Home » Noutati » Semnificatia viselor – interpretarea viselor

Share This Post

Articole

Semnificatia viselor – interpretarea viselor

Semnificatia viselor

Semnificatia viselor – Originea viselor este necunoscuta si, daca nu le retinem, le pierdem, ramanand astfel mai saraci cu o amintire sau cu anumite indicii care ne-ar fi putut ajuta sa ne rezolvam mai bine problemele din viata de zi cu zi. Despre ce viseaza femeile si barbatii? Desi ai fi tentat sa crezi ca barbatii si femeile viseaza la fel, studiile si diversele sondaje facute asupra persoanelor de sex diferit au scos la iveala faptul ca acestia viseaza cat se poate de diferit. In general, femeile au tendinta de a visa despre diverse emotii, relatii si membri familiei.

Semnificatia viselor

Barbatii in schimb, au vise mult mai intense, care contin violenta, masini si sex cu parteneri necunoscuti. Nu doar subiectele viselor sunt diferite insa, modul in care acestea sunt percepute difera si el de la persoana la persoana si este conturat total diferit in cazul femeilor fata de cel al barbatilor. O alta diferenta intre barbati si femei, care priveste visele, este faptul ca femeile tind sa povesteasca fiecare detaliu al visului, in timp ce barbatii prefera sa tina aceste lucruri pentru ei. Acest lucru arata importanta pe care femeile le-o dau viselor si explica faptul ca, de regula, acestea cauta mult mai multe explicatii in dictionare de vise decat barbatii.

Ce ne transmit visele?
Insusirile visurilor arata starea in care ne gasim, daca suntem robi ai patimilor, robi ai diavolului sau robi ai lui Dumnezeu. Visele dezvaluie sanatatea sau boala noastra.

Știați că…
1. În medie, o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând.
2. Nu toată lumea visează în culori.
3. Începând cu vârsta de 10 ani avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte.
4. Femeile visează despre sex la fel de mult ca bărbații.
5.Animalele visează și ele.

“Visele sunt o proiecție a realității, iar realitatea o proiecție a viselor”
“Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea”
Semnificatia viselor – Dacă am ignora lumea viselor e ca si cum am risipi o resursă nepretuită din noi însine. Starea noastră fizică, emotională si spirituală este oglindită în visele noastre.

Visele sunt o componentă importantă a vieții noastre.

Semnificatia viselor – În fiecare noapte, creierul generează diverse vise prin care, după cum susțin cercetătorii, încearcă să-și mențină sănătatea la cele mai înalte cote. Pe de cealaltă parte, ezoterismul susține că visele provin dintr-o lume abstractă. Pe care omul nu o poate înțelege prin prisma realității în care trăiește. Acest principiu are la bază ideea că sufletul se desprinde de corp în timpul nopții și călătorește în lumile paralele.

Acolo întâlnește diverși oameni, în diverse ipostaze și astfel se formează visele. Lumea viselor îi fascinează pe toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au.

Evenimentele din vis sunt cel mai adesea imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică din starea de veghe, fiind simultan în afara posibilității de control a persoanei care visează.

Singura excepție cunoscută este visul cunoscut sub terminologia de vis lucid, în care cei ce visează sunt conștienți că visează. Putând exercita controlul asupra diverselor aspecte ale visului inclusiv a mediului din vis. Într-un vis lucid, mediul înconjurător este adesea mult mai realist iar acuratețea senzorială este mai ridicată decât în visele obișnuite. Pe langa vise lucide exista si vise premonitorii care sunt un fel de deja vu.

Insusirile visurilor

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

2 Comments

  1. Poza de profil pentru Simplu

    Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi impreuna cu ceilalti e realitate… 😕

  2. Poza de profil pentru LaURA

    Sa fie visele amintiri din vietile trecute, sau amintiri din viata asta rastalmacite de subconstient?
    „Pe de cealaltă parte, ezoterismul susține că visele provin dintr-o lume abstractă, pe care omul nu o poate înțelege prin prisma realității în care trăiește. Acest principiu are la bază ideea că sufletul se desprinde de corp în timpul nopții și călătorește în lumile paralele.” – tind sa cred ca, creierul uman functioneaza la capacitate medie, nu maxima, in timpul somnului, fiind relaxat si nedistrat de ce’i in jur. Ideea de „calatorii in lumi paralele”, dedublarea astrala poate fi indusa cu substante chimice, gen droguri … unde se creeaza halucinatii, gen vise. Teoretic, visele ni le putem induce si noi. In calatoriile astrale, cel care „calatoreste” isi poate vedea fizic corpul, practic, este constient. Oricum, mintea umana nu o putem deslusi in totalitate, noi, oamenii …

Leave a Reply