Home » Noutati » Magie si superstitie, dorinte in univers

Share This Post

Articole

Magie si superstitie, dorinte in univers

Magie si superstitie socializam

Magie si superstitie “Îţi spun că dacă îţi imprimi cu tărie dorinţele în Univers, cărarea ta proprie îţi va apărea în faţă, ca prin magie.” Simon Hall. Cu totii avem vise si dorinte. Superstitiile si magia sunt o cale spre a avea ceea ce ne-am dorit mereu, fie acel „ceva” bun, sau rău. Dacă avem nevoie de ceva care sa ne ajute oricând și oricum, Universul poate veni în ajutorul nostru prin descântece, farmece, vrăji. Incantații și cuvinte magice prin magie si superstitie. Orice acțiune are și o reacțiune. Iar dacă vom chema Universul în ajutorul nostru pentru a distruge pe cineva. Universul va fi acela ce ne va face să simțim distrugerea pe propria piele, întreită întotdeauna.

Oricând am avea nevoie, Universul poate fi lângă noi! Momentan nu există dovezi reale pentru superstiţii. Ele se bucură de credibilitate şi sunt din ce în ce mai prezente în viata noastră.

Magie si superstitie

Superstiţiile nu sunt influenţate de nivelul intelectual, ci mai degrabă de educaţie – nu de lipsa ei – şi de personalitate. În momentul în care îşi doreşte ceva foarte mult, omul tinde să creadă şi să încerce să satisfacă aceste credinţe. Să verifice aspecte ale reuşitei lui. Superstitiile sunt o mostenire din paganism, in care se practica pe arie mare. Prezicerile si invocarile magice ale puterilor suprafiresti. Din “credinta” ca zeii pot fi rugati prin anumite cuvinte si gesturi, sa arate viitorul si sa vina in ajutorul celor care ii invoca. Superstitia, apare ca o credinta veche, ce se sprijina pe ramasite ale magiei. Pe conceptii retrograde, neconforme cu nivelul cunoasterii stiintifice, pe admiterea fortei spiritelor bune si rele. A miracolelor, farmecelor, vrajilor, semnelor prevestitoare, numerelor fatidice – Magie si superstitie.

Se trage din vremuri stravechi, ale practicii magiei de vanatoare, superstitia ca persoane sau animale intalnite pe drum sau la plecarea in calatorie, adica „ce ies inainte”, „ce taie calea” au o anumita semnificatie pentru rezultatul actiunii.

Magie si suprstitie

Astfel; cand “tipa” cucuveaua sau o gaina ,,cotcodacea” se credea ca vesteste rau. La fel cand se batea ochiul drept, cand urla cainele, inflorirea pomilor a doua oara, eclipsele si cometele erau luate drept prevestiri ale unui razboi sau ale mortii. In magia “vindecatoare”, tamaduitoare, se obisnuia ca sapte femei in varsta sa posteasca o zi pentru a determina insanatosirea unui bolnav. Se postea, de asemenea, noua zile de marti “ca sa se implineasca ceva”.

Chiar dacă multi crestini merg astăzi slujbele Bisericii, se roagă, aprinzând lumânări în faţa sfintelor icoane. In acelaşi timp foarte mulţi cred şi în unele „semne” care le-ar prevesti “nenorocul” sau succese şi care nu au nimic comun cu credinţa creştină. Superstiţiile reprezintă unul din cele mai des întâlnite tipuri de credinţe populare cu care s-au obişnuit poporul nostru.
,,Mii de descifrări miraculoase ale micii magii… Îţi poţi trăi viaţa doar în două moduri. Sau crezi că nu există magie, sau crezi că totul e magie.” Albert Einstein.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply