Home » Noutati » Oracolul – Amintiri despre pagina noastra

Share This Post

Articole

Oracolul – Amintiri despre pagina noastra

Oracolul amintiri

Oracolul – Amintiri despre pagina noastra: Cum ce se distrau elevii acum ani buni, pana Yahoo Messenger sa ii ia locul, apoi “messul” nostru prea iubit sa fie detronat de Facebook si Whatsapp? Cu totii ne distram, agatam, cunoastem si aflam lucruri noi despre colegii nostri, prietenii nostri. Baiatul sau fata pe care il/o placeam, dar ne era rusine sa ii declaram, cu ajutorul unui simplu caiet. Caiet pe care il alegeam cu grija, sa aibe coperta perfecta, sa fie dictando sau de matematica, sa aibe linia trasa egal. Caiet in care scriam cateva intrebari … la care toata lumea din liceu, scoala generala, trebuia impetuos sa raspunda!

Oracolul – Sa te intorci peste ani in vechea ta camera si sa gasesti in sertarul unde iti tineai toate scrisorile si amintirile. Un oracol, poate fi mai interesant decat sa iti urmaresti ultimele episoade din serialul preferat sau fotografiile de la ultima petrecere la care ai fost. E ca si cum ai face o calatorie in timp, iar destinatia e reprezentata numai de locurile cele mai dragi. Iti amintesti astfel care iti erau prietenii pe atunci.. ce actori iti placeau… ce muzica ascultai si ce vise aveai, dar si pe cine iubeai in ascuns. Oracolele erau facute mai ales la inceperea sau terminarea unui ciclu scolar. Scopul fiind fie ca viitorii colegi sa se cunoasca mai bine intre fie, fie sa-si lase amintiri pentru cand nu se vor mai vedea zi de zi la ore.

O parte importanta a oracolelor erau amintirile, lasate in final. Acolo creativitatea celor care completau era mare, se lipeau poze din reviste. Se scriau poezii, intamplari, se ardeau paginile, se lasau urme de ruj. (oracolul) Pline de desene, poezioare si intrebari care mai de care mai amuzante. Oracolele sau caietele de amintiri nu mai sunt astazi altceva decat simple si vechi amintiri. Unele cu miros, unele care se pot atinge si Inca rasfoi, dar nu si unele la moda.

Nu poti decat sa razi de naivitatea de atunci si sa te bucuri pentru visele pe care ai reusit sa ti le implinesti. Rasfoirea unui astfel de caiet este o incursiune perfecta prin cele mai delicate amintiri. In zilele noastre, tehnologia nu ne mai permite sa fim atat de sinceri si naturali. Iar caile de comunicare cu ceilalti se rezuma la postarea de emoticoane si link-uri.

Oracolul – Amintiri despre pagina noastra

Oracolul – Si dupa cum spuneam ca tehnologia a luat locul oracolului, sa vedem cum isi amintesc cativa useri de pe chatul nostru, socializam.com/chat/, despre acel caietel. “Adolescentul”, amicul nostru care a castigat si concursul “Castiga o cartela reincarcabila”. Isi aminteste astfel despre magicul caietel… “Amintiri ce trezesc trecutul. Ceva de care cine l-a pastrat se bucura si zambeste cu fiecare minut trecut in timp ce il citeste.

E ceva ce in ziua de azi generatia nu stie ce este acela un Oracol. Acea amintire placuta care dupa fiecare primire a oraculului. Pe care l-am oferit unei persoane sa spuna parerea sa despre noi. Eram nerabdatori si tare curiosi sa ajungem mai ales la Intrebarea… Ce parere ai despre mine? sau Iti place de mine?” Alti useri si-au amintit “amintirile” pe care le notau.. “Ai ramas cu gandul/Pe la alte fete/Spune`mi acum/De ma mai iubesti baiete?”. “Vom merge sper fierbintea/frenetica viata/Spre sanul ei puternic, cioplit in dur basalt/Uitat sa fie visul si zborul lui Inalt/Uitata plasmuirea cu aripe de ceata”.
Oracolul – Amintiri despre pagina noastra

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

2 Comments

  1. Poza de profil pentru Sima Claudiu

    Foarte frumos 😀 imi place, felicitarile mele pentru articol nota 10+ >D<

  2. Poza de profil pentru

    🙂

Leave a Reply