Home » Noutati » De ce nu ar trebui sa dormi niciodata cu parul ud?

Share This Post

Articole

De ce nu ar trebui sa dormi niciodata cu parul ud?

nu dormi niciodata cu parul ud

De ce nu ar trebui sa dormi niciodata cu parul ud? Chiar daca multa lume crede ca sa dormi cu parul ud este absolut normal si complet inofensiv, de fapt acest obicei poate avea efecte negative asupra sanatatii parului tau. Iata 3 motive care ar puteasa te convinga cit este important sa iti usuci parul inainte de culcare.
1. Durerile de cap.
In timpul somnului temperatura corpului creste, iar umiditatea si temperatura crescuta pot cauza dureri de cap in momentul in care te trezesti.

2. Creezi conditii propice pentru infectii
Pernele sunt o sursa de bacterii si de acarieni. In plus, acestea absorb transpiratia, celulele moarte si uleiurile natural din par. In momentul in care dormi cu parul ud nu faci altceva decit sa creezi un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor.
3. Caderea parului
Parul ud este foarte sensibil, se rupe mult mai usor si astfel se poate ajunge la o accentuare a caderii parului. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat sa iti usuci parul inainte de culcare.

De ce nu ar trebui sa dormi niciodata cu parul ud?

niciodata cu parul ud
Un alt lucru pe care ar trebui sa il evitati cind aveti parul inca umed este prinderea lui. Parul se scurteaza in timp ce se usuca, iar daca il prindeti riscati sa se rupa. De aceea este recomandat sa asteptati ca parul sa fie complet uscat si apoi sa il prindeti cu un elastic.
Parul ud este de trei ori mai fragil decit cel uscat asa ca nu este recomandat sa va pieptanati dupa ce ati iesit de la dus. Un truc care face diferenta este inlocuirea fetelor de perna de bumbac cu cele de matase sau satin. Aceste materiale sunt mai delicate, nu absorb umezeala, iar parul si tenul se vor deshidrata mai putin peste noapte. In plus, veti  avea si mai putine riduri!

Chat Socializam

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

5 Comments

 1. Poza de profil pentru

  Eu mereu dorm cu parul ud 😐

 2. Poza de profil pentru

  si eu la fel, dorm cu barba uda :S

 3. Poza de profil pentru

  =))

 4. Poza de profil pentru

  /me Ii usuca barba lu` Klaus, cu feonu` :s :))

 5. Poza de profil pentru

  eu am auzit ca fetele n-ar trebuii sa doarma singure :)))

Leave a Reply