Home » Noutati » Samsung – lider de piata in 2016

Share This Post

Articole

Samsung – lider de piata in 2016

Smartphone samsung

Samsung – lider de piata in 2016
Primele estimari ale americanilor inca din luna ianuarie aratau ca Samsung isi va relua primul loc pe piata de smartphone-uri din SUA. Ei bine, acest lucru s-a si intamplat cu ajutorul noilor gadget-uri lansate de companie si anume Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge. Desi in urma cu doi ani, compania a vazut un declin din cauza design-ului ales pentru Galaxy S5, lucrurile au intrat pe un fagas mai bun odata cu lansarea smartphone-ului Galaxy S6 de anul trecut.

Samsung – lider de piata in 2016

Potrivit unui raport financiar efectuat de firma de cercetare Counterpoint Research, Samsung a obtinut 28,8% din vanzari pe piata de smartphone-uri din Statele Unite, reusind astel sa ocupe din nou primul loc in industrie.

Per total, vanzarile Samsung au crescut cu 30% in SUA, 20% in Europa de Est si 10% in China, in comparatie cu situatia din anul precedent.

Totodata, cei de la Counterpoint precizeaza ca aceasta companie a realizat vanzari puternice la nivel global in luna martie, Galaxy S7 bucurandu-se de un feedback extrem de pozitiv din partea publicului, desi in China analistii precizeaza ca S7 si S7 Edge vor avea de intampinat o crestere destul de grea din cauza concurentei.

Analistii estimeaza ca Samsung ar fi vandut 81 de milioane de smartphone-uri in primul trimestru 2016, acestia spunand ca succesul Samsung are la baza popularitatea mare de care se bucura seria Galaxy S7 si faptul ca iPhone SE nu s-a vandut atat de bine pe cat se astepta Apple.

In ceea ce priveste locurile 2 si 3, pe acestea se claseaza Apple (locul al doilea) cu 23% din piata, vanzarile iPhone scazand destul de tare potrivit datelor financiare de pe primul trimestru al anului 2016; si LG (locul al trilea) cu 17,1% din piata. Referitor la companiile din China, acestea nu se descurca foarte bine in SUA. ZTE a inregistrat in martie o cota de piata de 6,6%, Alcatel – 4,5%, iar Huawei – 1%.

Samsung Galaxy Lider de piata

Articole adaugate

Aceste texte sunt disponibile sub License Creative Commons cu atribuire si distribuire in conditii identice, unde pot exista si clauze suplimentare. Pentru mai multe informatii, detalii despre serverul de irc le gasiti pe roircop.info.

Share This Post

8 Comments

 1. Poza de profil pentru

  I love Samsung <3 😀

 2. Poza de profil pentru

  stiiiiu 😀 <3 si eu, si eu!

 3. Poza de profil pentru aLexa

  Si eu :> =))

 4. Poza de profil pentru LaURA

  I love Iphone =))) hahahaha

 5. Poza de profil pentru ScOrPiA

  Love you Samsung :X 😀 🙂

Leave a Reply

Lost Password

Register