Ești aici: Acasă » Articole » Parfumurile la sfârșitul secolului
Articole

Parfumurile la sfârșitul secolului

Parfumurile la sfârșitul secolului

Parfumurile la sfârșitul secolului. La sfârșitul secolului, parfumurile aveau mireasma unei singure flori. Trandafirul, violeta, liliacul, crinul erau la mare cerere. Miresmele de amestecuri florale au fost introduse spre sfârșitul primei decade. Când au fost descoperite noi ingrediente ce au fost amestecate pentru a rezulta noi parfumuri. Mai târziu, mirosuri abstracte, care nu aveau nuci o legătură cu parfumul unei flori sau al unui buchet de flori au fost create. Această realizare a revoluționat industria parfumurilor. Astăzi, parfumurile au devenit mult mai complexe, cu multe tente și tonuri necunoscute înainte de descoperirea aromelor chimice. Parfumul s-a bucurat de succes în secolul XVII, mai ales în Franța, când s-a inventat și apa de colonie.

Datorită comerțului tot mai prosper de iasomie, trandafiri și portocale, orașul Grasse din Provence a devenit cel mai important centru producător de materii prime. Acest statut de mare producător de parfumuri a orașului Grasse a pierit în 1724. Paris a devenit duplicatul comercial al orașului Grasse și centrul mondial al parfumurilor (Parfumurile la sfârșitul secolului). Casele de parfumuri precum Houbigant (care produce Quelques Fleurs, foarte popular și astăzi). Lubin, Roger&Gallet și Guerlain își aveau sediul în Paris.

Parfumurile la sfârșitul secolului

Parfumurile la sfârșitul secolului – Curând aspectul sticlei a devenit mult mai important. Creatorul de parfumuri Francois Cotz s-a asociat cu Rene Lalique. De atunci Lalique a început producerea de sticle pentru Guerlan, D’Orsay, Lubin, Molinard, Roger & Gallet și alții. După aceea Baccarat a creat și a produs sticla pentru Mitsouko (Guerlain), Shalimar (Guerlain) și alții. Brosse Glassworks a creat memorabila sticlă pentru Jeanne Lanvin’s Arpege și celebra sticla Chanel Nr5.

Parfumurile – În 1921, Gabrielle Chanel (Coco Chanel) lansează o marcă proprie de parfum, creat de Ernest Beaux, pe care îl numește Chanel Nr5. Pentru că era al cincilea într-o linie de parfumuri pe care Ernest Beaux a prezentat-o, acesta a fost primul care a folosit aldehidele pentru crearea parfumurilor. De fapt Chanel Nr5 a fost primul parfum în întregime sintetic scos pe piață.

– Anul 1930 a cunoscut apariția unei game de parfumuri pentru piele, iar cele florale au devenit de asemenea populare o dată cu apariția Worth’s Je Reviens (1932). Caron’s Fleurs (1933) și Jean Patou’s Joy (1935).
– Odată cu atingerea apogeului de către parfumeria franceză în 1950, alți designeri precum Christian Dior, Jacques Fath, Nina Ricci, Pierre Balmain și alții, au început să creeze propriile lor parfumuri.

Citește mai departe și despre: Scurta istorie a culturii Maya

Coco Chanel

Coco ChanelCoco Chanel este una dintre cele mai vestite creatoare de modă.
Parfumurile la sfârșitul secolului – Stilul sau este vestit în istorie ca fiind sinonim cu rafinamentul și modernitatea, combinate cu eleganța și confortul. Parfumul, numit simplu „Chanel nr. 5“ și promovat de nu mai puțin celebra Marilyn Monroe, spune povestea unui succes care a transformat-o pe Coco Chanel într-o legendă. Adăugate la toate aceste calități, au fost gândurile ei înțelepte, ce pot avea un rol important pentru femeile de azi și le pot ajuta să se descopere. Câteva citate motivaționale, dar și controversate spuse de acest idol al modei.
Continuați să citiți și despre Iluzia – percepția simțurilor.

Fetelor, Coco Chanel ne spunea

 • Mâinile reprezintă cartea de vizită a femeii. Gatul, este buletinul, iar sânii, pașaportul!
 • Atenție fetelor! Nu vi se va da o a două șansă pentru a produce o „primă impresie”! parfum
 • Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare la 40, dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții tale. Luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu este lux!
 • Iată un paradox: cu cât bărbatul este mai prost și mai ratat, cu atât pretențiile lui față de femeie sunt mai mari!
 • Bărbatul care este predispus în a face gesturi frumoase, este condamnat să fie iubit. parfum
 • Dacă o femeie v-a fermecat cu frumusețea sa, dar nu vă puteți aminti cu ce a fost îmbrăcată, înseamnă că ținuta ei a fost perfectă. „O fată trebuie să fie două lucruri: clasica și fabuloasă”! spunea Coco Chanel.
 • Accesoriul ideal pentru orice femeie, este un bărbat frumos.
 • Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decât o ținuta prea sofisticată.
 • Adevărată mărinimie este atunci când ierți oamenii nerecunoscători.
 • Pentru libertate, nicio sumă de bani nu este exagerat de mare.
 • Există oameni care au bani și există oameni bogați. (parfum)
 • Totul se află în mâinile noastre, de aceea nu avem voie să-i dăm drumul!

Parfumurile la sfârșitul secolului, în ziua de azi, parfumurile sunt create de oameni antrenați în spiritul tradițiilor estetice renascentiste. Acești meșteșugari, care petrec ani în ucenicie, vorbesc în mod neobișnuit de notițele chilimbar și acordurile florale albe. Odată cu anul 2000, producătorii de parfumuri vorbesc despre afinitățile moleculare care leagă proteinele receptoare-florale.

Distribuie această postare

Avatar utilizator admin
Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub Licența Creative Commons, cu atribuire și distribuire în condiții identice. Unde pot exista și clauze suplimentare și nu pot fi preluate fără un acord scris. Socializam.com colectează datele personale (Nume, adresa de e-mail, adresa sit sau adresa IP) doar în cazul în care se completează formularele de contact sau se trimit comentarii. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta oricând.

Lasă un răspuns