Home » Noutati » Metode de a scoate petele de pe haine

Share This Post

Articole

Metode de a scoate petele de pe haine

Metode de a scoate petele de pe haine

Metode de a scoate petele de pe haine: Cateva metode pentru a scoate petele de pe haine cu materiale gasite la indemana tuturor. De ce sa folosim detergenti sa uzam materialele cand avem alte optiuni? Oricat am fi de atenti tot vor aparea pete, mai ales primavara, cand iesim la iarba verde, mai calcam si in cate o balta, copii se joaca prin parc. Putem varsa pe noi si diverse lichide, cafea, vin. Nu e bine sa asteptam pana la urmatoarea spalare pentru ca exista riscul sa nu mai putem scoate petele din material. Poate nu ai la indemana o masina de spalat sau detergent si esti nevoit sa te descurci cu ce ai prin preajma.

Metode de a scoate petele de pe haine, iata cateva idei:
Metode de a scoate petele de pe haine – Spirtul: Cu spirtul poti scoate petele de iarba si cele de cerneala. Combina o lingurita de spirt cu doua lingurite de apa si freaca bine de tot. Pentru a evita decolorarea hainelor este bine sa flosim si putina apa. Este contraindicat sa folosesti spirt pe matase sau lana.

Otetul alb: Pentru petele de sange de pe haine, otetul te poate salva. Pui otet alb pe pata de sange si lasi sa se imbibe materialul 5-10 minute, iar apoi curata pata cu un prosop sau o carpa. Daca este necesar, repeta. Este foarte important sa actionezi rapid ptr a scoate petele de sange, proaspete sunt foarte usor de scos, dupa o zi vor fi imposibil de spalat. Petele de ceai si cafea pot fi scoase cu otet. Faci o solutie de apa cu otet si inmoi materialul patat si lasa-l la uscat.

Metode de a scoate petele de pe haine

Metode de a scoate petele de pe haine: Sifon(apa minerala): Apa minerala ajuta la scoaterea unei game largi de pete. Poate fi cumparata de oriunde si oricand, o ai mereu la indemana. Daca te patezi la masa, umezesti un prosop sau un servetel cu sifon si tamponezi locul.

Cuburile de gheata: Ceara de pe bluza ta o poti scoate cu ajutorul cuburilor de gheata. Pui gheata pe ceara pana ce aceasta se raceste. Scoti ceara intarita cu un cutit, in cazul in care mai ramane ceva, pune un carton peste pata si calca materialul cu fierul de calcat, ceara se va topi pe carton. Guma de mestecat lipita pe covor sau pe haine se poate scoate tot cu ajutorul cuburilor de gheata.

Metode de a scoate petele de pe haine – Sucul de lamaie: Cel mai bun dezinfectant din natura este sucul de lamaie, cel mai potrivit pentru a scoate petele de pe hainele albe, Locul patat il freci cu sucul de lamaie si lasi la soare materialul la uscat. Mucegaiul se poate scoate cu o combinatie de sare si suc de lamaie. Intinzi aceasta solutie pe pata, astepti sa se usuce, apoi clatesti materialul.

Metode de a scoate petele de pe haine

– Sarea: Sarea te poate scoate din multe situatii neplacute. Daca ai varsat ceva gras pe tine sau vin, sarea absoarbe tot lichidul din material si previne intinderea petei. In acest caz trebuie sa fii foarte rapid.

Pudra de talc: Petele de grasime le poti scoate cu pudra de talc. La fel ca sarea ea va absorbi grasimea. Lasa materialul asa cateva minute, apoi stergi locul. Si petele de sange pot fi scoase cu pudra de talc.
Crema de ras: Alta metoda la indemana tuturor este crema de ras, freci pata cu crema , apoi tamponezi locul cu un prosop. Cu crema de ras poti scoate si petele de pe covor.

Acetona: Cu acetona poti face minuni. Nu prea te ajuta la scoaterea petelor de pe haine, dar este folositoare in curatarea altor lucruri, de exemplu pantofii. Daca ai ramas in pana de crema in casa, poti folosi o carpa imbibata in acetona. Cu putina vata si acetona poti curata tastatura (recomand sa folosesti betisoare de urechi, pentru a curata foarte bine intre taste).

Curiozitati Chat Romania

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply