti doreste sa ai o vacanta cat mai frumoasa, cu mult soare, relaxare si multe experiente noi!
Citeste si: Despre cele mai frumoase lucruri si ca prin magie in vacante!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu