Home » Noutati » Samsung – lider de piata in 2016

Share This Post

Articole

Samsung – lider de piata in 2016

Smartphone samsung

Samsung – lider de piata in 2016
Primele estimari ale americanilor inca din luna ianuarie aratau ca Samsung isi va relua primul loc pe piata de smartphone-uri din SUA. Ei bine, acest lucru s-a si intamplat cu ajutorul noilor gadget-uri lansate de companie si anume Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge. Desi in urma cu doi ani, compania a vazut un declin din cauza design-ului ales pentru Galaxy S5. Lucrurile au intrat pe un fagas mai bun odata cu lansarea smartphone-ului Galaxy S6 de anul trecut.

Samsung – lider de piata in 2016

Potrivit unui raport financiar efectuat de firma de cercetare Counterpoint Research. Samsung a obtinut 28,8% din vanzari pe piata de smartphone-uri din Statele Unite. Reusind astel sa ocupe din nou primul loc in industrie.

Per total, vanzarile Samsung au crescut cu 30% in SUA, 20% in Europa de Est si 10% in China. In comparatie cu situatia din anul precedent.

Totodata, cei de la Counterpoint precizeaza ca aceasta companie a realizat vanzari puternice la nivel global in luna martie. Galaxy S7 bucurandu-se de un feedback extrem de pozitiv din partea publicului. Desi in China analistii precizeaza ca S7 si S7 Edge vor avea de intampinat o crestere destul de grea din cauza concurentei.

Analistii estimeaza ca Samsung ar fi vandut 81 de milioane de smartphone-uri in primul trimestru 2016. Acestia spunand ca succesul Samsung are la baza popularitatea mare de care se bucura seria Galaxy S7. Si faptul ca iPhone SE nu s-a vandut atat de bine pe cat se astepta Apple.

In ceea ce priveste locurile 2 si 3, pe acestea se claseaza Apple (locul al doilea) cu 23% din piata. Vanzarile iPhone scazand destul de tare potrivit datelor financiare de pe primul trimestru al anului 2016; si LG (locul al trilea) cu 17,1% din piata. Referitor la companiile din China, acestea nu se descurca foarte bine in SUA. ZTE a inregistrat in martie o cota de piata de 6,6%, Alcatel – 4,5%, iar Huawei – 1%.

Samsung Galaxy Lider de piata

Articole adaugate

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

8 Comments

 1. Poza de profil pentru

  I love Samsung <3 😀

 2. Poza de profil pentru

  stiiiiu 😀 <3 si eu, si eu!

 3. Poza de profil pentru aLexa

  Si eu :> =))

 4. Poza de profil pentru LaURA

  I love Iphone =))) hahahaha

 5. Poza de profil pentru ScOrPiA

  Love you Samsung :X 😀 🙂

Leave a Reply