Home » Noutati » Relatii – Iertarea intr-o relatie!

Share This Post

Articole

Relatii – Iertarea intr-o relatie!

Relatii - Iertarea intr-o relatie!

Relatii – Iertarea intr-o relatie! Pentru a functiona lucrurile intr-o casnicie este nevoie de 3 elemente: EL, Relatia si cu Tine, care functioneaza in interdependenta. O relatie sanatoasa si fericita nu exista, pur si simplu, ci se construieste pas cu pas. Cuplul ne pune fata in fata cu fricile si proiectiile noastre. Ne forteaza sa ne analizam si, daca avem curajul sa ne privim ranile dobandite anterior. Descoperim ca suntem puternici si ca fiecare partener sau relationare nu face decat sa ne arate unde avem de lucru cu noi insine. O relaţie de cuplu securizantă, echilibrată se bazează pe capacitatea fiecăruia de a-şi permite să fie intim cu partenerul. De a se dezvălui cu privire la temerile sale sau la bucurii, frici ori incertitudini.

Relatii – Iertarea intr-o relatie!

Dedică timp calitativ relaţiei prin discuţii deschise, care creează sentimentul de încredere. Cunoaşterea lumii celuilalt şi prin activităţi comune care să va aducă mai aproape unul de celălalt.
O relaţie hrănitoare depinde de: ⦁ Intimitate şi onestitate. ⦁ Conştientizare

Fara maturitate, putem deveni gelosi, dependenti, plini de resentimente si distanti. Intram in relatii abandonandu-ne total celuilalt, punand responsabilitatea fericirii noastre in bratele sale. De obicei, cuplul petrece ani la rand certandu-se sau chiar evitand problemele, pana cand inevitabilul se produce, cand cineva ajunge la capatul puterilor.

De ce iertam?
Pierderea increderii, nesiguranta sentimentului de iubire, certurile permanente si incapacitatea de a conveni asupra unui lucru se afla printre indiciile problemelor serioase de comunicare.
Când treci peste anumite obstacole într-o relaţie, aceasta va deveni mai puternică, iar partenerii vor ajunge să se cunoască mai bine unul pe celălalt. O relaţie sănătoasă nu înseamnă o relaţie perfectă, fără certuri. Ci una în care partenerii au învăţat cum să comunice, ştiu care sunt nevoile şi dorinţele fiecăruia şi cunosc limitele persoanei de lângă ei.

Relatii – Iertarea intr-o relatie!

După ce ierţi cu adevărat o persoană, te vei simţi mai bine cu tine însăţi, vei fi mai puţin stresată, stima de sine va creşte, vei înlătura anxietatea şi, mai mult, îţi vei îmbunătăţi sănătatea inimii, vei avea un sistem imunitar mai bun şi îţi va scădea tensiunea arterială.

Iertarea trebuie să vină din suflet şi fără resentimente. Odată ce am iertat o acţiune sau o anume atitudine venită din partea partenerului sau a fostului partener. Ne vom simţi pregătiţi pentru a începe o altă etapă a relaţiei sau o altă relaţie. Iertarea trebuie să nu reprezinte sacrificiu, să nu fie parte din compromis şi să fie făcută atunci cand eşti pregătit pentru asta.

Iertăm pentru că iubim partenerul, ne respectăm sufletul şi persoana proprie. Respectându-ne pe noi automat respectăm şi partenerul, chiar dacă, considerăm că nu ar merita acest lucru. Ceea ce dăm, primim înapoi.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply