Prima pagină » Noutati » Sentimentul – Emotia!
Articole

Sentimentul – Emotia!

Sentimentul - Emotia

Sentimentul – Emotia – Sentimentul durează mai mult decât emoția și care poate indica pasiunea. Sentimentul este o componentă a emoției care implică funcțiile cognitive ale organismului. Sentimentele sunt limbajul sufletului, dar trebuie să vă asiguraţi că daţi ascultare adevăratelor sentimente şi nu unui model contrafăcut, construit în mintea voastră. Stările afective implicate pot fi: teamă, supărare, ironie, compătimire, dragoste, bucurie. Sentimentele sunt denumite – ca si emotiile – prin termeni similari: dragoste/ura, mandrie, recunostinta etc., fapt ce denota ca sunt traite la fel, aflandu-se in consonanta.

Sentimentul – Emotia

Sentimentele includ: ⦁ perceptia experientei in sine, ce simte sau ce face corpul tau in timp ce traieste o emotie

⦁ perceptia gandurilor pe care le ai asociate cu acea emotie
⦁ perceptia altor reactii corporale sau senzatii care apar odata cu o anume emotie

– Sentimentele sunt expresia in plan fizic a emotiilor pe care le traim, sunt reactia fizica a corpului la emotia resprectiva generata de subconstient.

– Cei mai multi oameni isi traiesc viata fara a constientiza 80-90% din sentimentelele pe care le traiesc.

– Emotia reprezinta o stare afectiva provocata de o anumita situatie sau de un obiect oarecare. De multe ori o emotie o maschea­za pe alta. Astfel, o furie poate fi masca unei frici, a unei neincrederi sau a singuratatii.

Emotia este:
⦁ eticheta pe care o pui unui sentiment
⦁ modul in care tu reactionezi la ceea ce ti se intampla
⦁ efectul fizic a ceea ce simti in corp

– Emotii pozitive: bucuria, simpatia, incantarea, recunostinta, atasamentul, stima, increderea, mandria, entuzias­mul, siguranta, exaltarea.

– Emotii negative: tristetea, furia, frica, necazul, disperarea, regretul, invidia, dezamagirea, mahnirea, plicti­seala, vinovatia, zapaceala, supararea, indignarea.

– Emotii neutre: mirarea, curiozi­tatea, indiferenta, nelinistea, ingandu­rarea, simtul raspunderii.

– Toate emotiile au un scop pozitiv: sunt mesajele data de subconstient pentru a ne determina sa actionam in scopul de a depasi o situatie dificila.

“Sentimentul e vesnic nou, iar cuvantul a fost intrebuintat mereu, de unde neputinta de a reda o emotie prin cuvinte.”
Citeste si: Despre respectul bazat pe imaginea de sine!

Articole recomandate Reclame

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply